Ο Frank Ocean ακυρώνει το σετ της δεύτερης εβδομάδας στο Coachella 2023

3577c5188c

Μετά την απόδοσή του την περασμένη εβδομάδα, ο Frank Ocean αποσύρθηκε από το προγραμματισμένο headlining set του στο Coachella 2023 αυτή την Κυριακή, 23 Απριλίου. Προφανώς, μετά από συμβουλή γιατρού, ο Ocean δεν θα παίξει λόγω δύο καταγμάτων και ενός διάστρεμμα στο αριστερό του πόδι. «Ήταν χαοτικό», είπε ο Ocean σε μια δήλωση. «Υπάρχει κάποια ομορφιά στο χάος. Δεν ήταν αυτό που είχα σκοπό να δείξω, αλλά μου άρεσε να είμαι εκεί έξω και θα σας δω σύντομα». Το Pitchfork επικοινώνησε με τον Coachella για περαιτέρω σχόλια.

Το σετ του Ocean την Κυριακή, 16 Απριλίου, περιλάμβανε ανανεωμένη εκδοχή τραγουδιών από όλη τη δισκογραφία του, όπως τα “Novacane”, “Pink + White”, “White Ferrari”, “Crack Rock” και άλλα. Υπήρχε μια νέα punk εκδοχή του «Wiseman» του Django Unchained και μια διασκευή του τραγουδιού «Night Life» που έγραψε ο Willie Nelson και η Aretha Franklin. Απευθύνθηκε στο πλήθος, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ένα νέο άλμπουμ ήταν στα σκαριά και απέτισε φόρο τιμής στον αείμνηστο αδελφό του, Ryan Breaux.

Υπήρξε κάποια διαμάχη γύρω από το σετ, όταν οι θαυμαστές στο διαδίκτυο εξέφρασαν την απογοήτευσή τους που το σετ του Ocean ήταν ένα από τα πολύ λίγα που δεν θα εμφανιζόταν στη ζωντανή ροή του φεστιβάλ στο YouTube. Το σετ του τελείωσε κάπως απότομα. «Παιδιά, μου λένε ότι είναι απαγόρευση κυκλοφορίας, οπότε αυτό είναι το τέλος της παράστασης», είπε ο Ocean. “Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.” Καθώς άναβαν τα φώτα, οι θαυμαστές αποδοκίμασαν και φώναξαν: «Θέλουμε τον Φρανκ». Το φεστιβάλ επιβλήθηκε αργότερα από τους αξιωματούχους της πόλης Indio της Καλιφόρνια επειδή πέρασε την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πριν από τη σημερινή ακύρωση, πηγές ανέφεραν ότι ο Ocean είχε υποστεί πρόσφατα τραυματισμό στον αστράγαλο και άλλαξε τη συνολική παραγωγή του σετ με τη συμβουλή των γιατρών. Φημολογήθηκε ευρέως ότι οι αλλαγές περιελάμβαναν ακυρωμένα σχέδια για παγοδρόμιο συνδεδεμένο με τη σκηνή. Δύο πατινέρ συζήτησαν την υποτιθέμενη εμπειρία τους από τη δουλειά με τον Ocean την εβδομάδα πριν από την παράσταση της Κυριακής κατά τη διάρκεια ενός podcast.

Οι θαυμαστές περίμεναν τις headlining παραστάσεις του Ocean στο Coachella από το 2020, όταν ανακοινώθηκε ως ένας από τους βασικούς ηθοποιούς πριν ακυρωθεί το φεστιβάλ για δύο συνεχόμενα χρόνια λόγω της πανδημίας. Τον Αύγουστο του 2021, ο συνιδρυτής της εκδήλωσης, Paul Tollett, αποκάλυψε την είδηση ​​ότι η Ocean θα ήταν ο τίτλος της έκδοσης του 2023 σε μια συνέντευξη στους Los Angeles Times.

Αυτή σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που ένας headliner της Coachella αποχωρεί. Τον Απρίλιο του 2022, λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν επρόκειτο να εμφανιστεί, ο Kanye West αποχώρησε από το φεστιβάλ. Οι εκπρόσωποί του δεν έδωσαν λόγο για την απόσυρση, ούτε το φεστιβάλ. Αντικαταστάθηκε από τους Swedish House Mafia and the Weeknd, οι οποίοι εμφανίστηκαν μαζί τις Κυριακές, 17 και 24 Απριλίου. Ο West μήνυσε αργότερα για 7,1 εκατομμύρια δολάρια από την εταιρεία παραγωγής και σχεδιασμού Phantom Labs με έδρα το Λος Άντζελες, η οποία ισχυρίστηκε ότι ο ράπερ τους χρωστούσε χρήματα για εργαστεί για την ακυρωμένη παράσταση του Coachella.

🗓️ 21 Apr 2023

Related Articles