Η Romy των The xx μοιράζεται το single «Loveher» και ανακοινώνει το πρώτο άλμπουμ της

Romy-credit-Vic-Lentaigne-15624914504

Η Romy των The xx τραγουδά για την αγάπη, την ταυτότητα και την ενδυνάμωση σε μία «υπερήφανη queer ιστορία αγάπης». Η Romy μόλις ανακοίνωσε τις λεπτομέρειες για την κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου πρώτου προσωπικού άλμπουμ της.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και DJ, την οποία γνωρίσαμε ως μέλος των The xx, αποκάλυψε τη κυκλοφορία του νέου της άλμπουμ με τίτλο «Mid Air» στις 8 Σεπτεμβρίου από την Young. Το άλμπουμ «Mid Air» είναι για τη χαρά, τη σωτηρία και το καταφύγιο που μπορεί να βρει κανείς στο dancefloor.

Ένα άλμπουμ που πραγματεύεται την αγάπη, τη θλίψη, τις σχέσεις, την ταυτότητα και τη σεξουαλικότητα. Είναι ένα γράμμα αγάπης προς τα queer clubs με τα οποία συνδέθηκε η Romy και βρήκε τον δικό της κύκλο. Το «Mid Air» είναι ένα άλμπουμ που περιγράφει τη διαδρομή της μέσα από τη θλίψη και τον πόνο της καρδιάς, μέχρι την ευφορία και την εκδήλωση της σεξουαλικής ταυτότητάς της (αν και το έκανε πριν από πολλά χρόνια).

Για το «Mid Air» η Romy συνεργάστηκε ξανά με τους παραγωγούς Fred again και Stuart Price, καθώς και με τον Jamie xx στο πρόσφατο single «Enjoy Your Life». Το άλμπουμ της περικλείει όλα τα στοιχεία του ήχου που η Romy περιγράφει ως «συναισθηματική dance μουσική». Αυτός ο ήχος, ο οποίος έχει σκοπό να φέρει τους ανθρώπους κοντά, αποδεικνύει την αγάπη της Romy για την dance μουσική και την κλασική τραγουδοποιία ισορροπώντας ανάμεσα στην ευφορία, την απόδραση από την πραγματικότητα, τη θλίψη και τη μελαγχολία.

Η Romy αποκάλυψε επίσης και το τρίτο single της, «Loveher», το οποίο είναι το τραγούδι με το οποίο ανοίγει το άλμπουμ. Την παραγωγή του υπέγραψε ο Fred again. Πρόκειται για ένα κομβικό τραγούδι για τη Romy, καθώς είναι το πρώτο τραγούδι που γράφτηκε για αυτό το νέο άλμπουμ της.

Η Romy και ο Fred Again ένωσαν αρχικά τις δυνάμεις τους για να γράψουν τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες, αλλά η φιλία τους και η μουσική σύνδεσή τους αποδείχθηκαν σπίθα για κάτι νέο.

«Αφού έγραψα το “Loveher”, ένα pop τραγούδι που εκφράζει την οικειότητα του να ερωτεύεσαι μια γυναίκα, ο Fred με ρώτησε: “Για ποιον θα μπορούσε να είναι αυτό;”. Και εγώ απάντησα διστακτικά… “ίσως για εμένα;” Μία υπερήφανη και θετική queer ιστορία αγάπης. Αυτή ήταν η αρχή του “Mid Air”», εξήγησε η Romy.

🗓️ 08 Jun 2023

Related Articles