Ο Bad Bunny είναι έξαλλος με τους θαυμαστές του αφού το «τραγούδι» του με τεχνητή νοημοσύνη έγινε viral στο TikTok

Θα μπορούσαν να πουν ότι η μίμηση είναι η πιο ειλικρινής μορφή κολακείας, αλλά όταν πρόκειται για ήχους τεχνητής νοημοσύνης, ο Bad Bunny δεν το αγοράζει. Ο καλλιτέχνης, ο οποίος κυκλοφόρησε το άλμπουμ του με 22 κομμάτια Nadie Sabe Lo Que Va a Pasar Mañana τον Οκτώβριο, εξέφρασε πρόσφατα την έντονη αποδοκιμασία ενός τραγουδιού που έγινε viral στο TikTok χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη για να μιμηθεί τη φωνή του.

Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στις 6 Νοεμβρίου στο κανάλι θαυμαστών του στο WhatsApp, ο Bad Bunny εξέφρασε την αποδοκιμασία του για το κομμάτι, δηλώνοντας, «υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους καταλαβαίνω και άνθρωποι που δεν… υπάρχουν άνθρωποι με τους οποίους συνδέομαι και άτομα με τα οποία δεν έχω σχέση… Εάν τυχαίνει να απολαμβάνετε αυτό το κατώτερο ιογενές κομμάτι στο TikTok, αποχωρήστε αμέσως από αυτήν την ομάδα. Δεν σας αξίζει η φιλία μου».

Συνέχισε ζητώντας από οποιονδήποτε απολαμβάνει το εν λόγω viral τραγούδι TikTok να εγκαταλείψει αμέσως το γκρουπ του, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θέλει κόσμο να ασχοληθεί με αυτό, ενώ τόνισε ότι το νέο του άλμπουμ προοριζόταν να βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής των θαυμαστών.

Δεν είναι σαφές από ποιο τραγούδι δημιουργήθηκε το κομμάτι με τεχνητή νοημοσύνη με τη φωνή του Bad Bunny και ο ίδιος ο τραγουδιστής δηλώνει αναστατωμένος, καθώς υπάρχουν πολλά που κυκλοφορούν.

Το ένα είναι ένα κομμάτι reggaetón που μιμείται τον Bad Bunny και τον Ισπανό τραγουδιστή/ράπερ Bad Gyal που ονομάζεται “NostalgIA”, το οποίο δημιουργήθηκε με τη βοήθεια του FlowGPT – ενός χρήστη μέσων κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί AI για να δημιουργήσει συνεργασίες – και έχει κάνει τον γύρο του TikTok μέσω του τον περασμένο μήνα. Ένα άλλο ονομάζεται “Demo #5: Nostalgia”, που δημιουργήθηκε επίσης με το FlowGPT, το οποίο έχει συγκεντρώσει 1,2 εκατομμύρια προβολές στο YouTube και διαθέτει αναπαραγόμενες φωνές από τον Daddy Yankee, τον Justin Bieber και τον Bad Bunny.

Οι θαυμαστές, ωστόσο, απολάμβαναν το κομμάτι και ανέβασαν ακόμη και βίντεο απαντώντας στην απογοήτευση του Bad Bunny με τη δική τους εκτίμηση.

Αυτή η τάση των μη εξουσιοδοτημένων πλαστοπροσωπιών δημοφιλών καλλιτεχνών και τραγουδιών που δημιουργούνται από την τεχνητή νοημοσύνη έχει αυξηθεί πρόσφατα με τους θαυμαστές να αναζητούν αυτές τις μιμήσεις. Εν τω μεταξύ, μεγάλες εταιρείες έχουν στείλει ειδοποιήσεις κατάργησης σε υπηρεσίες ροής για ήχους τεχνητής νοημοσύνης και σε επιστολή προς τον Εμπορικό Αντιπρόσωπο των ΗΠΑ, η RIAA ανέφερε ότι ορισμένοι ιστότοποι φωνητικής κλωνοποίησης AI παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα των μελών τους και τα δικαιώματα δημοσιότητας.

@whosamyxo_ Hes tripping fr #fyp ♬ DEMO 5 NOSTALGIA by FlowGPT – estoycansadojefe🤖

Τον Απρίλιο, οι φωνές τόσο του Drake όσο και του The Weeknd χρησιμοποιήθηκαν για το κομμάτι “Heart On My Sleeve” από έναν δημιουργό που ακούει στο όνομα Ghostwriter.

Τον Οκτώβριο, ο Ghostwriter και ο μάνατζέρ του εξήγησαν στο Billboard γιατί οι φωνές των deepfaking καλλιτεχνών θα μπορούσαν να είναι «το μέλλον της μουσικής».

Οι εκπρόσωποι του Bad Bunny δεν απάντησαν σε κανένα αίτημα για σχόλιο.

🗓️ 09 Nov 2023

Related Articles