Ο Ed Sheeran το 2022 πούλησε τα περισσότερα εισιτήρια από κάθε άλλο καλλιτέχνη

Επιστρέφοντας στο δρόμο μετά από ένα διάλειμμα τριών ετών μετά την περιοδεία του που έσπασε το ρεκόρ The Divide Tour, ο Ed Sheeran βρίσκεται στην κορυφή του κορυφαίου πίνακα πωλήσεων εισιτηρίων στο τέλος του έτους, αφού έπαιξε σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια θαυμαστές στην Ευρώπη το 2022.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ed Sheeran κερδίζει ένα τρόπαιο Boxscore στο τέλος της χρονιάς. Η περιοδεία Divide τον έκανε τον πρώτο καλλιτέχνη που επαναλήφθηκε στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης Top Tours του Billboard, κερδίζοντας το χρυσό το 2018 και το 2019. Η πρώτη από αυτές τις δύο νίκες ήταν το μεγαλύτερο σύνολο τέλους έτους στην ιστορία του Boxscore, με 429,5 εκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, αυτή η περιοδεία ολοκληρώθηκε το 2019 με την υψηλότερη ακαθάριστη και μεγαλύτερη συμμετοχή από οποιαδήποτε άλλη περιοδεία ποτέ, με 776,4 εκατομμύρια δολάρια και 8,88 εκατομμύρια εισιτήρια.

Τώρα επιστρέφοντας με το The Mathematics Tour, ο Sheeran ολοκληρώνεται στο Νο. 3 του τσαρτ Top Tours 2022 με 246,3 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, ανεξαρτήτως των ακαθάριστων εσόδων, η τρέχουσα περιοδεία του είναι το Νο. 1 στο γράφημα των κορυφαίων πωλήσεων εισιτηρίων, κατατάσσοντας τις κορυφαίες περιοδείες με βάση τη συνολική αθροιστική συμμετοχή. Σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στο Billboard Boxscore, ο Sheeran μετέφερε 3.047.696 εισιτήρια κατά την περίοδο παρακολούθησης του 2022.

Ο Sheeran έπαιξε 63 παραστάσεις μεταξύ 13 Δεκεμβρίου 2021 και 25 Σεπτεμβρίου 2022, με μέσο όρο 48.376 εισιτήρια ανά βραδιά. Αλλά αυτός είναι ένας παραπλανητικός αριθμός, καθώς τα πρώτα 11 από αυτά τα σόου ήταν ημερομηνίες «πρόβας», που έστησαν τον Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό σε μικρά κλαμπ και θέατρα στο Λονδίνο και το Δουβλίνο. Αυτές οι παραστάσεις κυμαίνονταν από 357 εισιτήρια στο Dublin’s Whelans στις 19 Απριλίου έως 5.230 εισιτήρια στο Royal Albert Hall του Λονδίνου στις 27 Μαρτίου. Και οι 11 παραστάσεις μαζί σε 16.810. Ακόμη και στην κορυφή αυτού του εύρους, εξακολουθούσε να πουλούσε λιγότερο από το 15% του μέσου όρου του έτους.

Αφαιρώντας αυτές τις προβολές από την εξίσωση, η εικόνα του The Mathematics Tour έρχεται στο επίκεντρο. Οι 52 «κατάλληλες» ημερομηνίες περιοδείας του Sheeran το 2022 είχαν ρυθμό 58.287 εισιτηρίων.

Σχεδόν κάθε αγορά –κάθε μία εκτός από το Ελσίνκι της Φινλανδίας– απαιτούσε πολλαπλές εκθέσεις. Ο Sheeran έπαιζε κυρίως τα Σαββατοκύριακα με διπλό παιχνίδι, μετακινούμενος από πόλη σε πόλη και μεγιστοποιώντας το κοινό με παραστάσεις Παρασκευής και Σαββάτου. Ολοκληρώθηκε με μια σειρά πέντε παραστάσεων στο Wembley Stadium του Λονδίνου, κερδίζοντας 420.269 εισιτήρια.

Και ενώ δεν υπάρχει πίνακας με βάση τη συμμετοχή για Boxscores, το σερί του Wembley έχει το υψηλότερο σύνολο προσέλευσης από κάθε συμμετοχή φέτος, ξεπερνώντας τις τέσσερις παραστάσεις των Coldplay στο Stade de France του Παρισιού με περισσότερα από 100.000 εισιτήρια.

Κατά τα άλλα, ο Sheeran έσπασε το όριο των 200.000 με τέσσερις εμφανίσεις στο Etihad Stadium του Μάντσεστερ και στο Olympiaastadion του Μονάχου.

Αυτοί οι αριθμοί είναι τεράστιοι, αλλά ακόμη και σε σύγκριση με τον προκάτοχό του που σημειώνει ρεκόρ, το The Mathematics Tour είναι μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Το Divide Tour περιελάμβανε τρία ευρωπαϊκά σκέλη το 2017, το 2018 και το 2019. Αυτές οι διαδρομές είχαν κατά μέσο όρο 14.321 εισιτήρια (το σκέλος του 2017 ήταν σε αρένες), 54.485 και 51.898, αντίστοιχα. Ο ρυθμός του σταδίου του ’22 του Sheeran είναι 7% μπροστά στην ισχυρότερη χρονιά του Divide, φτιάχνοντάς τον αρκετά καλά καθώς ετοιμάζεται να φύγει από την έδρα του.

Το Mathematics Tour έχει προγραμματιστεί για 12 παραστάσεις στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, ακολουθούμενες από 24 παραστάσεις στη Βόρεια Αμερική όλο το καλοκαίρι. Το αν ο Sheeran μπορεί να ταιριάξει (ή ακόμα και να πλησιάσει) το σύνολο τριών ετών του The Divide Tour μπορεί να εξαρτάται αποκλειστικά από αυτόν. Οι θαυμαστές εμφανίστηκαν κατά πλήθος στα ευρωπαϊκά σόου του, αλλά η έκταση της περιοδείας του πριν από την πανδημία ήταν τόσο τεράστια. Και όχι μόνο διήρκεσε η περιοδεία, αλλά πήγε ευρύτατα, συμπεριλαμβανομένων παραστάσεων στην Ασία, τη Νότια Αμερική και τη Νότια Αφρική. Εάν η δρομολόγηση των μαθηματικών παραμείνει μέτρια, θα είναι δύσκολο να τριπλασιαστούν τα τρέχοντα σύνολα της περιοδείας.

Με βάση τις προγραμματισμένες 36 παραστάσεις του για το 2023, το The Mathematics Tour θα πρέπει να πάρει άλλα 1,5 έως 1,75 εκατομμύρια εισιτήρια καθώς πλησιάζει το όριο των 5 εκατομμυρίων. Εάν προστεθούν περισσότερες ημερομηνίες, ο ουρανός είναι το όριο.

🗓️ 27 Dec 2022

Related Articles