Η Dua Lipa θέλει οι γυναίκες να «αγκαλιάσουν» την σεξουαλικότητα τους

«Ως γυναίκες, έχουμε καταπιεστεί για το πώς πρέπει να φαινόμαστε ή να είμαστε».

Η Dua Lipa δεν ντρέπεται ποτέ να πει τη γνώμη της. Από την πολιτική μέχρι την κλιματική αλλαγή, η τραγουδίστρια των «Electric» χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της για να μοιραστεί την άποψή της και πρόσφατα, ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγκαλιάσουν τη σεξουαλικότητα και τη θηλυκότητά τους.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της στην The Sun, η Βρετανοαλβανίδα τραγουδίστρια, η οποία είναι πλέον επίσημα πολίτης της Αλβανίας, υποστήριξε ότι δεκαετίες καταπίεσης στα χέρια ενός πατριαρχικού συστήματος εμπόδισαν τις γυναίκες να εκφράσουν πλήρως τη σεξουαλικότητά τους. «Ως γυναίκες, έχουμε καταπιεστεί για το πώς πρέπει να φαινόμαστε ή να είμαστε». Έχουμε πιεστεί για πάρα πολύ καιρό για να νιώσουμε πραγματικά ποιες είμαστε και να εξερευνήσουμε τη σεξουαλική και τη θηλυκή πλευρά του εαυτού μας».

Παρά την απίστευτη επιτυχία ως μουσικός, δεν ήταν χωρίς δυσκολίες και εμπόδια, καθώς η τραγουδίστρια παραδέχεται ότι οι γυναίκες καλλιτέχνες δεν έχουν την ίδια αναγνώριση, συνεχίζοντας, «Χτίζουμε τα δικά μας κάστρα, αλλά δεν παίρνουμε απαραίτητα την αναγνώριση που μας αξίζει. ”

Ωστόσο, η Dua παραμένει αισιόδοξη, καθώς οι νεότερες γενιές είναι αποφασισμένες να απωθήσουν το status quo και να επικοινωνήσουν με τον κόσμο σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο. Αποκαλύπτει ότι τα μικρότερα αδέρφια της, Gjin, 16 και η αδερφή της Rina, 21 ετών, μοιράζονται ότι «οι νεότερες γενιές έχουν μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ματιά στη ζωή. Ίσως είναι το Διαδίκτυο ή ο τρόπος με τον οποίο έχουμε εξελιχθεί ως άνθρωποι…» είναι πραγματικά ενδιαφέρον και αναζωογονητικό – και επίσης εμπνευσμένο».

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια είναι σίγουρα μέρος μιας πιο προοδευτικής γενιάς, καθώς είναι η ιδρύτρια και οικοδέσποινα ενός εβδομαδιαίου ενημερωτικού δελτίου και podcast Service95 με γνώμονα τον πολίτη, όπου βουτάει βαθιά σε όλα, από την κουλτούρα μέχρι τον μισογυνισμό μέχρι τα αγαπημένα της εστιατόρια στο Παρίσι.

🗓️ 06 Dec 2022

Related Articles