Η Katy Perry πούλησε τα μουσικά της δικαιώματα στη Litmus Music

Η Katy Perry πούλησε τα μουσικά της δικαιώματα στη Litmus Music για 225 εκατομμύρια δολάρια.

Μετά από φήμες αρκετών μηνών, η καλλιτέχνις των Καλιφόρνια Gurls πούλησε τα δικαιώματα της μουσικής της στη Litmus Music για 225 εκατομμύρια δολάρια, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τα μερίδια της Perry σε κύριες ηχογραφήσεις και δικαιώματα έκδοσης για τα πέντε άλμπουμ που κυκλοφόρησε μεταξύ 2008 και 2020, One of the Boys, Teenage Dream, Prism, Witness και Smile.

Τα τελευταία χρόνια, η 38χρονη έχει επιβραδύνει την άκρως επιτυχημένη καριέρα της για να επικεντρωθεί σε κατοικίες στο Λας Βέγκας, στη φιλανθρωπική εργασία και στη δημιουργία οικογένειας με τον επί χρόνια σύντροφό της, Orland Bloom.

Η Litmus Music ιδρύθηκε από τον πρώην πρόεδρο της Capitol Records, Dan McCarroll. Η εταιρεία που υποστηρίζεται από την Carlyle, η οποία εστιάζει στην απόκτηση και τη διαχείριση δικαιωμάτων έκδοσης και ηχογραφημένης μουσικής, ξεκίνησε το 2022. Έκανε την πρώτη της σημαντική εξαγορά αγοράζοντας τα δικαιώματα για τις κύριες ηχογραφήσεις του Keith Urban.

Ο McCarroll δήλωσε: “Η Katy Perry είναι μια δημιουργική οραματίστρια που έχει κάνει σημαντικό αντίκτυπο στη μουσική, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο και τη φιλανθρωπία. Είναι μεγάλη μου τιμή που συνεργάζομαι ξανά μαζί της και βοηθώ τη Litmus Music να διαχειριστεί το απίστευτο ρεπερτόριό της.”

Ο Hank Forsyth, Συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος, πρόσθεσε: “Τα τραγούδια της Katy αποτελούν ουσιαστικό μέρος του παγκόσμιου πολιτιστικού ιστού. Είμαστε τόσο ευγνώμονες που συνεργαζόμαστε ξανά με έναν τόσο αξιόπιστο συνεργάτη του οποίου η ακεραιότητα λάμπει σε ό,τι κάνει.”

🗓️ 22 Sep 2023

Related Articles