Η K-Pop καταγράφει «πολύ σαφή επιβράδυνση ανάπτυξης» σύμφωνα με τον πρόεδρο της HYBE

BTS-HYBE-Scooter-Braun-Grammy-Awards-2022-15624239405

Η K-Pop αντιμετωπίζει μια «πολύ σαφή επιβράδυνση στην ανάπτυξη» που έχει εμπνεύσει τις προσπάθειες επέκτασης της εταιρείας του στις ΗΠΑ, είπε ο Bang Si-Hyuk, πρόεδρος της HYBE, της εταιρείας πίσω από συγκροτήματα συμπεριλαμβανομένων των BTS και άλλων συντελεστών, στον Richard Quest του CNN σε μια συνέντευξη, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, καθώς η HYBE επιδιώκει να επεκτείνει τις συμμετοχές της στη μουσική αγορά της Νότιας Κορέας εξαγοράζοντας μεγάλο μερίδιο στην ανταγωνιστή SM.

Το είδος, το οποίο έχει αναπτυχθεί παγκοσμίως τα τελευταία πέντε χρόνια, «δεν είναι τόσο καυτό στην αγορά όσο μπορεί να αντιληφθείτε», είπε ο Bang. «Σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν καταλαμβάνει μεγάλο μέρος της αγοράς. Από την άλλη, η λάτιν μουσική και το Afrobeat αναπτύσσονται πολύ γρήγορα. Επομένως, όταν βρισκόμαστε εδώ, είναι πιο επείγον να αυξήσουμε την έκθεση. «Εξετάζοντας τους δείκτες εξαγωγών μας και την ανάπτυξη ροής, η επιβράδυνση της ανάπτυξης είναι πολύ σαφής» δήλωσε.

Επίσης, πρόσθεσε ότι είναι πιθανό η επιβράδυνση να οφείλεται στο ότι τα μέλη της BTS αντιμετωπίζουν παύση λόγω υποχρεωτικής θητείας στον στρατό της Νότιας Κορέας, «αμφιβάλλω γι’ αυτό», κατέληξε, και αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο η εταιρεία αποκτά ή αγοράζει ενδιαφέρον για «ετικέτες και εταιρείες διαχείρισης στην Αμερική, για να μπορέσουν να χτίσουν την υποδομή».

Το 2021, η εταιρεία έκλεισε συμφωνία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για την εξαγορά της Ithaca Holdings, της εταιρείας με επικεφαλής τον Scooter Braun που είναι το μακροχρόνιο σπίτι του Justin Bieber και της Ariana Grande, και έναν τελευταίο μήνα για την εξαγορά της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τον ποιοτικό έλεγχο του hip-hop, η οποία έχεις τους Lil Baby, Lil Yachty, City Girls και Migos.

Ο Bang μίλησε επίσης για κατηγορίες που απευθύνονται στην εταιρεία του για μονοπώλιο στη μουσική της Νότιας Κορέας με την πρότασή της να αποκτήσει μεγαλύτερο μερίδιο στη SM, που φιλοξενεί μεγάλες K-Pop πράξεις όπως οι NCT 127, EXO, BoA και Girls’ Generation. Η HYBE αρχικά ανακοίνωσε ότι θα αποκτούσε μερίδιο 15% στην εταιρεία για περίπου 334,5 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στη συνέχεια είπε ότι θα εργαστεί για να αυξήσει αυτό το ποσοστό στο 40%. Ακολούθησε διαμάχη σε μια κλίμακα που σπάνια παρατηρείται στην κορεατική μουσική βιομηχανία:

Τον περασμένο μήνα, ο CFO της SM Cheol Hyuk Jang δημοσίευσε ένα βίντεο διάρκειας 15 λεπτών με τίτλο «Ο λόγος για τον οποίο η SM είναι ενάντια στην εχθρική εξαγορά της HYBE».

Ο Bang απάντησε στο CNN, λέγοντας: «Νομίζω ότι είναι προπαγανδιστικό να το αποκαλούμε εχθρική συμφωνία. Ακόμη και μέσω πρακτορείων αγορών, με όλα τα CD που πωλούνται στην Κορέα, [από] SM και HYBE μαζί, είναι πολύ δύσκολο για εμάς να μονοπωλήσουμε την αγορά». Η απόφαση των μετόχων για αυτή τη συμφωνία αναμένεται το συντομότερο σήμερα.

🗓️ 08 Mar 2023

Related Articles