Η Taylor Swift φτάνει στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο με το "Speak Now (Taylor’s Version)"

taylor-swift-kansas-city-03-2023-eras-tour-billboard-1548

Το Speak Now (Taylor’s Version) (μέσω EMI) της Taylor Swift κάνει το ντεμπούτο του στο Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το τρίτο και τελευταίο επαναηχογραφημένο LP της Swift οδηγεί στο επίσημο τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου, που δημοσιεύτηκε στις 14 Ιουλίου, για τον 10ο ηγέτη της. Το άλμπουμ συγκέντρωσε περισσότερες από 67.000 μονάδες τσαρτ στις πρώτες επτά ημέρες του, αναφέρει η Official Charts Company, υπερδιπλάσια από τον αριθμό (28.200) για την αρχική κυκλοφορία του 2010, η οποία έφτασε στο Νο. 6.

Το βινύλιο αντιπροσώπευε περισσότερο από το ένα τρίτο του ποσού της πρώτης εβδομάδας “Version’s” – 22.500 μονάδες που οδηγούν στην αγορά. Το Speak Now (Έκδοση Taylor) επεκτείνει τη ρεκόρ διαδοχής ηγετών του Ηνωμένου Βασιλείου της ποπ σούπερ σταρ των ΗΠΑ, με όλα τα στέμματά της να έχουν κερδίσει σε διάστημα μόλις 10 ετών και οκτώ μηνών (ξεκινώντας με το Red του 2012). Πέρυσι, η TayTay επισκίασε τη Madonna για να κερδίσει τιμητικές διακρίσεις με το ένατο κορυφαίο τσαρτ Midnights. Η Βασίλισσα της Ποπ, ωστόσο, εξακολουθεί να κατέχει το ρεκόρ της γυναίκας σολίστ με τα περισσότερα άλμπουμ Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο (12).

Αν και το σκέλος της περιοδείας The Eras στο Ηνωμένο Βασίλειο της Swift δεν θα ξεκινήσει πριν από το επόμενο καλοκαίρι, αυτό δεν εμπόδισε τους Swifties να βουτήξουν στον κατάλογο της τραγουδίστριας. Άλλα πέντε από τα LP της επηρεάζουν τα κορυφαία 40 — Midnights του 2022 (Νο. 9), του 2014 του 1989 (Νο. 10), του 2019’s Lover (Νο. 12), του 2017’s Reputation (Νο. 21) και του 2020’s folklore (No. 25).Το Speak Now (Taylor’s Version) είναι επίσης ο ηγέτης στο Billboard 200 και στο ARIA Chart αυτή την εβδομάδα.

Στο Νο. 2 του βρετανικού chart είναι η αναδρομική συλλογή του Wham The Singles: Echoes from the Edge of Heaven (Sony Music CG), για την έκτη εμφάνιση του ποπ ντουέτου στο top 10. Το σετ των επιτυχιών απολαμβάνει μεγάλη επιτυχία χάρη στο ντοκιμαντέρ του Netflix για το ποπ γκρουπ της δεκαετίας του ’80, με επικεφαλής τον Τζορτζ Μάικλ και τον συμμαθητή του Άντριου Ρίτζλεϊ.

Ολοκληρώνει μια ολοκαίνουργια πρώτη τριάδα είναι το Gabriels’ Angels & Queens – Pt 2 (Parlophone), νέο στο Νο. 3. Αυτό είναι αρκετά ψηλά στο Νο. 25 για τον προκάτοχό του, το 2022’s Angels & Queens – Pt 1. Η αμερικανική παράσταση (Jacob Lusk, Ryan Hope και Ari Balouzian) αναμφίβολα εξακολουθούν να βουίζουν από την εμφάνισή τους στη σκηνή στο Glastonbury Festival για το ιστορικό πρωτοσέλιδο σετ του Elton John. Εν τω μεταξύ, η αναδρομική καριέρα του Rocket Man’s Diamonds (Mercury/UMR) υποχωρεί 2-7.

Επίσης, στις 10 κορυφαίες εκκινήσεις της τελευταίας εθνικής έρευνας είναι το I Inside the Old Year Dying του PJ Harvey (Νο. 5 μέσω Partisan) και το mixtape DBE World του D-Block Europe (Νο. 6 μέσω του D-Block Europe).

🗓️ 17 Jul 2023

Related Articles