Η Lady Gaga ερμήνευσε μαζί με τους Rolling Stones στη σκηνή της Νέας Υόρκης για το Surprise Album Launch Party τους

Πενήντα εννέα χρόνια αφότου η Decca Records ανακήρυξε ότι οι England’s Newest Hit Makers είχαν φτάσει σε αμερικανικό έδαφος, οι Rolling Stones επέστρεψαν στις Ηνωμένες Πολιτείες την Πέμπτη (19 Οκτωβρίου) για να κυκλοφορήσουν το τελευταίο τους άλμπουμ, Hackney Diamonds.

«Φαίνεται ότι κυκλοφορούμε πάντα τα άλμπουμ μας στη Νέα Υόρκη», είπε ο Mick Jagger στο πλήθος στο Racket, έναν οικείο χώρο στη Νέα Υόρκη που έχει καταλάβει τον χώρο του Highline Ballroom. «Το κάναμε αστραπιαία. Το κάναμε σε ένα φορτηγό με επίπεδο κρεβάτι που κατηφορίζει την 5η λεωφόρο», είπε, διαβάζοντας από έναν Teleprompter. «Μας έλειπαν τόσο πολύ οι κυκλοφορίες που έπρεπε να κάνουμε ένα άλλο άλμπουμ και να επιστρέψουμε και να το ξανακυκλοφορήσουμε».

To Hackney Diamonds, συμπαραγωγοί του Andrew Watt, έρχεται εδώ και πολύ καιρό, με τους θρύλους του rock n’ roll να το έχουν κατακερματίσει ήδη από το άλμπουμ Blue & Lonesome των blues διασκευών του 2016. Είναι το 26ο άλμπουμ τους που κυκλοφόρησε στην Αμερική και το πρώτο μετά τον θάνατο του ντράμερ Charlie Watts. Αλλά το πάρτι εκτόξευσης ήταν γεμάτο με την απερίσκεπτη, ζωντανή ενέργεια που χαρακτηρίζει τα κλασικά LP από το Out of Our Heads to Sticky Fingers.

Κατά τη διάρκεια του σετ επτά τραγουδιών τους – το οποίο ξεκίνησε με το “Shattered”, την αποστολή πανκ/ντίσκο των Stones από τον ηδονισμό της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’70 – ήταν ξεκάθαρο ότι οι Rolling Stones έπρεπε, στην πραγματικότητα, να κάνουν ένα άλλο άλμπουμ έστω και μόνο για να το παίξουν ζωντανά.

Για ένα underplay των Stones σε έναν χώρο μερικών εκατοντάδων ατόμων στη Νέα Υόρκη, το πλήθος ήταν φυσικά διάσπαρτο από διασημότητες: Jimmy Fallon, Mary Kate Olsen, Chris Rock, Daniel Craig, Elvis Costello, Diana Krall και Questlove (προ και μετά show DJ) ήταν όλοι παρόντες. Ο Costello έγνεψε σοφά με τη μουσική και αντάλλαξε καλές κουβέντες με τη σύζυγό του Krall.

Για τα τρία πρώτα τραγούδια της βραδιάς, η Lady Gaga ήταν στο περιθώριο, αλλά όταν οι Stones βγήκαν για το encore τους, ήταν μπροστά και στο επίκεντρο, παρουσιάζοντας το νέο συνεργατικό τους κομμάτι «Sweet Sounds of Heaven», εύκολα το αποκορύφωμα της βραδιάς.

Φορώντας ένα κόκκινο-μαύρο κοστούμι με παγιέτες, η Gaga αντάλλαξε φωνητικά με τον Jagger. Μπορεί να μην περιμένεις ότι ένας 80χρονος που έχει υποβληθεί σε επέμβαση αντικατάστασης καρδιακής βαλβίδας θα μπορεί να ερμηνεύσει με έναν καλλιτέχνη που είναι ίσως ο πιο αβίαστα ταλαντούχος ζωντανός ερμηνευτής της εποχής μας, αλλά ο Jagger ήταν ξεκάθαρα ενθουσιασμένος από την ενέργεια του πλήθους και τον ενθουσιασμός της Gaga.

🗓️ 23 Oct 2023

Related Articles