Η Shakira κυκλοφορεί το νέο single «El Jefe» σε συνεργασία με τον Fuerza Regida

Η Shakira μπαίνει σε νέο έδαφος με το “El Jefe”, τη συνεργασία του Κολομβιανού σούπερ σταρ Fuerza Regida, η οποία κυκλοφόρησε την Τετάρτη (20 Σεπτεμβρίου).

Η κορυφαία καλλιτέχνιδα ανακοίνωσε για πρώτη φορά τη συνεργασία την περασμένη εβδομάδα όταν μοιράστηκε ένα σύντομο απόσπασμα μιας συνέντευξης στο ET, στο οποίο είπε: «Δεν είμαι το αφεντικό σε αυτό το τραγούδι, αλλά περιμένετε και θα δείτε». Στη συνέχεια, μοιράστηκε ένα απόσπασμα από το «El Jefe» το οποίο αφορά κάποιον που έχει τη νοοτροπία εκατομμυριούχου αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει χρήματα.

Αν και τα προηγούμενα τραγούδια της Shakira περιελάμβαναν στοιχεία τοπικής μεξικάνικης μουσικής, όπως η τρομπέτα mariachi στο “Ciega, Sordomuda” και το country “Te Espero Sentada”, αυτό είναι το πρώτο της μεξικάνικο τραγούδι.

Ο frontman της Shakira και ο JOP της Fuerza τραγουδούν για το ότι έχουν κουραστεί από τις δουλειές τους 9 με 5, ειδικά το αλαζονικό αφεντικό τους, και την επιθυμία να παραιτηθούν και να γίνουν αφεντικά του εαυτού τους. Το μουσικό βίντεο περιλαμβάνει την παγκόσμια σούπερ σταρ και τον τοπικό αστικό ηθοποιό να ερμηνεύουν μαζί το κομμάτι.

Η συνεργασία της Shakira με τον Fuerza Regida είναι μια αντανάκλαση της κυριαρχίας και της επιρροής της μεξικανικής μουσικής στη λάτιν μουσική σήμερα. Με πράξεις όπως o Fuerza στο προσκήνιο, το είδος σημειώνει χρονιά ρεκόρ, αυξάνοντας σε δημοτικότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο.

Τον Μάιο, το Billboard ανέφερε ότι η τοπική μεξικανική κατανάλωση μουσικής στις ΗΠΑ εκτινάχθηκε 42,1% μέχρι σήμερα έως τις 25 Μαΐου, ξεπερνώντας τα κέρδη στο λατινικό είδος συνολικά, καθώς και στο country, dance/ηλεκτρονικό, ροκ και ποπ, σύμφωνα με το Luminate.

Τόσο η Shakira όσο και η JOP πρόκειται να συμμετάσχουν στην Εβδομάδα Latin Music του Billboard, που θα πραγματοποιηθεί στις 2-6 Οκτωβρίου στο Μαϊάμι. Ο πρώτος θα συμμετάσχει σε ένα αποκλειστικό σούπερ σταρ Q&A με συντονιστή τη Leila Cobo, Chief Content Officer για Latin/Español του Billboard, και ο δεύτερος σε ένα πάνελ για την περιοδεία της Música Mexicana.

🗓️ 21 Sep 2023

Related Articles