Ο Bad Bunny είναι ο καλλιτέχνης της χρονιάς για το Latin Apple Music

Apple-Music-Awards-Bad-Bunny-221109_big.jpg.large_

Η Apple Music επέλεξε τον Bad Bunny ως τον καλλιτέχνη της χρονιάς για το 2022, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά από την έναρξη των Apple Music Awards το 2019 που απονεμήθηκε η τιμή σε έναν Λατίνο καλλιτέχνη.

Το βραβείο αναγνωρίζει την «καλλιτεχνική αριστεία και την επιρροή του μουσικού στον παγκόσμιο πολιτισμό το 2022», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση. Συμμετέχει σε προηγούμενους τιμώμενους του AOTY, συμπεριλαμβανομένων των Billie Eilish, Lil Baby, Megan Thee Stallion, Taylor Swift και του Weeknd. Ο Πορτορικανός  ραπ-ρέγκετον καλλιτέχνης πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους κυριαρχώντας στην παγκόσμια μουσική αγορά.

Το τελευταίο του στούντιο άλμπουμ, “Un Verano Sin Ti”, είναι το άλμπουμ με τις περισσότερες μεταδόσεις της Apple Music για το 2022 και ενίσχυσε τον τραγουδιστή “Titi Me Pregunto” να γίνει ο πιο εξέχων Λατίνος καλλιτέχνης όλων των εποχών βάσει της παγκόσμιας ροής στο Apple Music. Μετά την κυκλοφορία του στις 6 Μαΐου, το σετ 23 κομματιών πέτυχε το υψηλότερο ρεκόρ για ροές πρώτης ημέρας παγκοσμίως. Το αστραφτερό εναρκτήριο κομμάτι του, “Moscow Mule”, κατέχει επίσης το ρεκόρ της Apple Music για το μεγαλύτερο λάτιν τραγούδι όλων των εποχών από ροές πρώτης ημέρας σε όλο τον κόσμο.

Έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες ταυτόχρονες συμμετοχές από έναν μόνο Λατίνο καλλιτέχνη με 22 τραγούδια στο Daily Top 100 της πλατφόρμας και έφτασε στο Νο. 1 στην ίδια λίστα αναπαραγωγής σε 34 χώρες παγκοσμίως — ένα ορόσημο που κανένας άλλος Λατίνος καλλιτέχνης δεν κατάφερε να πετύχει . Κατέχει το Νο. 1, το Νο. 2 και το Νο. 3 Latin άλμπουμ, τα οποία συγκεντρώνονται από τα ρεύματα της πρώτης ημέρας.

Επίσης φέτος, έγινε ο μόνος καλλιτέχνης στην ιστορία που διοργάνωσε δύο ξεχωριστές περιοδείες με έσοδα 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε λιγότερο από 12 μήνες, μεταξύ του El Último Tour Del Mundo και της τελευταίας του World’s Hottest Tour, η οποία κυκλοφόρησε πρόσφατα στις ΗΠΑ για επτά εβδομάδες.

«Όταν ξεκίνησα, δεν είχα παγκόσμια βάση θαυμαστών», είπε ο καλλιτέχνης στην Apple Music σε μια αποκλειστική συνεντευξή. «Είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω καταφέρει και όλα όσα έχω ζήσει. Το κίνημα της λατινικής μουσικής έχει αναπτυχθεί τόσο πολύ. Δεν θα έπαιρνα ποτέ πλήρως τα εύσημα ή δεν θα έλεγα: «Είναι εξαιτίας μου.» Όχι, είναι ο καθένας μας. Μια ολόκληρη γενιά. Η ενέργεια και η παρουσία μας είναι πάντα αισθητή» δήλωσε ο Bunny.

Τον Φεβρουάριο του 2018, ο Bad Bunny ήταν ο πρώτος καλλιτέχνης Latin Up Next της Apple Music για το ανερχόμενο πρόγραμμα καλλιτεχνών της πλατφόρμας. Ήταν επίσης ο πρώτος οικοδεσπότης για το Trap Kingz, την πρώτη τους ισπανόφωνη ραδιοφωνική εκπομπή στο ραδιόφωνο Beats 1, και φιλοξένησε τα πρώτα έξι επεισόδια της σειράς το 2017.

Για να γιορτάσει τη νίκη του στο AOTY, ο Bad Bunny θα αναλάβει τη λίστα αναπαραγωγής La Fórmula της πλατφόρμας, η οποία είναι γεμάτη με τα αγαπημένα του κομμάτια από τους Myke Towers, Rauw Alejandro, Jhayco και άλλους. Οι θαυμαστές μπορούν επίσης να συντονιστούν στο Apple Music 1, όπου είναι το Bad Bunny Day με αποκλειστικό ραδιοφωνικό περιεχόμενο, όπως συνεντεύξεις πρώιμης καριέρας, και πολλά άλλα.

🗓️ 10 Nov 2022

Related Articles