Η Lisa των BLACKPINK έσπασε το Παγκόσμιο ρεκόρ Guinness με το «Money»

Η Lisa δεν είναι άγνωστη στο να σπάει τα ρεκόρ — είτε με τα μέλη του κοριτσιού της BLACKPINK είτε σόλο. Τώρα, η Lisa προσθέτει ένα ακόμη Παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στη λίστα των επιτευγμάτων της, χάρη στο κομμάτι της “Money” που πέτυχε 1 δισεκατομμύριο ροές στο Spotify, επιβεβαίωσε ο οργανισμός την Τετάρτη (27 Σεπτεμβρίου).

Σύμφωνα με τον Guinness, το “Money” χάρισε στη Lisa τον τίτλο της πρώτης K-pop κομματιού από σόλο καλλιτέχνη που έφτασε το 1 δισεκατομμύριο ροές στο Spotify. Το τραγούδι — που κυκλοφόρησε ως το δεύτερο κομμάτι από το σόλο EP της Lalisa του 2021 — έφτασε τις 1.002.683.408 ροές περίπου στις 21 Σεπτεμβρίου. Το single επιπλέον βρέθηκε στο Billboard Hot 100 στο Νο. 90.

Με το νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες, η Lisa έχει συνολικά τέσσερα σόλο επιτεύγματα μέσω του οργανισμού. Νωρίτερα φέτος, η Lisa κέρδισε σόλο τοποθετήσεις αφού έγινε η πρώτη σόλο νικήτρια K-pop στα MTV Video Music Awards το 2022. Έγινε επίσης η πρώτη σόλο νικήτρια K-pop στα MTV Europe Music Awards του 2022, αφού προτάθηκε δύο φορές στην κατηγορία λόγω ενός νεύματος στο πλευρό του BLACKPINK.

Το τρίτο ρεκόρ που κέρδισε η Lisa το 2023 προήλθε από τους ακόλουθούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – έχει τους περισσότερους ακόλουθους για μια καλλιτέχνιδα της K-pop στο Instagram, με συνολικά 86,3 εκατομμύρια Blinks να περιμένουν ανυπόμονα τις ενημερώσεις της στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. (Από τον Ιανουάριο, αυτό το σύνολο έχει εκτοξευθεί σε συνολικά 97,3 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.)

Με τους BLACKPINK, η Lisa κατέχει επίσης τίτλους παγκόσμιων ρεκόρ με τους περισσότερους συνδρομητές για ένα συγκρότημα στο YouTube (22 Απριλίου 2021) και ως το γυναικείο γκρουπ με τη μεγαλύτερη ροή στο Spotify (3 Μαρτίου 2023), το πρώτο γκρουπ K-pop που έφτασε Νο. 1 στο επίσημο chart άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου (γυναικεία) (29 Σεπτεμβρίου 2022) και το πρώτο γκρουπ K-pop που έφτασε στο Νο. 1 στο Billboard 200 (γυναικεία) (1 Οκτωβρίου 2022), και τα δύο με το γκρουπ άλμπουμ, Born Pink.

🗓️ 29 Sep 2023

Related Articles