Η Sia αποκαλύπτει ότι διαγνώστηκε με αυτισμό

Η Sia ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στο ταξίδι της υγείας της. Η τραγουδίστρια του «Chandelier» αποκάλυψε τη διάγνωση του φάσματος του αυτισμού της σε ένα πρόσφατο επεισόδιο του Rob Has a Podcast.

«Είμαι στο φάσμα και είμαι σε ανάκαμψη. Υπάρχουν πολλά πράγματα», είπε η Sia στην διαγωνιζόμενη στο Survivor Carolyn Wiger κατά τη διάρκεια του podcast. «Όντας σε ανάκαμψη και επίσης γνωρίζοντας ποια νευροατυπικότητα μπορεί να έχεις ή μπορεί να μην έχεις, νομίζω ότι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα είναι ότι κανείς δεν μπορεί ποτέ να σε γνωρίσει και να σε αγαπήσει όταν είσαι γεμάτος μυστικά και ζεις με ντροπή».

Πρόσθεσε: «Για 45 χρόνια έλεγα: «Πρέπει να πάω να φορέσω το ανθρώπινο κοστούμι μου». Μόνο τα τελευταία δύο χρόνια έγινα πλήρως, πλήρως ο εαυτός μου». Πίσω το 2020, η Sia βρέθηκε στο στόχαστρο της αυτιστικής κοινότητας επειδή όρισε μια νευροτυπική ηθοποιό, τη Maddie Ziegler, να υποδυθεί μια αυτιστική έφηβη στο σκηνοθετικό της ντεμπούτο. «Γιατί δεν βλέπετε την ταινία μου πριν την κρίνετε;», έγραψε στο Twitter η τραγουδίστρια αφού έβγαλε ένα teaser που παρουσίαζε τον μη λεκτικό χαρακτήρα της Ziegler, η οποία επικοινωνεί με τον κόσμο μέσω του τραγουδιού και του χορού.

Για παράδειγμα, η Ιρλανδή ηθοποιός Bronagh Waugh έγραψε στο Twitter: «Hi Sia, can I ask why you didn’t cast a disabled actor for this part? It’s pretty offensive the way you’ve chosen to portray this character. People with disabilities are not broken and don’t need fixing.” Sia responded, “I agree. I’ve never referred to music as disabled. Special abilities is what I’ve always said, and casting someone at her level of functioning was cruel, not kind, so I made the executive decision that we would do our best to lovingly represent the community».

Η Sia έγραψε το σενάριο και 10 αυθεντικά τραγούδια για το συνοδευτικό άλμπουμ και είπε στους σχολιαστές ότι πέρασε τρία χρόνια κάνοντας έρευνα, αποκαλύπτοντας ότι η μουσική βασίζεται σε έναν ανώνυμο φίλο του φάσματος που «το βρήκε πολύ αγχωτικό να είναι μη λεκτικός και έκανα αυτήν την ταινία με τίποτα άλλο από την αγάπη για αυτόν και τη μητέρα του». Είπε επίσης ότι υπάρχουν 13 άτομα στο φάσμα της ταινίας και ότι δύο άτομα στο φάσμα τη συμβούλευαν ανά πάσα στιγμή, αποκαλώντας την ταινία «επιστολή αγάπης προς τους φροντιστές και την κοινότητα του αυτισμού».

🗓️ 31 May 2023

Related Articles