Ο Ed Sheeran ανακοινώνει το νέο του άλμπουμ "-"

Ο Ed Sheeran ολοκληρώνει την εξίσωση. Ο σταρ μοιράστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τετάρτη (1 Μαρτίου) ότι το επερχόμενο άλμπουμ του, –, θα κυκλοφορήσει στις 5 Μαΐου μέσω της Atlantic Records.

Το άλμπουμ, που προφέρεται Subtract, θα είναι η τελευταία δόση της δεκαετίας εποχής των μαθηματικών άλμπουμ του Sheeran, μετά το 2011 +, το x του 2014, το ÷ του 2017 και το 2021 =.

«Δούλευα στο Subtract για μια δεκαετία, προσπαθώντας να σμιλεύσω το τέλειο ακουστικό άλμπουμ, γράφοντας και ηχογραφώντας εκατοντάδες τραγούδια με ξεκάθαρο όραμα αυτού που πίστευα ότι θα έπρεπε να είναι. Στη συνέχεια, στις αρχές του 2022, μια σειρά γεγονότων άλλαξαν τη ζωή μου, την ψυχική μου υγεία και τελικά τον τρόπο που έβλεπα τη μουσική και την τέχνη», μοιράστηκε ο Sheeran για το επερχόμενο άλμπουμ στην ανακοίνωσή του.

«Το να γράφω τραγούδια είναι η θεραπεία μου. Με βοηθά να κατανοήσω τα συναισθήματά μου», συνέχισε. «Έγραψα χωρίς να σκεφτώ ποια θα ήταν τα τραγούδια, απλά έγραψα ό,τι κατέρρευσε. Και σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα, αντικατέστησα τη δουλειά μιας δεκαετίας με τις βαθύτερες πιο σκοτεινές μου σκέψεις. Μέσα σε ένα μήνα, η έγκυος σύζυγός μου ενημερώθηκε ότι είχε όγκο, χωρίς οδό για θεραπεία παρά μόνο μετά τον τοκετό. Ο καλύτερός μου φίλος Τζαμάλ, ο αδερφός μου, πέθανε ξαφνικά και βρέθηκα να στέκομαι στο δικαστήριο υπερασπιζόμενος την ακεραιότητα και την καριέρα μου ως τραγουδοποιός. Περνούσα μέσα από φόβο, κατάθλιψη και άγχος».

Ο Sheeran ολοκλήρωσε γράφοντας: «Ένιωσα σαν να πνίγομαι, με το κεφάλι κάτω από την επιφάνεια, να κοιτάζω ψηλά αλλά να μην μπορώ να διαπεράσω λίγο αέρα. Ως καλλιτέχνης δεν ένιωθα ότι θα μπορούσα να βάλω αξιόπιστα ένα σύνολο έργων στον κόσμο που δεν αντιπροσώπευε με ακρίβεια πού βρίσκομαι και πώς πρέπει να εκφραστώ σε αυτό το σημείο της ζωής μου. Αυτό το άλμπουμ είναι καθαρά αυτό. Ανοίγει την παγίδα στην ψυχή μου. Για πρώτη φορά δεν προσπαθώ να φτιάξω ένα άλμπουμ που θα αρέσει στους ανθρώπους, απλώς βγάζω κάτι που είναι ειλικρινές και αληθινό στο σημείο που βρίσκομαι στην ενήλικη ζωή μου. Αυτή είναι η καταχώριση στο ημερολόγιο του περασμένου Φεβρουαρίου και ο τρόπος μου να το κατανοήσω. Αυτό είναι η Αφαίρεση.”

Ο Sheeran συνεργάστηκε με τον Aaron Dessner των The National – τον οποίο γνώρισε μέσω της φίλης Taylor Swift – για να γράψει και να παράγει το επερχόμενο άλμπουμ. Γράφοντας πάνω από 30 τραγούδια κατά τη διάρκεια της θητείας τους στο στούντιο ενός μηνός, το άλμπουμ των 14 κομματιών πρόκειται να διαθέτει φολκλορικές ιδιότητες, καθώς και διασκευές πλήρους συγκροτήματος και ορχηστρικών.

‘-‘ (Subtract) Tracklisting:

Boat

Salt Water

Eyes Closed

Life Goes On

Dusty

End Of Youth

Colourblind

Curtains

Borderline

Spark

Vega

Sycamore

No Strings

The Hills of Aberfeldy

🗓️ 02 Mar 2023

Related Articles