Η Mariah Carey και ο Lewis Capaldi έλαβαν το πρώτο BRIT Billion Award

Η Mariah Carey, ο Lewis Capaldi, η Whitney Houston, η Coldplay και ο Sam Smith είναι από τους πρώτους αποδέκτες του νέου βραβείου BRIT Billion, που δηλώνει 1 δισεκατομμύριο ροές καριέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το βραβείο BRIT Billion, το οποίο, όπως και το υπάρχον πρόγραμμα BRIT Certified και οι πλατινένιες, ασημένιες και χρυσές βαθμίδες του, επαληθεύεται χρησιμοποιώντας δεδομένα επίσημων γραφημάτων.

Άλλοι καλλιτέχνες στην εναρκτήρια κατηγορία των παραληπτών είναι οι ABBA, AJ Tracey, Anne-Marie, Ellie Goulding, George Ezra, Headie One, RAYE και Rita Ora. Περισσότεροι καλλιτέχνες που έχουν ξεπεράσει το όριο θα ανακοινωθούν σε εύθετο χρόνο.

«Είναι πραγματικά τιμή μου που είμαι ένας από τους αποδέκτες του Βραβείου BRIT Billion», είπε η Carey σε μια δήλωση. «Είμαι τόσο ευγνώμων στους θαυμαστές μου για την ατελείωτη και διαρκή υποστήριξή τους. Σ ‘αγαπώ νωχελικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανυπομονώ να επιστρέψω στην πλευρά της λίμνης και να δημιουργήσουμε περισσότερες μαγικές στιγμές μαζί.”

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που είμαι ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που έλαβαν βραβείο «BRIT Billion»!», αναφώνησε ο Capaldi όταν έλαβε το βραβείο. «Ποτέ σε ένα εκατομμύριο χρόνια δεν πίστευα ότι θα συνέβαινε κάτι από αυτά, αλλά τώρα θα δεχτώ ευχαρίστως κάθε βραβείο, έχετε τη διεύθυνσή μου x»

Η Pat Houston, εκπρόσωπος του κτήματος Whitney Houston, δήλωσε: «Η Whitney θα ήταν πολύ περήφανη για αυτό το βραβείο και το πρώτο πράγμα που θα έλεγε είναι, “αυτό είναι για μένα”; Ευχαριστώ πολύ όλους τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο, και εκ μέρους της περιουσίας της Whitney Houston, θέλω να πω ευχαριστώ και ότι είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες και ότι σας εκτιμούμε».

Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των πέντε δεκαετιών που το πρόγραμμα πιστοποιήσεων του BPI αναγνωρίζει τη συνδυασμένη επιτυχία ενός καλλιτέχνη σε πολλά έργα. Το σύνολο της καριέρας του One Billion θα περιλαμβάνει κομμάτια στα οποία εμφανίστηκε ένας καλλιτέχνης είτε ως ο κύριος ερμηνευτής είτε ως επιλεγμένος καλλιτέχνης, όπως πιστώνεται από τα Επίσημα Τσαρτ.

Η εισαγωγή του BRIT Billion αντικατοπτρίζει τον βαθμό στον οποίο το streaming έχει μεταμορφώσει το μουσικό τοπίο για καλλιτέχνες και θαυμαστές την τελευταία δεκαετία. Περισσότερο από το 85% της ηχογραφημένης κατανάλωσης μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται πλέον μέσω ροής.

Η Sophie Jones, διευθύντρια στρατηγικής της BPI και μεταβατική διευθύνουσα σύμβουλος, δήλωσε σε μια δήλωση: «Για έναν καλλιτέχνη ηχογράφησης, μπορεί να υπάρχουν λίγες μεγαλύτερες πηγές υπερηφάνειας από το να έχει έναν δίσκο Platinum ή Gold στον τοίχο του, αλλά σε μια εποχή που η επιτυχία μετριέται στα εκατοντάδες εκατομμύρια και μάλιστα δισεκατομμύρια ροές, ήταν ξεκάθαρο ότι χρειαζόμασταν έναν νέο και πρόσθετο τρόπο για να αναγνωρίσουμε και να γιορτάσουμε το εξαιρετικό επίτευγμα στην ηχογραφημένη μουσική και αισθάνομαι σίγουρος ότι το βραβείο BRIT Billion θα γίνει εξίσου βραβευμένο».

Το βραβείο BRIT Billion αντιπροσωπεύει την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο πρόγραμμα πιστοποιήσεων από τον Απρίλιο του 2018, όταν μετονομάστηκε από τα Βραβεία BPI στα Πιστοποιημένα Βραβεία BRIT.

🗓️ 05 May 2023

Related Articles