Η Karol G αντιδρά στο υπερβολικό Photoshop του εξωφύλλου της για το GQ Mexico

Η Karol G παίρνει θέση ενάντια στα επιβλαβή πρότυπα ομορφιάς για τις γυναίκες στην πραγματική ζωή και στη βιομηχανία του θεάματος. Η 32χρονη Κολομβιανή τραγουδίστρια έχει σημειώσει πολλά υψηλά μέχρι στιγμής φέτος, συμπεριλαμβανομένης της εγγραφής στην ιστορία ως η πρώτη Λατίνα που πρωτοσέλιδα στην Lollapalooza και το ρεκόρ άλμπουμ της Mañana Sera Bonito.

Το να σου ζητηθεί να φωτογραφηθεί για το πιο πρόσφατο εξώφυλλο του GQ Mexico θα έπρεπε να ήταν ένα ακόμη επίτευγμα κάτω από τη ζώνη της. Αλλά αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων από τη φωτογράφιση, η Karol G ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η ομοίωσή της είχε γίνει τόσο πολύ photoshop που ήταν αγνώριστη. Το πρόσωπό της είχε σμιλευτεί για να αφαιρέσει το λίπος και το σώμα της φαινόταν πολύ μικρότερο από αυτό που βλέπουν συνήθως οι ακόλουθοί της στα social media. Παρά το γεγονός ότι ήταν δυσαρεστημένη με το τελικό αποτέλεσμα και φέρεται να ζήτησε από το περιοδικό πολλές φορές να αναιρέσει την επεξεργασία πριν από τη δημοσίευση, δεν έγιναν αλλαγές τη στιγμή που δημοσιεύτηκε αυτό το άρθρο.

«Σήμερα δημοσιοποιήθηκε το εξώφυλλό μου στο περιοδικό GQ, ένα εξώφυλλο με μια εικόνα που ΔΕΝ με αντιπροσωπεύει», είπε σε μια ανάρτηση στο Instagram που έγραψε στα ισπανικά. «Το πρόσωπό μου δεν μοιάζει έτσι, το σώμα μου δεν φαίνεται έτσι και νιώθω πολύ χαρούμενος και άνετος με το πώς φαίνομαι φυσικά. Ευχαριστώ το περιοδικό για την ευκαιρία γιατί χάρηκα πολύ όταν επιβεβαίωσαν ότι θα ήταν εκεί, αλλά παρόλο που ξεκαθάρισαν τη δυσαρέσκειά μου με τον αριθμό των εκδόσεων που έκαναν στη φωτογραφία, δεν έκαναν τίποτα γι’ αυτό, σαν να κοιτάξουν καλά, χρειαζόμουν όλες αυτές τις αλλαγές. Κατανοώ τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτό, αλλά πέρα ​​από το να αισθανόμαστε ότι είναι ασέβεια για μένα, είναι για τις γυναίκες που κάθε μέρα ξυπνάμε προσπαθώντας να νιώθουμε άνετα με τον εαυτό μας παρά τα στερεότυπα της κοινωνίας».

Η φωτογράφιση του εξωφύλλου ήταν μέρος μιας ευρύτερης καμπάνιας για τον εορτασμό των πρώτων Global Creativity Awards του περιοδικού, τα οποία προβάλλουν διάφορους δημιουργούς αλλαγής και ηγέτες σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της μουσικής, της μόδας και του κινηματογράφου. Το GQ Mexico δεν έχει δημοσιεύσει τις εικόνες της Karol G στον λογαριασμό τους στο Instagram, αλλά έχουν λάβει αντιδράσεις στα σχόλια των άλλων πρόσφατων αναρτήσεών τους από τους θαυμαστές της σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης προς την τραγουδίστρια. Δεν έχουν δώσει ακόμη δήλωση σχετικά με τα σχόλιά της.

Νεαρά κορίτσια και γυναίκες παντού εκτίθενται τακτικά σε εικόνες που, όταν υποβάλλονται σε έντονο photoshop ή παρουσιάζουν μόνο συγκεκριμένους τόνους δέρματος και σωματότυπους, μπορεί να οδηγήσουν σε αισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, κακής ψυχικής υγείας, ανασφάλειας, ακόμη και διατροφικών διαταραχών και δυσφορίας. Είναι σημαντικό να ανταπεξέλθουμε ενάντια στα ευρωκεντρικά πρότυπα ομορφιάς που τελικά μόνο πληγώνουν όλες μας και είμαστε ευγνώμονες στην Karol G που μίλησε αντί να μένει σιωπηλή και να κάνει τη σκληρή, τρομακτική δουλειά του να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Από τη χθεσινή κοινοποίηση της ανάρτησης, έχει λάβει περισσότερα από πέντε εκατομμύρια likes και 90.000 σχόλια με πολλούς να την υποστηρίζουν και να την ευχαριστούν. Αυτό το επίπεδο διαφάνειας δεν είναι καινούργιο για τη La Bichota, η οποία μίλησε για το ότι αγκαλιάζει την ατέλεια και πώς έχει εξελιχθεί για εκείνη το να είσαι bichota.

«Ήρθε ένα σημείο που βαρέθηκα να είμαι η «bichota» για όλα. Κάποια στιγμή έπρεπε να αναγνωρίσω ότι ήμουν ακόμα πιο μεγάλη, αν παραδεχόμουν στον εαυτό μου ότι δεν ήταν εντάξει να προσποιούμαι ότι όλα ήταν τέλεια όταν δεν ήταν», είχε πει προηγουμένως σε συνέντευξή της στο Billboard για την προώθηση του άλμπουμ της.

Η ανάρτηση της Karol G είναι ένα σημαντικό βήμα προς την ανάδειξη των επικίνδυνων επιπτώσεων του photoshop και με τη χρήση της πλατφόρμας της αναμφίβολα βοηθά στην εξάλειψη των βαριά επεξεργασμένων εικόνων ώστε να μην επηρεάζουν την αυτοεκτίμηση εκατομμυρίων γυναικών. Αυτή είναι μια κίνηση που την υποστηρίζουν 100%.

🗓️ 10 Apr 2023

Related Articles