Η Freya Ridings επιστρέφει με το νέο τραγούδι «Weekends»

Καθώς η Freya Ridings επιστρέφει με το νέο κομμάτι «Weekends», η τραγουδίστρια είπε στο Rolling Stone UK πώς ένα από τα πιο σκοτεινά κεφάλαια της προσωπικής της ζωής ενέπνευσε το νέο τραγούδι.

Το κομμάτι επιστροφής από την τραγουδίστρια «Lost Without You» βλέπει έναν αισιόδοξο ήχο να συνδυάζεται με τις εμπειρίες του πρώτου της άλμπουμ, όταν η επιτυχία στα chart αποδείχτηκε μια αξιοσημείωτη αντίθεση με την προσωπική της ζωή. «Ήταν ένα από τα πρώτα τραγούδια που έγραψα για αυτό το άλμπουμ όταν ήμουν σε ένα πολύ διαφορετικό headspace, όταν ήμουν πολύ ραγισμένη και μοναχική. Ήταν μια από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα μου, οι παραστάσεις είχαν γίνει μεγαλύτερες μετά από χρόνια που έπαιζα μικρά ανοιχτά σημεία μικροφώνου», εξήγησε.

«Αλλά είχε αντίκτυπο στις σχέσεις μου, έβαλε μεγάλη απόσταση στα πράγματα και κατέληξα να χωρίσω ενώ συνέβαιναν αυτά τα καταπληκτικά πράγματα. Ήταν τόσο σουρεαλιστικό γιατί έπαιζα αυτές τις παραστάσεις, αλλά μετά σάρωνα το πλήθος με την ελπίδα ότι θα ήταν εκεί». Η Ridings παραδέχεται ότι αρχικά φοβόταν να εξερευνήσει τη συναισθηματική εμπειρία, αλλά ο συν-σεναριογράφος και παραγωγός Steve Mac την ενθάρρυνε να ξεπεράσει τα όρια.

Και πρόσθεσε: «Απλώς μου είπε «ποιο είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που παραδέχτηκες στον εαυτό σου πρόσφατα». Του τραγούδησα το ρεφρέν και είπε αμέσως «το κάνουμε αυτό». Το πάλεψα, αλλά ανέβηκε από τη γη από το μελαγχολικό στην ευφορία.

«Επέστρεψα σε αυτό και τότε μου φάνηκε πραγματικός δείκτης του πού βρισκόμουν εκείνη την εποχή. Ήμουν πολύ χαρούμενη εξωτερικά παίζοντας το Glastonbury, αλλά εσωτερικά πέθαινα γιατί μου έλειπε τόσο πολύ αυτό το άτομο».

Είναι το πρώτο κομμάτι που προέκυψε από το αναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της Blood Orange, το οποίο κυκλοφορεί αργότερα φέτος. Χαιρετίζοντας το «πικρό και γλυκό» του δίσκου, η  Ridings δήλωσε: «Ο πόνος και η ρήξη προκλήθηκαν από τον εαυτό μου, κοιτάζω προς τα μέσα για να αναλάβω την ευθύνη για το ρόλο μου σε αυτό. Το να χωρίσω με κάποιον που αγάπησα και μετά να το μετάνιωσα πάρα πολύ, αυτό είναι το πρώτο μισό αυτού του άλμπουμ. Αυτό το ημίχρονο είναι πικρό, αλλά το δεύτερο ημίχρονο είναι γλυκό». Μια γλύκα που επεκτείνεται και στη δική της ζωή. Συναντήθηκε ξανά με τον σύντροφό της Ewan J Phillips το 2020 και παντρεύτηκε μαζί του στα τέλη του περασμένου έτους.

«Έμοιαζε με πολλά απαγορευμένα φρούτα σε έναν δίσκο», είπε.

«Για αυτούς τους δεκαοκτώ μήνες που δεν ήμασταν μαζί, ένιωθα ότι υποφέραμε πραγματικά. Αλλά στο lockdown με βοήθησε να παράγω μερικά από τα τραγούδια που είχα γράψει για αυτόν! Υπάρχει λοιπόν ένα μικρό στοιχείο τον Fleetwood Mac, το οποίο μου αρέσει πολύ γιατί μου αρέσουν τα 70s και αυτό το είδος γραφής όπου μπορείς να ακούσεις την αλήθεια στη φωνή κάποιου».

Και για τους λάτρεις των κομματιών όπως το “Lost Without You” και το “Castles”, η Ridings υπόσχεται ότι θα υπάρχει αρκετός παλιότερος ήχος της εκεί. «Το πρώτο άλμπουμ είναι γοτθικό και μελαγχολικό, ενώ και εδώ είναι αισιόδοξο. Υπάρχουν τρεις ή τέσσερις μπαλάντες που δεν μπορώ να παίξω χωρίς να κλάψω. Είναι μικρές πύλες χρόνου και απλώς σε πηγαίνουν πίσω σε εκείνη τη στιγμή. Αυτό το άλμπουμ είναι μια μίξη των δύο. Είναι μελαγχολικό, αλλά και ευφορικό».

🗓️ 23 Jan 2023

Related Articles