Η Taylor Swift έγραψε ιστορία για άλλη μία φορά αυτή την εβδομάδα

taylor-swift-folklore-1912547

Η Taylor Swift έκανε το καλύτερο ντεμπούτο όλων των εποχών για κυκλοφορία της Record Store Day. Η έκδοση βινυλίου «Folklore: The Long Pond Studio Sessions» έκανε ντεμπούτο στο Νο. 3 του Billboard 200, σημειώνοντας το υψηλότερο ντεμπούτο που έχει πραγματοποιήσει στο chart ένα βινύλιο που κυκλοφόρησε από την Record Store Day. Η Taylor Swift κατέλαβε τρεις θέσεις στο Top 10 του Billboard 200: το No.3 με το «Folklore: The Long Pond Studio Sessions», το No.4 με το «Midnights» και το No.10 με το «Lover» και είναι πλέον μαζί με τη Whitney Houston. Οι μοναδικές γυναίκες που έχουν καταφέρει να επιτύχουν αυτό το ορόσημο.

Το «Folklore: The Long Pond Studio Sessions» είναι το πρώτο άλμπουμ που κυκλοφορεί αποκλειστικά σε βινύλιο και ανεβαίνει στο Top 10 του Billboard στη σύγχρονη εποχή. Ταυτόχρονα, χάρισε στην Taylor Swift τον τίτλο για τον καλλιτέχνη με τα περισσότερα No. 1 άλμπουμ στο Vinyl Albums Chart του Billboard.

Το «Folklore: The Long Pond Studio Sessions» υπερδιπλασίασε επίσης το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων της Record Store Day. Το προηγούμενο ρεκόρ πωλήσεων ενός δίσκου βινυλίου της Record Store Day ανερχόταν στα 35.000 αντίτυπα και το «Folklore: The Long Pond Studio Sessions» πούλησε 75.000 αντίτυπα στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ετήσιας γιορτής των δισκοπωλείων.

Το «Folklore: The Long Pond Studio Sessions» είναι μία ζωντανή εκτέλεση του άλμπουμ «Folklore» της Taylor Swift που ηχογραφήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020 και αποτέλεσε soundtrack του ομώνυμου ντοκιμαντέρ του Disney+.

Το βινύλιο απαθανατίζει την Taylor Swift, τον Aaron Dessner των The National, τον Jack Antonoff των Bleachers και τον Justin Vernon των Bon Iver να παρουσιάζουν ολόκληρο το άλμπουμ «Folklore» στα Long Pond Studios στα βόρεια της πολιτείας της Νέας Υόρκης. Πέρυσι, η Taylor Swift έγινε η πρώτη παγκόσμια πρέσβειρα της Record Store Day.

Η Swift δήλωσε τότε: «Τα δισκοπωλεία είναι τόσο σημαντικά επειδή συμβάλλουν στη διαιώνιση και την προώθηση της αγάπης για τη μουσική ως πάθος. Δημιουργούν χώρους για ζωντανές εκδηλώσεις. Απασχολούν ανθρώπους που λατρεύουν τη μουσική σε βάθος και καθαρά».

Η Carrie Colliton, συνιδρύτρια της Record Store, δήλωσε: «Ο ρόλος του πρεσβευτή της RSD είναι, φυσικά, κάτι που παίρνουμε στα σοβαρά, με την έννοια ότι μας βοηθάει να κάνουμε τη δουλειά μας να αναδείξουμε αυτά τα ξεχωριστά μέρη».

🗓️ 03 May 2023

Related Articles