Η RAYE γίνεται η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το τίτλο Songwriter of the Year πριν από τα Brit Awards 2024

Η RAYE — η οποία σημείωσε νέο ρεκόρ τον περασμένο μήνα για τις περισσότερες υποψηφιότητες για τα Brit Awards από καλλιτέχνη κάθε χρόνο — είναι η φετινή νικήτρια του Βραβείου Brit ως η Songwriter of the Year. Τα Brit Awards θα διεξαχθούν το Σάββατο στις 8.30 μ.μ. τοπική ώρα στο The O2 Arena στο Λονδίνο. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο ITV1 και στο ITVX στο Ηνωμένο Βασίλειο και θα μεταδοθεί παγκοσμίως στο YouTube.

Ο νικητής του βραβείου του τραγουδοποιού της χρονιάς, το οποίο καθιερώθηκε το 2022, καθορίζεται από επιτροπή ειδικών κριτών. Οι δύο προηγούμενοι νικητές ήταν ο Ed Sheeran και ο Kid Harpoon, γεγονός που κάνει τη RAYE την πρώτη γυναίκα που λαμβάνει την τιμή. Τα Brit Awards πρόσθεσαν αυτήν την κατηγορία ένα χρόνο πριν τα Grammy αποφασίσουν να προσθέσουν το βραβείο για το τραγουδοποιό της χρονιάς, μη κλασικό. Μέχρι σήμερα, καμία γυναίκα δεν έχει κερδίσει σε αυτή την κατηγορία Grammy.

Το “Escapism” του RAYE (με το 070 Shake) έφτασε στο Νο. 22 του Billboard Hot 100 τον Ιανουάριο του 2023 και εγγράφηκε 23 εβδομάδες στο chart.

Η RAYE πρόκειται επίσης να εμφανιστεί φέτος στην σκήνη των Brit Awards, μαζί με τους Becky Hill, Chase & Status, Calvin Harris & Ellie Goulding, Dua Lipa, Jungle, Kylie Minogue, Rema και Tate McRae. Η Lipa άνοιξε τα φετινά Grammy στις 4 Φεβρουαρίου με την παράσταση “Training Season” και “Houdini”. Τα Brit Awards θα φιλοξενηθούν από τους Clara Amfo, Maya Jama και Roman Kemp.

H RAYE θα είναι η τέταρτη Βρετανίδα που έλαβε το βραβείο που ανακοινώνεται πριν από το σόου.

Οι Chase & Status είναι οι φετινοί νικητές για το βραβείο Producer of the Year. Το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής, που αποτελείται από τους Saul Milton (Chase) και Will Kennard (Status), είναι επίσης υποψήφιο για το γκρουπ της χρονιάς. Έχουν δημιουργήσει όχι μόνο τις δικές τους κυκλοφορίες, αλλά και τα έργα άλλων μουσικών όπως η Becky Hill, η Paloma Faith, η Rihanna, η Rita Ora και η Tinie Tempah. Οι Chase & Status είναι η τέταρτη ομάδα παραγωγής πολλών ατόμων που κέρδισε το βραβείο Producer of the Year, μετά τους Stock Aitken Waterman (1988), Chris Potter, The Verve & Youth (1998); και Alan Moulder & Flood (2014).

Στην Kylie Minogue θα απονεμηθεί το βραβείο Brits’ Global Icon. Η Taylor Swift κέρδισε αυτό το βραβείο πριν από τρία χρόνια. Το Last Dinner Party είναι οι νικητές του βραβείου Brits Rising Star.

Τα Brit Awards 2024 με astercard – το επίσημο όνομα της εκπομπής – θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου, με ζωντανή μετάδοση από τις 8:30 μ.μ. τοπική ώρα σε ITV1, STV, ITVX και STV Player.

Η Yinka Bokinni και ο Jack Saunders θα παρουσιάσουν το The Brits’ Red Carpet για το ITV2 και το The Brits’ Aftershow για το ITVX.

🗓️ 28 Feb 2024

Related Articles