Η Mariah Carey «δεν έγραψε όταν ήταν μικρή το «All I want for Christmas is You»

Mariah-Carey-All-I-Want-for-Christmas-Is-You-new-video-1068x558-1

Ο συνδημιουργός και συμπαραγωγός ενός από τα υπέροχα χριστουγεννιάτικα τραγούδια όλων των εποχών – του «All I Want For Christmas Is You» της Mariah Carey αμφισβήτησε την ιστορία της τραγουδίστριας σχετικά με το πότε έγραψε το διάσημο τραγούδι.

Η Mariah Carey ισχυρίστηκε σε συνέντευξη της το 2017 ότι το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι ήταν ένα τραγούδι που έγραψε όταν ήταν παιδί στο μικρό της keyboard. Σε μια εμφάνιση του στο podcast «Hot Takes & Deep Dives with Jess Rothschild», ο συνδημιουργός της Walter Afanasieff αμφισβήτησε αυτή την εκδοχή των γεγονότων.

Ο Afanasieff ισχυρίζεται ότι η Carey λέει ότι δημιούργησε το τραγούδι ως μικρό παιδί και αυτό τον ενοχλούσε.

«Όταν άρχισε να υπαινίσσεται το γεγονός ότι, «Α, έγραψα αυτό το τραγούδι όταν ήμουν μικρό κορίτσι!» Αλλά γιατί δεν το έλεγε αυτό πριν 12 ή 13 ή 15 χρόνια; Αναρωτήθηκε ο τραγουδοποιός. Έτσι απλά αναπτύχθηκε στο μυαλό της», είπε ο Afanasieff Ο Walter αμφισβήτησε τις μουσικές γνώσεις της Mariah η οποία συνυπογράφει πάντα όλα της τα τραγούδια. «Δεν παίζει τίποτα. Δεν παίζει πληκτρολόγιο ή πιάνο. Δεν καταλαβαίνει τη μουσική, δεν ξέρει αλλαγές συγχορδιών και μουσική θεωρία ή κάτι τέτοιο. Δεν γνωρίζει μια μειωμένη συγχορδία από μια ελάσσονα έβδομη συγχορδία σε μια έβδομη συγχορδία μείζονα» υποστήριξε.

«Οπότε το να ισχυρίζεται ότι έγραψε ένα πολύ περίπλοκο τραγούδι με συγχορδίες σε ένα keyboard casio όταν ήταν μικρή, είναι κάπως υπερβολικό» πρόσθεσε. Συμφώνα με τον Afanasieff το τραγούδι δημιουργήθηκε όταν εκείνος και η Mariah «κρύφτηκαν σε αυτό το όμορφο σπίτι που νοικιάζανε και ήταν καλοκαίρι και υπήρχε ένα πιάνο»

«Άρχισα να παίζω ένα boogie-woggie κάτι σαν ροκ. Η Mariah μπήκε μέσα και άρχισε να τραγουδάει το I don’t want a lot for Christmas» θυμήθηκε. Έτσι συνεχίστηκε και ήταν σαν ένα παιχνίδι πινγκ-πονγκ.

Οι δυο τους πιστώνονται ως οι μοναδικοί σεναριογράφοι και παραγωγοί στο τραγούδι, με τον Afanasieff να πιστώνει στην Carey τους στίχους και τη μουσική, ενώ ο ίδιος παίρνει τα εύσημα για τη μουσική και τις συγχορδίες. «Έχω σπουδάσει μουσική, έχω πτυχία στη μουσική. Είμαι καταξιωμένος ενορχηστρωτής και ενορχηστρωτής. Διδάσκω μουσική», πρόσθεσε.

🗓️ 27 Dec 2022

Related Articles