Ο Έλτον Τζον κλείνει το ρεκόρ Boxscore όλων των εποχών μετά τις τελικές παραστάσεις της περιοδείας του στις ΗΠΑ

Οι τρεις παραστάσεις του Elton John στο Dodger Stadium την περασμένη εβδομάδα κέρδισαν 23,5 εκατομμύρια δολάρια και πούλησαν 143.000 εισιτήρια.

 Ήταν το μεγαλύτερο  ποσοστό εισιτηρίων που πωλήθηκε εισιτήριο και το μεγαλύτερο σύνολο προσέλευσης ολόκληρης της περιοδείας, ξεπερνώντας τα $16,7 εκατομμύρια στο Gillette Stadium και τα 99.827 εισιτήρια στο MetLife Stadium, τα οποία πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο. Ήταν το τρίτο ταξίδι του John στο Dodger Stadium, μετά από παραστάσεις το 1992 (δύο διανυκτερεύσεις – 3,4 εκατομμύρια δολάρια, 99.453 εισιτήρια) και 1975 (δύο διανυκτερεύσεις).

Με 26,5 εκατομμύρια δολάρια να χωρίζουν τον αποχαιρετιστήριο του John από το υψηλό επίπεδο καριέρας του Sheeran, κάθε έκθεση γίνεται πιο τεταμένη από την προηγούμενη. Το ταξίδι θα συνεχιστεί με 10 παραστάσεις στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία τον Ιανουάριο του 2023. Έπαιξε 38 παραστάσεις στην ήπειρο μεταξύ Νοεμβρίου 2019 και Μαρτίου 2020, με μέσο όρο 2,5 εκατομμύρια δολάρια. Με αυτόν τον ρυθμό, θα τελείωνε τον Ιανουάριο στα 774,4 εκατομμύρια δολάρια, μόλις 2 εκατομμύρια δολάρια λιγότερο από το ρεκόρ.

«Σας εύχομαι υγεία και αγάπη, ευημερία. Να είστε ευγενικοί ο ένας με τον άλλον, εντάξει, και αντίο.» Με αυτά τα λόγια, ο Έλτον Τζον ολοκλήρωσε το τελευταίο σόου της τελευταίας του περιοδείας στις ΗΠΑ το βράδυ της Κυριακής (20 Νοεμβρίου) στο Dodger Stadium του Λος Άντζελες. Ανέβηκε στην κορυφή της σκηνής με ασανσέρ και εξαφανίστηκε, αφήνοντας πίσω τους χιλιάδες θαυμαστές που φορούσαν γυαλιά οράσεως, τους εκατοντάδες τυλιγμένους με πολύχρωμα φτερά βόα, τους δεκάδες με παγιέτες Dodgers και έναν JoJo Siwa στο διάσημο πορτοκαλί λοφίο του John.

Το να πεις ότι είναι το τέλος μιας εποχής δεν αρχίζει να αποδίδει δικαιοσύνη στον John και τι σημαίνουν οι ζωντανές εμφανίσεις του τις τελευταίες έξι δεκαετίες. Ξεκινώντας από τη θρυλική πλέον πορεία του στους Τροβαδούρες του Λος Άντζελες το 1970 έως 52 χρόνια αργότερα, λίγοι σόλο καλλιτέχνες έχουν αφήσει τόσο μεγάλο σημάδι στο να παίζουν ζωντανά.

Το σόου της Κυριακής, το οποίο παρακολούθησαν ο Paul McCartney και ο Mick Jagger, ήταν το έβδομο στο Dodger Stadium, που χρονολογείται από τις εμβληματικές πλέον εμφανίσεις του τον Οκτώβριο του 1975, όταν η αστραφτερή στολή Dodger (εξ ου και οι φόροι τιμής στο κοινό) έκανε την πρώτη της εμφάνιση. 103η στην περιοχή του Λος Άντζελες. Ο John σημείωσε ότι ήταν η 271η παράσταση της εκδρομής Farewell Yellow Brick Show, η οποία ξεκίνησε το 2018.

Μέχρι να τελειώσει η περιοδεία, θα ξεπεράσει αναμφίβολα το 360 Tour των U2 και θα είναι η δεύτερη περιοδεία με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του Billboard Boxscore.

Το Billboard Boxscore δεν καλύπτει ολόκληρη τη ζωή του John στις περιοδείες, αλλά στις τρεις δεκαετίες που συλλέγει δεδομένα, ο John έχει εισπράξει περισσότερα από 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια για να τον κάνει το σόλο με τις υψηλότερες εισπράξεις στην ιστορία του chart.

Αλλά οι αριθμοί είναι μόνο ένα μέρος της ιστορίας. Ο John ήταν ένας σταθερά υπέροχος ζωντανός ερμηνευτής, που δεν επιβραδύνθηκε ποτέ από τον εθισμό στα ναρκωτικά, τα προβλήματα υγείας και τώρα, βρίσκεται σε ηλικία 75 ετών. Και η τελευταία του εμφάνιση της τελευταίας του αμερικανικής περιοδείας στο Dodger Stadium, έδειξε γιατί είναι απίθανο να ξαναδούμε έναν καλλιτέχνη σαν αυτόν στη ζωή μας.

🗓️ 24 Nov 2022

Related Articles