Η ΕΚΟ Κύπρου κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις στα ‘Cyprus Retail & Sales Awards 2023’!

29 May 2024
Untitled-1-3

Για την ΕΚΟ Κύπρου, επιτυχία σημαίνει να αξιοποιείς τις δυνατότητές σου, να τις ξεπερνάς και να κατορθώνεις να ξεχωρίζεις μέσα από αξιόλογες ενέργειες που αντικατοπτρίζουν τη δουλειά, την αφοσίωση, αλλά και την ευθύνη που αισθάνεσαι απέναντι στην κοινωνία που σε στηρίζει. Λειτουργώντας σε αυτό το πλαίσιο, η EKO Κύπρου, 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY, κέρδισε ξανά τις εντυπώσεις αποσπώντας Χρυσό Βραβείοστην κατηγορία «Δυναμικές Δράσεις ΕΚΕ», αλλά και άλλες τέσσερις σημαντικές διακρίσεις κατά την απονομή των ‘CyprusRetail & SalesAwards 2023’ της Boussias Cyprus.  

Εξέχουσα σημασία κατέχει το Χρυσό Βραβείο, το οποίο κατέκτησε στην κατηγορία «Δυναμικές Δράσεις ΕΚΕ» για την ενέργεια «Ζεστή Αγκαλιά από την ΕΚΟ». Η «Ζεστή Αγκαλιά» αποτέλεσε μια σημαντική πρωτοβουλία στο φετινό πρόγραμμα ενεργειών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΚΟ Κύπρου, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιούνται πρωτοβουλίες που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων και ειδικότερα των ευάλωτων ομάδων και των παιδιών που μας έχουν όλους ανάγκη. Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσω αυτής της προσπάθειας, η ΕΚΟ Κύπρου προσέφερε δωρεάν για δεύτερη συνεχή χρονιά, σημαντικές ποσότητες λίτρων πετρελαίου θέρμανσης σε δεκατρία (13) κοινωφελή ιδρύματα ορεινών περιοχών, καθώς και στο Μακάρειο Νοσοκομείο, το οποίο είναι το μοναδικό εξειδικευμένο νοσοκομείο στην Κύπρο για τη Μητέρα και το Παιδί.
Aναλυτικά, η EKO Kύπρου κέρδισε τα εξής: Πλατινένιο Βραβείο για τον «Διαγωνισμό EKO Smile» στην κατηγορία «Διαφημιστική Εκστρατεία με χρήση πολλαπλών ΜΜΕ/καναλιών επικοινωνίας», Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Δυναμικές Δράσεις ΕΚΕ», Χρυσό Βραβείο για τον «Διαγωνισμό EKO Smile» στην κατηγορία «Digital Εκστρατεία», Χρυσό Βραβείο για το ‘EKO Smile Challenge Events’ στην κατηγορία «Direct / Experiential / Live Εκστρατεία» και Ασημένιο Βραβείο για τον «Διαγωνισμό EKO Smile» στην κατηγορία «Εξαιρετική Επιχειρηματική Επίδοση».

«Βραβεύοντας τους καλύτερους της αγοράς», η λαμπερή τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia και, πλέον, έχει αποδεδειγμένα εξελιχθεί σε έναν αναγνωρισμένο θεσμό που επιβραβεύει τις βέλτιστες πρακτικές και την επιχειρηματική αριστεία, την ευφυΐα και την προσαρμοστικότητα στο κυπριακό λιανεμπόριο προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και στην εφοδιαστική αλυσίδα γενικότερα.

Παρόντες στα ‘Cyprus Retail & Sales Awards 2023’ ήταν ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας κ. Γιώργος Παπαναστασίου, στελέχη και διευθυντικά μέλη της EKO Kύπρου, εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου και τμημάτων μάρκετινγκ, καθώς και εκλεκτοί προσκεκλημένοι.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Μάρκετινγκ της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Μαρίνα Τζιακούρη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η σημερινή βράβευση τιμά την Εταιρεία, αλλά και τον καθένα από εμάς ξεχωριστά. Όσοι εργάζεστε στον τομέα του μάρκετινγκ μπορείτε να αντιληφθείτε πόσος μεγάλος όγκος δουλειάς απαιτείται, αλλά και πόσος χρόνος χρειάζεται για να υλοποιηθεί και να προβληθεί μία επιτυχημένη εκστρατεία. Αισθάνομαι υπερήφανη που παραλαμβάνω αυτά τα βραβεία και ομολογώ ότι είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη για το βραβείο που επικροτεί την ενέργεια ‘Ζεστή Αγκαλιά από την ΕΚΟ’. Στο πλαίσιο υλοποίησης της συγκεκριμένης ενέργειας, η ΕΚΟ Κύπρου προσέφερε δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης -πέραν των 500,000 λίτρων- σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Απέδειξε, εμπράκτως, ότι αναγνωρίζει τις ανάγκες και δεν διστάζει να επιστρέψει γενναιόδωρα στην κοινωνία μέρος των εσόδων της, με ενέργειες που αφήνουν ισχυρό αποτύπωμα και έχουν ως επίκεντρό τους τον άνθρωπο και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του. Ιδιαίτερες ευχαριστίες και στη διαφημιστική εταιρεία TBWA\Entelia που βρίσκεται πάντοτε, με συνέπεια και δημιουργικότητα, στο πλευρό της ΕΚΟ Κύπρου».
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κατά τη διάρκεια των ‘Cyprus Retail & Sales Awards 2023’ τα οποία τελούσαν υπό την αιγίδα του ECR Cyprus και του Συνδέσμου Προμηθευτών Προϊόντων Ευρείας Κατανάλωσης, αναδείχθηκαν οι πιο δυνατές επιχειρήσεις του ευρύτερου εμπορικού τομέα. Βραβεία απέσπασαν, επίσης, προμηθευτές προϊόντων, πάροχοι υπηρεσιών, καθώς και ομάδες πωλήσεων και μάρκετινγκ.

Η Προϊσταμένη του Τμήματος Μάρκετινγκ της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Μαρίνα Τζιακούρη
Η Προϊσταμένη του Τμήματος Μάρκετινγκ της ΕΚΟ Κύπρου, κ. Μαρίνα Τζιακούρη

Σχετικά με την ΕΚΟ CYPRUS LIMITED

Η Εταιρεία EKO CYPRUS LIMITED είναι κατά 100% θυγατρική της HELLENiQ ENERGY. Η Εταιρεία δραστηριοποιείται στην εισαγωγή, αποθήκευση, διακίνηση και εμπορία υγρών καυσίμων, λιπαντικών και υγραερίου, χύμα αλλά και εμφιαλωμένου, σε εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες. Το δίκτυο πρατηρίων της EKO CYPRUS LIMITED κατέχει με διαφορά την πρώτη θέση στα καύσιμα κίνησης. Η Εταιρεία ανέλαβε τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου από το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας στο Βασιλικό, μια επένδυση που στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Η συνεισφορά της ΕΚΟ CYPRUS LIMITED στην αγορά εργασίας είναι εξίσου σημαντική: περισσότεροι από 1,500 εργαζόμενοι απασχολούνται άμεσα ή έμμεσα στην Εταιρεία και τις συνεργαζόμενες με αυτήν εταιρείες και πρατήρια με σήμα της ΕΚΟ.

Σχετικά με τη HELLENiQ ENERGY
Η HELLENiQ ENERGY, γνωστή μέχρι και πρόσφατα ως ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, είναι ένας κορυφαίος ολοκληρωμένος ενεργειακός Όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται σε 6 χώρες, με χαρτοφυλάκιο που εκτείνεται σε όλη την ενεργειακή αλυσίδα αξίας. Το 2023 ο Κύκλος Εργασιών του Ομίλου ανήλθε σε €12.8 δισ. και τα Συγκρίσιμα Κέρδη EBITDA σε €1.237 εκατ., ενώ οι συνολικές επενδύσεις έφτασαν στα €291 εκατ.

Η HELLENiQ ENERGY προωθεί τον ενεργειακό μετασχηματισμό σε όλες τις αγορές της, αγκαλιάζοντας την καινοτομία και αναπτύσσοντας νέες πρωτοβουλίες. Κύριος στόχος της εταιρείας είναι να αποτελέσει τον κορυφαίο πάροχο ενεργειακών λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των αιτιών και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

H HELLENiQ ENERGY δραστηριοποιείται στην παραγωγή, εφοδιασμό και εμπορία ενέργειας, εστιάζοντας πλέον ολοένα και περισσότερο σε νέες, πιο καθαρές μορφές, καθώς και σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. To διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο της εταιρείας, στο σύνολο της αλυσίδας αξίας πετρελαίου και φυσικού αερίου, περιλαμβάνει τη διύλιση, τον εφοδιασμό και εμπορία πετρελαίου και πετροχημικών προϊόντων, την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων και την εμπορία καυσίμων, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ραγδαία στις ΑΠΕ. Η εταιρεία, μέσω κοινοπραξιών και συμμετοχών, έχει σημαντική παρουσία επίσης στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, καθώς και στην προμήθεια και εμπορία φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Η HELLENiQ ENERGY τοποθετεί τον άνθρωπο στο κέντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής της, έχοντας ως κύρια προτεραιότητα την εξασφάλιση μακροπρόθεσμης πρόσβασης στη βιώσιμη ενέργεια για όλους. Η εταιρεία, ως βασικός επενδυτής, εργοδότης, αλλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας, έχει σημαντικό κοινωνικοοικονομικό αποτύπωμα στις χώρες δραστηριοποίησής της, ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί να είναι ένας σταθερά αξιόπιστος κοινωνικός εταίρος.

Related Articles