Η Taylor Swift κερδίζει το βραβείο Global Recording Artist of the Year - IFPI 2022

Taylor-Swift-3

Η Taylor Swift πρόσθεσε περισσότερο υλικό στο γεμάτο τροπαιοθήκη της με την σταρ να στέφεται ως Καλλιτέχνης της Χρονιάς για την Παγκόσμια Ηχογράφηση του 2022 από τον διεθνή εμπορικό όμιλο IFPI. Είναι η τρίτη φορά που η Swift κερδίζει την ετήσια διάκριση, η οποία αναγνωρίζει την πράξη με τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς σε φυσικές πωλήσεις, λήψεις και ροή σε όλο τον κόσμο, καθιστώντας τη Swift τον πιο επιτυχημένο καλλιτέχνη στη 10ετή ιστορία του βραβείου.

Η Swift κέρδισε προηγουμένως την διάκριση το 2014 και το 2019 και βρέθηκε στη δεύτερη θέση στο περσινό chart πίσω από το συγκρότημα K-pop BTS. Συμμετείχε επίσης στην πρώτη τριάδα της παγκόσμιας κατάταξης καλλιτεχνών του IFPI το 2015, το 2017 και το 2020. Οι BTS και ο Drake είναι οι μόνοι άλλοι καλλιτέχνες που έχουν κερδίσει το βραβείο περισσότερες από μία φορές, με δύο νίκες η κάθε μία, ενώ η Swift γίνεται η πρώτη καλλιτέχνης που το λαμβάνει τρεις φορές.

Ανακοινώνοντας το βραβείο, η διευθύνουσα σύμβουλος του IFPI, Frances Moore, χαρακτήρισε τη Swift «μια πραγματικά υπέροχη διεθνή σταρ, η οποία συνεχίζει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται ως καλλιτέχνης, ενώ διατηρεί μια απίστευτα ισχυρή σύνδεση με τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο».

Το 10ο στούντιο άλμπουμ της Swift, Midnights, κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο, κάνοντας το ντεμπούτο του στο Νο. 1 του Billboard 200 και κυκλοφόρησε 1,578 εκατομμύρια ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ στις ΗΠΑ την πρώτη εβδομάδα – τη μεγαλύτερη εβδομάδα πωλήσεων για οποιοδήποτε άλμπουμ εδώ και σχεδόν επτά χρόνια. Το Midnights πέρασε πέντε εβδομάδες στην κορυφή του Billboard 200, καθώς και στην κορυφή των charts σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πέντε εβδομάδων στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η IFPI δεν έδωσε στοιχεία για τις παγκόσμιες πωλήσεις για τη Swift.

Δεύτερος στο Παγκόσμιο Διάγραμμα Καλλιτεχνών του 2022 του IFPI, το οποίο μετρά την παγκόσμια κατανάλωση σε όλα τα σχήματα και το σύνολο της δουλειάς ενός καλλιτέχνη, όχι μόνο τη μουσική που κυκλοφόρησε πέρυσι, ήταν το μουσικό γκρουπ των K-pop BTS. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά του ομίλου στο Top 3 μετά από συνεχόμενες νίκες το 2020 και το 2021.

Ο Drake κατέλαβε την τρίτη θέση, μπροστά από τον Bad Bunny, ο οποίος γίνεται ο πρώτος καλλιτέχνης από τη Λατινική Αμερική που μπήκε στο Top 5 της IFPI. Ήταν επίσης μια επιτυχημένη χρονιά για καλλιτέχνες από τη Νότια Κορέα με τις μπάντες SEVENTEEN και τους Stray Kids να βρίσκονται στο Νο. 6 και στο Νο. 7, αντίστοιχα, ενώ ο Jay Chou είναι ο πρώτος Ταϊβανέζος καλλιτέχνης που εμφανίζεται στο Top 10. Το Ηνωμένο Βασίλειο εκπροσωπείται από τους Harry Styles (Νο. 8) και Ed Sheeran (Νο. 10), με το The Weeknd του Καναδά να βρίσκεται στο Νο. 5.

🗓️ 23 Feb 2023

Related Articles