Ο Jamie xx ετοιμάζει το νέο του άλμπουμ με τη συνεργασία των The Avalanches

Ο Jamie xx αποκάλυψε ότι το επερχόμενο άλμπουμ του βρίσκεται σε «τελική λειτουργία μίξης», με ένα επιλεγμένο guest spot από τους The Avalanches.


Ο Jamie xx πρόσφερε την ενημέρωση για το άλμπουμ – το οποίο θα συνεχίσει το σόλο ντεμπούτο του το 2015 “In Colour” – κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με το triple j Mornings. Ο παραγωγός επιβεβαίωσε ότι το έργο στο οποίο εργάζεται θα είναι «το επόμενο άλμπουμ μου» και είπε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται «σε λειτουργία «τελικής μίξης» και ανυπομονώ».


Ο παραγωγός σχολίασε αναλυτικά τη λίστα κομματιών του άλμπουμ, αποκαλύπτοντας ότι ορισμένα από τα τραγούδια «έχει χρόνια που βρίσκονται σε δημιουργία». Συνέχισε εξηγώντας τη μακρά περίοδο μεταξύ των κυκλοφοριών και είπε ότι η επταετής αναμονή σήμαινε ότι «απόλαυσε πραγματικά τη διαδικασία» της σύνθεσης τραγουδιών. «Συνειδητοποιώ ότι είμαι απλά αργός και δεν πειράζει», πρόσθεσε.


Το έργο δεν έχει λάβει ακόμη τίτλο ή ημερομηνία κυκλοφορίας. Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Jamie xx ανέφερε το «DJ-ing [και] βρίσκοντας παλιούς δίσκους» ως επιρροές για το άλμπουμ και αποκάλυψε ότι θα περιλαμβάνει «αρκετά» δείγματα. Ο παραγωγός συζήτησε επίσης ποιος θα συμμετάσχει στο άλμπουμ, αποκαλύπτοντας ότι οι The Avalanches – με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν για το κομμάτι του 2020 ‘Wherever You Go’ – έχουν ένα guest spot.


«Δούλεψα λίγο με τους The Avalanches πριν από την πανδημία για το τελευταίο τους άλμπουμ [‘We Will Always Love You’] και μετά κάπως συνεχίσαμε», είπε ο Jamie xx. «Βλέποντας απλώς τη διαδικασία του πώς λειτουργούν, πώς κάνουν δείγμα. Αποτελούσαν πάντα πηγή έμπνευσης για μένα. Το να δουλέψω στο ίδιο κομμάτι μαζί τους, μου έδωσε κάπως διαφορετικό τρόπο δημιουργίας μουσικής».


Μιλώντας για τη δική τους συνεργασία, ο Jamie xx είπε ότι οι Avalanches «έβαλαν το δικό τους συναίσθημα σε κάτι που ήδη υπάρχει και είναι πολύ καινοτόμο». Το 2020, ο Jamie xx και οι The Avalanches ενώθηκαν για να συντονίσουν μια μοναδική συναυλία για την κλιματική αλλαγή στην Αυστραλία, πριν αναβληθεί η εκδήλωση λόγω ανησυχιών για τον κορωνοϊό.


Η τελευταία κυκλοφορία του Jamie xx έφτασε τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους με το σινγκλ με ντίσκο «Kill Dem». Πριν από αυτό, μοιράστηκε το κομμάτι «Let’s Do It Again» τον Ιούλιο και έκανε remix το «GMT» με τον Oliver Sim.

🗓️ 13 Jan 2023

Related Articles