Η Samara Joy αναδείχθηκε Καλύτερος Νέος Καλλιτέχνης στα Grammy 2023

Η Samara Joy μπορεί πλέον να αποκαλεί τον εαυτό της καλλιτέχνη που έχει κερδίσει Grammy. Κατά τη διάρκεια των 65ων ετήσιων βραβείων Grammy την Κυριακή (5 Φεβρουαρίου), η προηγούμενη νικήτρια Olivia Rodrigo απένειμε στην 23χρονη τραγουδίστρια της Jazz το βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη.


“Τραγουδάω όλη μου τη ζωή. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτήν την τιμή, ευχαριστώ όλους όσους με άκουσαν ή με υποστήριξαν”, είπε στο κοινό στην ομιλία αποδοχής της, ως υποψήφιες ήταν και οι Anitta, Latto, και οι Måneskin. «Όλοι σας εμπνέετε τόσο πολλά για μένα». Εκφράζετε τον εαυτό σας και ακριβώς αυτό που είστε, έτσι και εγώ με το να είμαι απλώς ο εαυτός μου, απλώς να είμαι αυτό που γεννήθηκα. Είμαι τόσο ευγνώμων» δήλωσε η Samara Joy.


Εκτός από το ότι κέρδισε το πολυπόθητο βραβείο καλύτερου νέου καλλιτέχνη, μια άλλη κατηγορία που περιλάμβανε εννέα άλλους υποψηφίους σε διαφορετικά είδη, η Joy κέρδισε επίσης το καλύτερο άλμπουμ φωνητικής jazz για το δεύτερο άλμπουμ της, το 2022’s Linger Awhile. Είναι πολύ μεγάλο κατόρθωμα, αν σκεφτεί κανείς ότι άρχισε να τραγουδά jazz μόλις πριν από πέντε ή έξι χρόνια, σύμφωνα με την τραγουδίστρια.


Αφού πήρε δύο Grammy, η Joy ευχαρίστησε όχι μόνο την Ακαδημία Ηχογράφησης που αναγνώρισε το ταλέντο της, αλλά και τους θαυμαστές της που την εμψύχωσαν και την ανέβασαν. «Η καλύτερη νύχτα της ζωής μου. Σας ευχαριστώ όλους πολύ που με στηρίξατε», έγραψε μέσω Instagram, μαζί με ένα emoji με κόκκινη καρδιά.


Η Samara Joy γεννήθηκε ως Samara Joy McLendon το 1999 και μεγάλωσε στο τμήμα Castle Hill του Μπρονξ. Παρακολούθησε το γυμνάσιο στο Γυμνάσιο Τεχνών Fordham του δήμου. Ενώ εκεί, έπαιξε μαζί με ένα jazz συγκρότημα και κέρδισε βραβείο ως η καλύτερη τραγουδίστρια στον διαγωνισμό «Essentially Ellington» του Πανεπιστημίου Fordham στο Lincoln Center.


«Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Μπρονξ, δεν πίστευα ποτέ ότι θα το κατάφερνα αυτό», δήλωσε η Joy, την στιγμή που έλαβε το βραβείο για το καλύτερο φωνητικό jazz άλμπουμ.

https://www.youtube.com/watch?v=KId7H4bvBjE&ab_channel=RecordingAcademy%2FGRAMMYs
🗓️ 08 Feb 2023

Related Articles