Η Doja Cat επιστρέφει στην rap: « Η pop δεν είναι συναρπαστική για εμένα πια»

Η Doja Cat για άλλη μια φορά δήλωσε ότι ετοιμάζει νέα μουσική, αποκαλύπτοντας στην πορεία ότι όλα θα βασίζονται στο ραπ επειδή δεν την ενδιαφέρει πλέον η ποπ μουσική.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η καλλιτέχνης δημοσίευσε στο Twitter ένα στιγμιότυπο από τρία κομμάτια, με τίτλους «Wet Vagina», «Balut» και «Agora Hills». Απαντώντας στους θαυμαστές που απάντησαν στο tweet, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή έχει συνολικά 15 κομμάτια– υπονοώντας ότι 10 από αυτά θα εμφανιστούν στο επερχόμενο τέταρτο άλμπουμ της – με τη στιλιστική της παλέτα να αποτελείται από «μόνο ραπ».

«Όχι πια ποπ», έγραψε στο Twitter λίγο αργότερα, εξηγώντας τα σημερινά της γούστα ως καλλιτέχνης σε μια άλλη απάντηση σε έναν θαυμαστή: «Η ποπ δεν είναι πια συναρπαστική για μένα. Δεν θέλω να τα καταφέρω».

Η Doja απευθύνθηκε επίσης σε εκείνους που επέκριναν το παλαιότερο ραπ υλικό της, δηλώνοντας ευθαρσώς ότι συμφωνεί με την άποψη ότι «η πλειονότητα των ραπ στίχων [της] είναι κακοί». Και συνέχισε: «Ξέρω ότι είναι. Δεν προσπαθούσα να αποδείξω τίποτα, απλώς μου αρέσει να κάνω μουσική. Αλλά έχω βαρεθεί να σας ακούω να λέτε ότι δεν μπορώ να [κάνω ραπ μουσική], οπότε θα το κάνω».

Αυτά τα νέα tweets ακολουθούν τα σχόλια που έκανε η Doja νωρίτερα αυτό το έτος, όταν άνοιξε για τα συναισθήματά της ότι ήταν «αξιωμένη» ως ράπερ. Αναλογιζόμενος τη συνεισφορά της στο soundtrack του Elvis «Vegas», η Doja είπε στο Variety ότι η δουλειά πάνω σε αυτό ήταν «μια από τις μεγαλύτερες εμπειρίες» που είχε εν μέρει επειδή «ήταν σε θέση να δώσει τη δική της στροφή».

Η ίδια εξήγησε: «Μπήκα και είπα: «Επιτέλους, θα ξαναρχίσω να ραπάρω.» Πολλοί άνθρωποι με δυσφημούν, οπότε είναι ωραίο να κυκλοφορώ ακόμα ένα υπέροχο τραγούδι ραπ».

Στην ίδια συνέντευξη, η Doja παραδέχτηκε ότι δεν κατηγορεί τους περιστασιακούς θαυμαστές της hip-hop για τις αρνητικές απόψεις τους για εκείνη ως ράπερ: «Μόλις πήρα ένα βραβείο [από το iHeartRadio] για ένα δισεκατομμύριο περιστροφές στο ραδιόφωνο», είπε – σημειώνοντας ότι αυτή η επιτυχία ήλθε κυρίως από το υλικό της με λαϊκό περιεχόμενο – «έτσι και μόνο με αυτό, με σπρώχνουν συνεχώς στον λαιμό των ανθρώπων.

«Θα στεναχωριόμουν αν έβλεπα κάποιον που με έχουν ταΐσει ως αυτό το κορίτσι της ποπ σταρ με τον χοντρό κώλο να φτάνει σε αυτό το επίπεδο της ράπ, αφού τον έβλεπα να κάνουν ντίσκο και ράπ. όλη την ώρα.”

Πριν από αυτό, η Doja είπε ότι ενδιαφερόταν να εξερευνήσει περισσότερο το είδος της πανκ, με ιδιαίτερη φιλοδοξία να κάνει ένα σκληροπυρηνικό άλμπουμ. «Θέλω να εξερευνήσω το πανκ», είπε σε άλλη συνέντευξή της. «Αλλά όχι ποπ-πανκ. Νιώθω ότι έχουμε αρκετούς pop-punk καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή. Και αν χρειάζεται να υπάρχουν περισσότερα, αλλά δεν νομίζω ότι είμαι αυτός που θα το κάνει.

Αναφέροντας το IDLES ως μία από τις μεγαλύτερες επιρροές της, συνέχισε: «Θέλω να εξερευνήσω περισσότερο ένα ακατέργαστο, αφιλτράριστο, σκληροπυρηνικό πανκ είδος. Είναι κάτι που κάνω για τη δική μου προσωπική διασκέδαση – να συγκεντρώνω ντράμερ και κιθαρίστες. Και δεν ξέρω καν αν αυτό θα γίνει πραγματικά».

Η Doja δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα το επόμενο άλμπουμ της, αν και έχει μιλήσει για την ύπαρξή του τους τελευταίους μήνες. Οι θαυμαστές είναι πεπεισμένοι ότι θα έχει τον τίτλο «Hellmouth», με την καλλιτέχνιδα να μετονομάζει τα μέσα κοινωνικής της δικτύωσης για να πρωτοστατήσει με τη φράση λίγο αφότου επιβεβαίωσε ότι ένας τίτλος ήταν κλειδωμένος. Τον Φεβρουάριο, η Doja αστειεύτηκε ότι ήθελε να κάνει “περίεργα” με τη μουσική της για να τροφοδοτήσει σκόπιμα τις θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με την παρουσία της στους Illuminati.

🗓️ 10 Apr 2023

Related Articles