Η Taylor Swift και ο Bad Bunny βρίσκονται ανάμεσα στους πιο «ακριβοπληρωμένους διασκεδαστές» στον κόσμο

Το Forbes αποκάλυψε αυτή την εβδομάδα τη λίστα του με τους 10 πιο ακριβοπληρωμένους διασκεφαστών στον κόσμο, οι οποίοι, μαζί, κέρδισαν περισσότερα από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκονται οι Genesis και ο Sting, οι οποίοι κέρδισαν 230 εκατομμύρια δολάρια και 210 εκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα, χάρη στην πώληση της μουσικής τους. Ο Genesis έφτασε στην κορυφή του 2022 με 300 εκατομμύρια δολάρια πώληση μουσικών δικαιωμάτων στο Concord Music Group τον Σεπτέμβριο, ενώ ο Sting κέρδισε επίσης 300 εκατομμύρια δολάρια πριν από τα τέλη πουλώντας ολόκληρο τον μουσικό του κατάλογο, τόσο σόλο όσο και με το The Police, στο Universal Music Group τον Φεβρουάριο.

Ανάμεσα σους υπόλοιπους μεγάλους καλλιτέχνες στη λίστα ήταν η Taylor Swift, η οποία βρέθηκε στο Νο. 9 με 92 εκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, οι ροές εσόδων από πωλήσεις φυσικών δίσκων, ροή, ψηφιακές λήψεις, αδειοδότηση και συγχρονισμός ήταν η κύρια πηγή του σημαντικού εισοδήματος του σούπερ σταρ.

Ο Bad Bunny έφτασε στο Νο. 10 με 88 εκατομμύρια δολάρια. Ο Πορτορικανός ράπερ μπορεί να αποδώσει μεγάλο μέρος της οικονομικής του επιτυχίας στο τεράστιο Último Tour Del Mundo και στο The World’s Hottest Tour, καθώς και σε εγκρίσεις από τους Corona, Cheetos και Adidas.

Τον Δεκέμβριο του 2022, η Swift συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Forbes με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο, κατατάσσοντας στο Νο. 79. Η επιτυχία των Midnights και τα επανηχογραφημένα άλμπουμ της Red (Taylor’s Version) και Fearless (Taylor’s Version) τονίστηκαν, μαζί με την πολιτική της επιρροή και την κατάρρευση της πώλησης εισιτηρίων του Eras Tour του Νοεμβρίου.

Η Swift ήταν επίσης ένα αστέρι στην ετήσια κατάταξη Money Makers του Billboard για τους κορυφαίους δικαιούχους δικαιωμάτων και εισιτηρίων μουσικής το 2021, στην κορυφή της παγκόσμιας λίστας.

🗓️ 15 Feb 2023

Related Articles