Η Rihanna ερμήνευσε live το "Lift Me Up" - "Black Panther: Wakanda Forever" στα Όσκαρ 2023

04-rihanna-oscars-2023-billboard-1548

Όπως ξεκαθάρισε ο παρουσιαστής των Όσκαρ Jimmy Kimmel κατά τον εναρκτήριο μονόλογό του για τα Όσκαρ το 2023, η Rihanna βρισκόταν στο κτίριο (όπως και ο εννέα μηνών γιος της, για τον οποίο ο Jimmy Kimmel είπε επίσης ότι είχε κάνει κάψιμο στα παρασκήνια κατά τη διάρκεια των προβών).

Χάρη στην εκπληκτική μπαλάντα “Lift Me Up” από το Black Panther: Wakanda Forever, η σούπερ σταρ κέρδισε την πρώτη της υποψηφιότητα για Όσκαρ μαζί με τους Tems, Ryan Coogler και Ludwig Göransson. Για το ζωντανό ντεμπούτο του τραγουδιού, η Rihanna – την οποία η ηθοποιός Danai Gurira εισήγαγε ως “βασίλειο από μόνη της” – παρουσίασε μια στα ύψη ερμηνεία.

Περιτριγυρισμένο από ένα πλήρες συγκρότημα, το τμήμα εγχόρδων και οι εφεδρικοί τραγουδιστές ερμήνευσαν το “Lift Me Up” καθώς η Rih τραγούδησε με απτό πάθος για να τιμήσει τον αείμνηστο Chadwick Boseman. Στεκόμενη σε μια κεντρική πλατφόρμα ντυμένη με διαμάντια, όταν δήλωσε «Σήκωσέ με… Χρειάζομαι αγάπη» η σκηνή υποχρεώθηκε, υψώνοντάς την μερικά εκατοστά στον αέρα.

Το “Lift Me Up” σηματοδότησε την πολυαναμενόμενη επιστροφή της Rihanna στη μουσική και έκανε το ντεμπούτο της στο Νο. 2 του Billboard Hot 100. Όπως είπε προηγουμένως ο Göransson στο Billboard, μιλώντας για την τελευταία σκηνή της ταινίας στην οποία παίζει το τραγούδι: “Όταν ακούς τη φωνή της και τους στοίχους, αυτό είναι το σημείο που τελικά τα καταλαβαίνεις όλα. Μπορείς να δεις τι σπουδαίος σκηνοθέτης είναι ο Ryan [Coogler] γιατί στη σκηνή ακριβώς πριν ακούσεις το τραγούδι, υπάρχει απόλυτη σιωπή. Βλέπεις όλες αυτές τις αναδρομές, όλες αυτές τις αναμνήσεις, και μετά το διακόπτεις [με] ένα τραγούδι που τιμά τον Chadwick και [τον χαρακτήρα του], τον T’Challa».

Η παράσταση γιορτάστηκε με όρθιους χειροκροτητές, ενώ η κάμερα κοίταξε τον A$AP Rocky, ο οποίος σήκωσε το ποτήρι της σαμπάνιας του.

🗓️ 13 Mar 2023

Related Articles