Ο Genesis Owusu ανακοινώνει το δεύτερο του άλμπουμ με τίτλο «Struggler»

genesis-owusu-cr-bec-parsons-1548

Ο αγώνας είναι πραγματικός και ο Genesis Owusu μας πηγαίνει για μια πιο προσεκτική ματιά. Ανακοινώθηκε σήμερα (18 Μαΐου), ο γεννημένος στην Γκάνα, μεγαλωμένος στην Αυστραλία funkster θα κυκλοφορήσει το δεύτερο άλμπουμ του Struggler στις 18 Αυγούστου, μέσω της Ourness.

Περιλαμβάνοντας 11 κομμάτια, το Struggler ηχογραφήθηκε μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Αυστραλίας με παραγωγούς όπως ο Jason Evigan (Rufus Du Sol, SZA), ο Mikey Freedom Hart (Γκράμμι της χρονιάς 2021 του Jon Batiste, We Are) και ο Sol Was (Beyoncé’s Renaissance).

Η πρώτη γεύση από αυτό είναι το “Leaving The Light”, μια ιστορία επιβίωσης και επιμονής, και, μουσικά, μια συγχώνευση πανκ και ραπ σε ένα ηχητικό υπόστρωμα synthwave.

Στο κομμάτι τραγουδά Πάνω του τραγουδά: «Put my hand up on my heart, I beat my chest/ The chaos moving down and down, seep in my flesh/ The obstacles wont block my path, I see the test/ They can try and swat me down, boy I’m the pest».

Το επίσημο μουσικό βίντεο, μια συνεργασία με την εικαστικό Lisa Reihana, κυκλοφόρησε την Πέμπτη (18 Ιουνίου).

Ο Owusu ήταν κάθε άλλο παρά μαχητής με το ντεμπούτο του ολοκληρωμένο άλμπουμ από το 2021, Smiling with No Teeth, το οποίο καθάρισε σχεδόν κάθε σημαντικό βραβείο στην Αυστραλία.

Όταν είχε ολοκληρώσει τον νικηφόρο γύρο του, το Smiling with No Teeth είχε κερδίσει το Australian Music Prize, το triple j’s J Award για το αυστραλιανό άλμπουμ της χρονιάς, τα ARIA Awards (συμπεριλαμβανομένου του άλμπουμ της χρονιάς), ένα hattrick των AIR Awards (συμπεριλαμβανομένων των ανεξάρτητων άλμπουμ της χρονιάς), ένα βραβείο APRA (για πρωτοποριακό τραγουδοποιό) και το τραγούδι του “Gold Chains” κέρδισαν τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Τραγουδιού Vanda & Young και κέρδισαν μια θέση στη λίστα αναπαραγωγής του Προέδρου Ομπάμα το 2021.

Λίγοι καλλιτέχνες έχουν σαρώσει στο ημερολόγιο των βραβείων της Αυστραλίας όπως ο Owusu. Το επερχόμενο σετ λέγεται ότι εμπνέεται από έναν στενό φίλο που έφτασε στον πάτο, αλλά τα κατάφερε, μαζί με τις σκέψεις του Owusu για το Waiting for Godot του Samuel Beckett και το Metamorphosis του Franz Kafka.

Το Genesis αυτή τη στιγμή περιοδεύει στη Βόρεια Αμερική για να υποστηρίξει το Paramore και το Bloc Party, συμπεριλαμβανομένων των ραντεβού στο Madison Square Garden. Πρόκειται να επιστρέψει στην Αυστραλία αργότερα φέτος για μια περιοδεία έξι ημερομηνιών, που θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου στο Ice Cream Factory στο Perth.

Η Λίστα από τα τραγούδια του νέου του άλμπουμ «Struggler»:

 1. Leaving The Light
 2. The Roach
 3. The Old Man
 4. See Ya There
 5. Freak Boy
 6. Tied Up!
 7. That’s Life (A Swamp)
 8. Balthazar
 9. Stay Blessed
 10. What Comes Will Come
 11. Stuck To The Fan
🗓️ 18 May 2023

Related Articles