Η RAYE μίλησε για την επιβίωση της μουσικής βιομηχανίας: «Κρατήστε τους καλούς ανθρώπους γύρω σας»

Η RAYE μίλησε σε μια πρόσφατη συνέντευξη στο NME για τη μάχη της στη μουσική βιομηχανία για να μπει στη λίστα για το Mercury 2023, καθώς και για την πρόσφατη συνεργασία της με τον Stormzy και ελπίζει για μακροζωία.

Η Λονδρέζα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός μιλούσε στην παρουσίαση του Mercury Prize 2023, όπου το ντεμπούτο της το 2023 «My 21st Century Blues» μπήκε στη βραχεία λίστα μαζί με άλμπουμ όπως οι Arctic Monkeys, J Hus, Jessie Ware, Olivia Dean, Fred Again. , Young Fathers and Shygirl.

«Το να με αναγνωρίζουν για ένα σύνολο δουλειάς είναι κάτι που ήθελα πραγματικά εδώ και πολύ καιρό», είπε στο NME. «Είναι πραγματικά σαν να συμβαίνει. Πραγματικά αισθάνομαι ότι ο κόσμος έχει αφιερώσει χρόνο για να εμβαθύνει σε αυτό το άλμπουμ και ξέρω ότι αυτή η σύντομη λίστα θα φέρει ακόμα περισσότερα αυτιά σε ανθρώπους που δεν το έχουν ακούσει ή ακούσει ποτέ για μένα.

«Είναι ανάπτυξη, είναι σκαλοπάτι, αλλά είναι επίσης γελοία απροσδόκητο. Ξέρετε, όλες οι θετικές λέξεις στο λεξικό που αναφέρονται εδώ.”

Ερωτηθείσα το νήμα ή την ιδέα που συγκρατεί το άλμπουμ της, η RAYE απάντησε: «Είναι λίγο παντού, αλλά ίσως έτσι είμαι. Στη ζωή, υπάρχουν πολλά διαφορετικά χρώματα και υφές σε αυτό που βιώνουμε και περνάμε. Δεν είναι χαρούμενο όλη την ώρα, δεν είναι λυπηρό όλη την ώρα – είναι κύματα και στάδια. Απλώς προσπαθώ να είμαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται, πραγματικά».

Αυτό έρχεται αφού τον περασμένο μήνα είδε τη RAYE να συνδέεται με τον παλιό της φίλο Stormzy για άλλη μια φορά για άλλη μια συνεργασία με το «The Weekend».

«Ήμουν πίσω στο Λονδίνο για κυριολεκτικά μια μέρα», θυμάται, «μόλις είχα επιστρέψει από την Αμερική και την επόμενη μέρα πήγα κάπου αλλού. Ήμουν τόσο τζετ-λαγκ και ο Stormzy με φώναξε ξαφνικά λέγοντας: «Raye, τι κάνεις; Είμαι στο στούντιο, θέλεις να έρθεις;» Πήγα στο στούντιο και το κάναμε!»

Συνέχισε αναφέροντας τον Quincy Jones και τον Hans Zimmer ως τους δύο συνεργάτες της στη λίστα bucketlist.

Βασικό στοιχείο της επιτυχίας του RAYE ήταν το Number One single «Escapism» – το οποίο έγινε το δεύτερο μεγαλύτερο τραγούδι του 2023 μέχρι στιγμής.

«Ο στόχος μου είναι πριν πεθάνω, να θέλω να δημιουργήσω πράγματα που να αντέχουν στο χρόνο και να ζήσω όταν δεν είμαι πια εδώ. Ίσως αυτό είναι μια μικρή γεύση από αυτό, ίσως αυτό είναι λίγο μεγαλόψυχο να το πούμε, αλλά στο τέλος της ημέρας η μουσική που ακούει ο κόσμος είναι ο στόχος» δήλωσε η RAYE.

Το καλοκαίρι του 2021, η RAYE έγινε πρωτοσέλιδο όταν χώρισε με την Polydor Records αφού ισχυρίστηκε ότι η δισκογραφική είχε αρνηθεί να κυκλοφορήσει το ντεμπούτο της άλμπουμ, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε συμφωνία για τέσσερα άλμπουμ το 2014. Από τότε, έχει γίνει ανεξάρτητη για να πετύχει με την τελική κυκλοφορία του ντεμπούτου άλμπουμ της. Έχει επίσης μια ισχυρή ομιλία για τα προβλήματα και τις σεξουαλικές επιθέσεις της στο παρελθόν της δισκογραφικής κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της στο Pyramid Stage στο Glastonbury 2023.

Τι συμβουλή θα έδινε σε όσους φοβούνται να μπουν στη μουσική βιομηχανία;

«Είναι τρομακτικό πράγμα, το καταλαβαίνω», απάντησε εκείνη. «Είναι πολύ σημαντικό να βρεις ανθρώπους που μπορείς να εμπιστευτείς και ανθρώπους που σου επιτρέπουν να είσαι ο καλλιτέχνης που θέλεις να είσαι. Αυτό ακούγεται προφανές, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Όταν είσαι καλλιτέχνης, είσαι τόσο ευάλωτος και ευαίσθητος σε κάθε γνώμη. Ίσως θα επηρεάσει το πώς νιώθετε για κάτι που κάποτε αγαπούσατε, αλλά πρέπει απλώς να βγάλετε αυτόν τον θόρυβο και να εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Κράτατε τους καλούς ανθρώπους κοντά σας».

🗓️ 03 Aug 2023

Related Articles