Η οικογένεια του Avicii πουλά το 75% του καταλόγου του Tim στην Pophouse Entertainment

Η οικογένεια του Avicii ανακοίνωσε ότι πούλησε το 75% του καταλόγου ηχογραφήσεων και δημοσίευσης του Σουηδού DJ στην εταιρεία ψυχαγωγίας Pophouse με έδρα τη Στοκχόλμη. «Επενδύουμε στον κατάλογο του Avicii και δεν τον τοποθετούμε απλώς στο ράφι», λέει ο CEO της Pophouse, Per Sundin.

Με τα νέα που ανακοινώθηκαν νωρίς χθες, αυτή η κίνηση έχει σκοπό «να διαφυλάξει την ανεξίτηλη κληρονομιά του Avicii μέσω μελλοντικών παγκόσμιων προσπαθειών», σύμφωνα με την οικογένεια και την Pophouse Entertainment. Αν και η ακριβής χρηματική αξία της συμφωνίας για τον κατάλογο Avicii δεν επιβεβαιώνεται, αναφέρεται ότι η κοινοπραξία είναι άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η Pophouse παρουσίασε μια συγκεκριμένη ιδέα και πρόταση για τη μακροπρόθεσμη φροντίδα και ανάπτυξη της μουσικής κληρονομιάς του Tim. Μέσω αυτής της συμφωνίας, διασφαλίζουμε επίσης τα μακροπρόθεσμα οικονομικά του Ιδρύματος Tim Bergling, δημιουργώντας την ευκαιρία να ενεργήσουμε αποφασιστικά στις δεσμεύσεις του Ιδρύματος για υποστήριξη τόσο σημαντικών ζητημάτων όπως η ψυχική υγεία και η ευημερία των νέων. Η συνεργασία με το Ίδρυμα Tim Bergling είναι μια δέσμευση πλήρους απασχόλησης για εμάς. Το ίδρυμα λειτουργεί μόνο λίγα χρόνια και πρέπει να γίνουν πολλά για πολύ καιρό ακόμη» δήλωσε ο Klas Bergling, ο πατέρας του Avicii.

Η οικογένεια του Avicii  θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του 25% του καταλόγου και θα συνεχίσει να εργάζεται μαζί για τη δημιουργία νέων εμπειριών ως τιμήσει προς τον Avicii, όπως το μουσείο «Avicii Experience» τον Φεβρουάριο του 2023.

«Ο Tim δεν ήταν μόνο ένας από τους καλύτερους DJ του κόσμου, ήταν μια εξαιρετικά παραγωγική ιδιοφυΐα που πάντα ακολουθούσε το δικό του δρόμο, αναμειγνύοντας είδη, προκαλώντας συμβάσεις και δημιουργώντας μουσική ιστορία. Ακολούθησα όλο το ταξίδι του και είναι με τιμή και περηφάνια που εγώ και ολόκληρη η εταιρεία Pophouse, μαζί με την οικογένεια Bergling, θα καλλιεργήσουμε και θα παρουσιάσουμε τη μουσική του σε νέες γενιές ακροατών σε όλα τα μέρη του κόσμου» δήλωσε ο Per Sundin, Διευθύνων Σύμβουλος της Pophouse.

Αυτή η αγορά δεν είναι η πρώτη σημαντική απόκτηση καταλόγου για την Pophouse Entertainment . Νωρίτερα φέτος, το συγκρότημα αγόρασε τα δικαιώματα ηχογράφησης και έκδοσης του Swedish House Mafia. Η Pophouse Entertainment ιδρύθηκε από το μέλος των ABBA Björn Ulvaeus το 2014. Αποτελούν την ηγετική δύναμη πίσω από μερικές από τις πιο καινοτόμες μουσικές εμπειρίες των τελευταίων ετών, όπως το περίφημο σόου των ABBA «Voyage» στο Λονδίνο.

🗓️ 30 Sep 2022

Related Articles