Ο Justin Bieber πούλησε για 200 εκατομμύρια δολάρια τα δικαιώματα μουσικής του στην Hipgnosis Songs Capital

Justin-Bieber-1604359257

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Justin Bieber πούλησε τα μουσικά του δικαιώματα στην Hipgnosis Songs Capital που υποστηρίζεται από την Blackstone για την τιμή των 200 εκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρεία. Τα νέα για την επικείμενη συμφωνία, που φημολογούνταν εδώ και εβδομάδες, αναφέρθηκαν ευρέως τον περασμένο μήνα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα μερίδια του Bieber στον εκδοτικό και ηχογραφημένο κατάλογο μουσικής του, το ενδιαφέρον του Bieber για τα εκδοτικά του δικαιώματα, τις κύριες ηχογραφήσεις και τα γειτονικά δικαιώματα για ολόκληρο τον πίσω κατάλογό του, που περιλαμβάνει πάνω από 290 τίτλους που κυκλοφόρησαν πριν από τις 31 Δεκεμβρίου 2021.

Πηγές δήλωσαν στο Variety ότι τα τραγούδια του Bieber θα συνεχίσουν να τα διαχειρίζεται η Universal Music, και οι κύριες ηχογραφήσεις του θα συνεχίσουν να ανήκουν στο UMG. Η εξαγορά έγινε για λογαριασμό της Hipgnosis Songs Capital, μιας συνεργασίας μεταξύ της Hipgnosis Song Management και κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Blackstone. Ο Bieber εκπροσωπήθηκε από τον Scooter Braun στο Hybe America, τον David Bolno στο NKSFB, τον Aaron Rosenberg και την Audrey Benoualid στο Myman Greenspan Fox Rosenberg Mobasser Younger & Light LLP και τον Michael Rhodes στο Cooley.

Ο Braun, Διευθύνων Σύμβουλος της Hybe America και επί 15 χρόνια διευθυντής του Bieber, δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Merck και ολόκληρη την ομάδα του Hipgnosis και όλους τους συνεργάτες μας που εργάστηκαν τόσο σκληρά για να πραγματοποιηθεί αυτή η ιστορική συμφωνία. Όταν ο Justin πήρε την απόφαση να κάνει μια συμφωνία καταλόγου, βρήκαμε γρήγορα τον καλύτερο συνεργάτη για τη διατήρηση και την ανάπτυξη αυτής της εκπληκτικής κληρονομιάς ήταν η Merck και η Hipgnosis.

Για 15 χρόνια ήμουν ευγνώμων που ήμουν μάρτυρας αυτού του ταξιδιού και σήμερα είμαι χαρούμενος για όλους όσους εμπλέκονται. Το μεγαλείο του Justin Bieber μόλις αρχίζει». Ο Merck Mercuriadis, ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Hipgnosis Song Management, δήλωσε: «Ο αντίκτυπος του Justin Bieber στον παγκόσμιο πολιτισμό τα τελευταία 14 χρόνια ήταν πραγματικά αξιοσημείωτος. Αυτή η εξαγορά συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες συμφωνίες που έγιναν ποτέ για καλλιτέχνη κάτω των 70 ετών, τέτοια είναι η δύναμη αυτού του απίστευτου καταλόγου που έχει σχεδόν 82 εκατομμύρια μηνιαίους ακροατές και πάνω από 30 δισεκατομμύρια ροές μόνο στο Spotify. Το Scooter Braun τον βοήθησε να δημιουργήσει έναν υπέροχο κατάλογο και είναι χαρά να καλωσορίσω τον Justin και τα απίστευτα τραγούδια και ηχογραφήσεις του στην οικογένεια Hipgnosis.”

Η Hipgnosis Songs Capital εκπροσωπήθηκε από τους William Leibowitz στο William R. Leibowitz Law Group, Seth Traxler και Rory Wellever στην Kirkland & Ellis LLP και Robert Fowler & Lisa Ong στο HW Fisher.

Τα νέα φτάνουν σε μια ήσυχη περίοδο για τον τραγουδιστή, λίγες εβδομάδες αφότου ανέβαλε τις υπόλοιπες ημερομηνίες στην περιοδεία του “Justice” για μια απροσδιόριστη ώρα “τον επόμενο χρόνο”. Η περιοδεία, η οποία ήταν αρχικά προγραμματισμένη να ξεκινήσει το 2020, έχει αναβληθεί ή καθυστερήσει αρκετές φορές, αρχικά λόγω της πανδημίας, αλλά πιο πρόσφατα μετά τον αγώνα του με το σύνδρομο Ramsay Hunt, έναν σπάνιο ιό που στην περίπτωσή του προκάλεσε παράλυση στο πρόσωπο. Τελικά ξεκίνησε τον Μάρτιο και κάλυψε το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Αμερικής, αλλά ανέβαλε τις υπόλοιπες ημερομηνίες στις αρχές Ιουνίου, αφού ανακοίνωσε τις δυσκολίες του με την ασθένεια.

Ο κατάλογος του Bieber, αν και περιέχει μερίδια από τις πολλαπλές επιτυχίες του τα τελευταία 15 χρόνια, είναι επίσης λιγότερο αποδεδειγμένη ποσότητα από πιο έμπειρους καταλόγους, όπως οι Genesis και Phil Collins, των οποίων οι κατάλογοι πωλήθηκαν για 300 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, ορισμένες εταιρείες, όπως η Hipgnosis, έχουν υιοθετήσει νεότερους καταλόγους.

Σύμφωνα με το Journal, η συμφωνία του Bieber θα ήταν η μεγαλύτερη απόκτηση μουσικών δικαιωμάτων για την Hipgnosis μέχρι σήμερα. Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα καταλόγου τραγουδιών του Justin Timberlake, τα έργα του οποίου είναι μερικά χρόνια παλαιότερα από αυτά του Bieber, σε μια συμφωνία που αναφέρεται ότι αξίζει λίγο περισσότερο από 100 εκατομμύρια δολάρια.

Το μερίδιο του Bieber σε επιτυχίες όπως το “Sorry”, “Love Yourself” και ακόμη παλαιότερα κομμάτια όπως το “Baby” λέγεται ότι είναι σχετικά μικρό, εξακολουθούν να είναι τεράστιες παγκόσμιες επιτυχίες που για πολλούς ορίζουν μια εποχή. Αντίθετα, η Hipgnosis απέκτησε επίσης τον κατάλογο του θρυλικού τραγουδιστή και τραγουδοποιού Leonard Cohen, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά κλασικά έργα ηλικίας άνω των 50 ετών.

🗓️ 27 Jan 2023

Related Articles