Ο David Guetta αναπαράγει τη φωνή του Eminem σε ένα τραγούδι χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Ο David Guetta φέρνει το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης στο προσκήνιο, αφού απέδειξε πόσο καλά λειτουργεί η νέα τεχνολογία στην αναπαραγωγή των φωνών.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος DJ και παραγωγός μοιράστηκε ένα βίντεο με τον ίδιο να παίζει ένα τραγούδι σε ένα από τα σετ του που χρησιμοποιούσε τεχνολογία AI για να προσθέσει τη «φωνή» του Eminem σε ένα από τα τραγούδια του.

«Επιτρέψτε μου να σας συστήσω τον… Emin-AI-em», έγραψε ο Guetta στη λεζάντα της ανάρτησης στο Twitter. Στο συνημμένο βίντεο, ο Guetta φαίνεται να συγκεντρώνει ένα τεράστιο πλήθος, ενώ ένα ακυκλοφόρητο κομμάτι με ένα αντίγραφο της φωνής του Eminem αντηχεί: “Αυτός είναι ο μελλοντικός rave ήχος / Γίνομαι φοβερός και υπόγειος”. Το βίντεο περιείχε επίσης μια συνέντευξη με τον Guetta, όπου μίλησε για το πώς το remix συνήλθε μέσω της χρήσης ιστότοπων που παράγουν AI.

“Eminem αδερφέ, υπάρχει κάτι που έκανα για πλάκα και λειτουργεί τόσο καλά – δεν μπορούσα να το πιστέψω!” δήλωσε ο Guetta. «Βασικά μπορείτε να γράψετε στίχους στο στυλ οποιουδήποτε καλλιτέχνη θέλετε, οπότε πληκτρολόγησα: «γράψτε έναν στίχο στο στυλ του Eminem για το μελλοντικό rave» και ακολούθως χρησιμοποίησα μια εφαρμογή AI που μπορεί να αναδημιουργήσει τη φωνή του. Έβαλα τους στίχους στο πρόγραμμα και έπαιξα το κομμάτι και ο κόσμος τρελάθηκε». Στις απαντήσεις στο βίντεο, ο Guetta φρόντισε να διευκρινίσει ότι «προφανώς» δεν θα διένειμε εμπορικά το τραγούδι – μια συζήτηση που πυροδοτήθηκε σχεδόν αμέσως στα σχόλια του αρχικού του βίντεο.

Τους τελευταίους μήνες, περισσότερο περιεχόμενο που δημιουργείται από AI έχει γίνει viral σε πλατφόρμες όπως το TikTok. Οι θαυμαστές παίρνουν ήδη υπάρχοντα τραγούδια και χρησιμοποιούν λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης για να τα κάνουν να ακούγονται σαν να τα τραγουδάει άλλος καλλιτέχνης, με τις φωνές μερικών από τους πιο αναγνωρίσιμους καλλιτέχνες όπως ο Bad Bunny, η Ariana Grande και η Billie Eilish.

Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος δημιουργίας μουσικής Drayk.it έγινε πρωτοσέλιδο για την ικανότητά του να δημιουργεί τραγούδια του Drake με AI. Η viral πλατφόρμα λειτούργησε για σύντομο χρονικό διάστημα και δεν υπάρχει πλέον, πιθανότατα λόγω των νομικών ζητημάτων που συνδέονται με τη χρήση της εικόνας του καλλιτέχνη χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ορισμένοι καλλιτέχνες έχουν ήδη εκφράσει την αποδοκιμασία τους για την τεχνολογία, αν και δεν καταλήξει κάπου ακόμα.

🗓️ 10 Feb 2023

Related Articles