Η Dua Lipa αρνείται να εμφανιστεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ

d25035ae39520e70feea1a635b5c228a

Η Dua Lipa  δεν θα εμφανιστεί τελικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η τραγουδίστρια κατέρριψε τις φήμες την περασμένη Κυριακή ότι θα έβγαινε στη σκηνή σε μερικές εβδομάδες για την τελετή έναρξης στο Κατάρ, η οποία είναι συνήθως μια αρκετά μεγάλη συναυλία που τείνει να προσελκύει διεθνή αστέρια.

Η Dua δηλώνει ότι “Υπάρχουν πολλές εικασίες ότι θα παίξω στην τελετή έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Δεν θα παίξω και ούτε έχω εμπλακεί ποτέ σε καμία διαπραγμάτευση για να παίξω.” Πρόσθεσε: «Ανυπομονώ να επισκεφτώ το Κατάρ όταν έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα που έδωσε όταν κέρδισε το δικαίωμα να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο».

Εάν δεν το γνωρίζεται, το Κατάρ είναι διαβόητο για την κακομεταχείριση των γυναικών και των LGBT ατόμων του συχνά μέσω της τιμωρίας βάσει του νόμου. Η χώρα έχει δώσει υποσχέσεις στο παρελθόν να διερευνήσει ορισμένα θέματα και να βελτιώσει το ρεκόρ της, αλλά πολλοί αισθάνονται ότι έχει πέσει ξανά.

Τα σχόλιά της έρχονται λίγες μέρες αφότου ο προπονητής της Αγγλίας Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ εξήγησε ότι η ομάδα του δεν θα φοβάται να μιλήσει για τον άνθρωπο.

Η FIFA απηύθυνε έκκληση προς τα 32 διαγωνιζόμενα έθνη να “αφήσουν το ποδόσφαιρο να ανέβει στη σκηνή” στο τουρνουά στο Κατάρ, αλλά το αφεντικό των Τριών Λιονταριών λέει ότι είναι “πολύ απίθανο” η ομάδα να τηρήσει το αίτημα του κυβερνώντος σώματος.

Ο Γκάρεθ είπε: “Πάντα μιλούσαμε για θέματα για τα οποία πιστεύουμε ότι πρέπει να συζητηθούν, ιδιαίτερα εκείνα που πιστεύουμε ότι μπορούμε να επηρεάσουμε. Σε αντίθεση με μία ή δύο παρατηρήσεις τις τελευταίες εβδομάδες, έχουμε μιλήσει με τον ίδιο τρόπο που μίλησαν άλλα έθνη για αυτό το τουρνουά, οι προκλήσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήμασταν πολύ σαφείς ως προς την άποψή μας σε αυτό. Λοιπόν, νομίζω ότι θα θέλαμε να επικεντρωθούμε κυρίως στο ποδόσφαιρο. Για κάθε παίκτη, κάθε προπονητή και όλους όσους ταξιδεύουν σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι πολύ σημαντικό. Επομένως, όσον αφορά την LGBT κοινότητα, υπερασπιζόμαστε τη συμπερίληψη και είμαστε πολύ, πολύ δυνατοί σε αυτό. Πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό για όλους τους υποστηρικτές μας. Κατανοούμε τις προκλήσεις που φέρνει αυτό το τουρνουά, αν δεν ήταν η δύναμη αυτής της κοινότητας, δεν θα ήμασταν πρωταθλήτριες Ευρώπης γυναικών. Οπότε είναι πολύ, πολύ σημαντικό για εμάς».

🗓️ 15 Nov 2022

Related Articles