Ο Jay-Z δήλωσε ότι δουλεύει με τον Hype Williams στο «Can't Knock the Hustle»

Ο Jay-Z υπήρξε μακροχρόνιος συνεργάτης του οραματιστή Hype Williams και ο ράπερ συμμετείχε σε μια σπάνια συνέντευξη στο Complex τιμώντας το έργο του σκηνοθέτη για να μοιραστεί μερικές αναμνήσεις.

Ο HOV συνεργάστηκε για πρώτη φορά με τον Williams το 1996 για το μουσικό βίντεο «Can’t Knock the Hustle», εμπνευσμένο από τον όχλο, το οποίο ξεφεύγει από τον παρεμβαλλόμενο διάλογο του κομματιού για το Scarface σχετικά με την εμβάθυνση στο παιχνίδι των ναρκωτικών, ζωγραφίζοντας μια εικόνα του παράνομου παιχνιδιού υψηλής ποιότητας. «Το «Can’t Knock The Hustle» ήταν σαν σινεμά», δήλωσε ο Jay-Z στο Complex.

«Πρέπει επίσης να μιλήσουμε για τον Malik [Haseen Sayeed], τον κινηματογραφιστή με τον οποίο συνεργάστηκε ο Hype. Η κινηματογράφηση ήταν απλά τόσο όμορφη και ο τρόπος που γυρίστηκε την ανέβασε σε άλλο επίπεδο. Δεν ξοδεύαμε τέτοια χρήματα τότε για να τελειώσουμε τα πυροτεχνήματα. Έτσι, όταν η λιμουζίνα ανατινάζεται, είναι πραγματικά φανταχτερή. Αλλά το όραμα και η κινηματογράφηση ήταν απλά όμορφα και το μάτι του ήταν απλά διαφορετικό. Ο συνδυασμός Hype και June [Ambrose] ανύψωσε την εμφάνιση και την αίσθηση μας. Θυμάμαι ότι οι άνθρωποι μιλούσαν για το πόσο υπέροχο βίντεο ήταν.»

Περαιτέρω, πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι ο Hype θα μπορούσε να αναλάβουν τα εύσημα για το 50 τοις εκατό της επιτυχίας της μουσικής εκείνη την εποχή. Αν όχι 55 τοις εκατό. Δώσαμε στους ανθρώπους μια ηχητική εμπειρία που φαντάζονταν στο μυαλό τους και όταν έβαλε αυτά τα οπτικά στοιχεία σε αυτήν, το πήγε σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.”

Ο Jay συνέχισε, «Θυμάμαι ότι άκουσα [Busta Rhymes»] «Put Your Hands Where My Eyes Can See» στο Hot 97 και σκέφτηκα ότι αυτό το τραγούδι είναι τρελό. Το παίξαμε χίλιες φορές εκείνο το βράδυ. Αλλά όταν είδα το οπτικό, σκέφτηκα, ω, αυτός είναι ένας δίσκος rock n’ roll. Αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο από ένα ωραίο τραγούδι του κλαμπ. Αυτή είναι μια πολιτιστική στιγμή για εμάς».

🗓️ 20 Oct 2023

Related Articles