Η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης στο πλαίσιο της ενέργειας ΕΚΕ της, «Ζεστή Αγκαλιά»

31 Jan 2024
photo-8

Οι «αγκαλιές» που έχουν ως βάση τους την προνοητικότητα και τη συνέπεια, αναμφίβολα κάνουν κάθε ενέργεια αγάπης και προσφοράς να αξίζει πραγματικά! Στη βάση αυτού του συλλογισμού και με έμφαση τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και ειδικότερα των παιδιών, η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να υλοποιεί την ενέργεια «Ζεστή Αγκαλιά», την οποία ανακοίνωσε τον περασμένο Νοέμβριο -βάσει του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου.

Μέχρι στιγμής η ΕΚΟ Κύπρου συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης και στα δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα, στο Μακάρειο Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα. Ο συνολικός αριθμός της ενέργειας-προσφοράς θα αγγίξει τις 250,000 λίτρα πετρελαίου θέρμανσης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι το βυτιοφόρο της Εταιρείας ξεκίνησε το δρομολόγιό τον Νοέμβριο 2023 και αναμένεται να ολοκληρώσει την πορεία του προς το τέλος των χειμερινών μηνών του 2024.

Το προφίλ της «Ζεστής Αγκαλιάς»

Με επίκεντρο τη βελτίωση της ζωής των παιδιών η ΕΚΟ Κύπρου προσφέρει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, «Ζεστή Αγκαλιά» σε δεκατρία Κοινωφελή Ιδρύματα, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, καθώς και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα. Η ενέργεια υλοποιείται σε συνεργασία με τους εμπλεκομένους φορείς και στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας του Ομίλου.

Σκοπός είναι η δωρεάν διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στις κοινότητες Φοινιού, Αγρού, Ευρύχου, Καλοπαναγιώτη, Καπέδων, Κυπερούντας, Παλαιχωρίου, Πάνω Κυβίδων, Πάνω Λευκάρων, Πελενδρίου, Σαλαμιού και Τεμβριών, στις οποίες βρίσκονται βρεφοκομικοί σταθμοί, παιδικοί σταθμοί, κέντρα απασχόλησης παιδιών, στέγες ηλικιωμένων και αναπήρων και κέντρα κοινωνικής φροντίδας, στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί, καθώς και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ενηλίκων Α.Μ.Ε.Α. στην Περιστερώνα.

Η ενέργεια συμπεριλαμβάνει τις κοινότητες της Εθνικής Στρατηγικής Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων Τροόδους (ΕΣΑΟΚ) και κοινότητες άλλων περιοχών που βρίσκονται σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και λειτουργούν Κοινωφελή Ιδρύματα.  

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY

Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ιδρύθηκε το 1998 και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους ενεργειακούς Ομίλους στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της καλύπτει όλο το εύρος της ενεργειακής αλυσίδας αξίας, με δραστηριότητες σε 6 χώρες.

Η HELLENiQ ENERGY αγκαλιάζει την καινοτομία και προωθεί ενεργά τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές. Στόχος της εταιρείας είναι να καταστεί καθετοποιημένος πάροχος ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και να βελτιώσει τις διαδικασίες λειτουργίας της, ώστε να μειώσει δραστικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της κατά 50% μέχρι το 2030, με απώτερο στόχο να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα μέχρι το 2050.

Η HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στους κλάδους της παραγωγής, προμήθειας και εμπορίας όλων των μορφών ενέργειας, με ιδιαίτερη έμφαση στις πιο καθαρές μορφές ενέργειας και τις ανανεώσιμες πηγές της. Το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας στην αλυσίδα αξίας του πετρελαίου και του φυσικού αερίου περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και την πώληση πετρελαιοειδών και πετροχημικών, την έρευνα και την παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Μέσω κοινοπραξιών και άλλων συμμετοχών, η HELLENiQ ENERGY έχει εδραιώσει την παρουσία της στην παραγωγή, την προμήθεια και την εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων της και προωθεί τη μακροπρόθεσμη πρόσβαση στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Ως σημαντικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ως ενεργό μέλος της κοινωνίας, η εταιρεία έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αντίκτυπο στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται, ενώ φιλοδοξεί να καταστεί υποδειγματικός εταιρικός πολίτης.

Related Articles