Η Dua Lipa φτάνει στο Νο. 1 του Ηνωμένου Βασιλείου με το «Dance The Night»

Το Thirteen είναι ο τυχερός αριθμός για την Dua Lipa καθώς το «Dance The Night» (μέσω της Warner Records) ολοκληρώνει τη στέψη του στο Επίσημο Chart Singles του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το «Dance The Night» βγαίνει από το soundtrack της Barbie, ανεβαίνει 2-1 για το πρώτο του πέρασμα στη σύνοδο κορυφής, κάνοντάς το στη 13η εβδομάδα του εθνικού απολογισμού, που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή, 25 Αυγούστου.

Με αυτή την προσπάθεια, η Lipa γίνεται μόλις η έκτη Βρετανίδα σόλο καλλιτέχνης που έχει τέσσερις κορυφαίους, φτάνοντας στο ίδιο επίπεδο με την Ellie Goulding, τη Rita Ora και την Spice Girl Geri Halliwell. Μόνο η Jess Glynne (επτά) και η Cheryl των Girls Aloud (πέντε) έχουν περισσότερα Νο. 1, αναφέρει η Official Charts Company.

Η Lipa προηγουμένως ηγήθηκε με το “New Rules” του 2017, το “One Kiss” του 2018 με τον Calvin Harris και το “Cold Heart” του 2021 με τον Elton John και την αυστραλιανή ηλεκτρονική παραγωγή Pnau.

Η τελευταία Βρετανίδα καλλιτέχνιδα που κυριάρχησε στο single chart του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν η Kate Bush, με το κλασικό της «Running Up That Hill» του 1985, το οποίο εξερράγη από το πίσω μέρος της τέταρτης σεζόν του Stranger Things.

Το «Dance The Night» αντικαθιστά μια άλλη επιτυχία από την Barbie της Greta Gerwig, το “What Was I Made” της Billie Eilish (Interscope/Atlantic) που βυθίζεται 1-2. Το βάθρο συμπληρώνει το «Vampire» (Interscope) της Olivia Rodrigo, αμετάβλητο στο Νο. 3.

Παράλληλα, η Doja Cat κάνει ένα εντυπωσιακό άλμα στο chart με το “Paint The Town Red” (RCA), ανεβαίνοντας 15-4 για ένα νέο υψηλό. Το “Paint The Town Red” είναι το νέο Νο. 1 στην Αυστραλία.

Συνεχίζοντας την εμφάνιση Girl Powered του chart του Ηνωμένου Βασιλείου τις τελευταίες εβδομάδες, οι γυναίκες καλλιτέχνες οδηγούν τα κορυφαία επτά κομμάτια και οκτώ από τα κορυφαία δέκα.

🗓️ 28 Aug 2023

Related Articles