Η Bjork θα λάβει το βραβείο «Best Live Performance» στα AIM Independent Music Awards 2023

Η Ένωση Ανεξάρτητης Μουσικής (AIM) αποκάλυψε τους υποψηφίους της σε 12 κατηγορίες για τα Βραβεία AIM 2023.

Οι RAYE και Shygirl έλαβαν από τρεις υποψηφιότητες. Ο 070 Shake, ο οποίος συνεργάστηκε με τον RAYE στο “Escapism”, έλαβε δύο, όπως και οι Ezra Collective, Overmono και ENNY. Άλλοι αξιόλογοι υποψήφιοι είναι οι: Wet Leg, Yeah Yeah Yeahs, Yves Tumor, Little Simz και Rina Sawayama.

Η AIM αποκάλυψε επίσης τους νικητές δύο βραβείων. Η Björk κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ζωντανής Ερμηνείας που ψηφίστηκε από το κοινό, νικώντας τους Beabadoobee, MUNA και το ιαπωνικό συγκρότημα kawaii-metal girl BABYMETAL.

Η Dr. Charisse Beaumont, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Black Lives in Music (BLiM), ανακηρύχθηκε Πρωταθλήτρια Διαφορετικότητας ως αναγνώριση της πρωτοποριακής της δουλειάς στη δημιουργία μιας μουσικής βιομηχανίας χωρίς αποκλεισμούς, όπως η ανάπτυξη του εθελοντικού Κώδικα Μουσικής Βιομηχανίας κατά του Ρατσισμού της BLiM.

Τα βραβεία AIM Independent Music Awards αναγνωρίζουν τα επιτεύγματα ανεξάρτητων δισκογραφικών, καλλιτεχνών και επιχειρηματιών που αποτελούν τον ανεξάρτητο μουσικό τομέα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Silvia Montello, Διευθύνουσα Σύμβουλος της AIM, δήλωσε σε μια δήλωση: «Τα βραβεία AIM Independent Music Awards είναι μια βραδιά για να γιορτάσουμε τα καλύτερα της ανεξάρτητης μουσικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και να παρουσιάσουμε τους θριάμβους και τις καινοτομίες της. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να τιμήσουμε τη διαφορετικότητα και το ταλέντο στις ανεξάρτητες εταιρείες, τους καλλιτέχνες, τους επιχειρηματίες και τους πρωταθλητές του Ηνωμένου Βασιλείου και είναι φανταστικό να βλέπουμε τη συνεχιζόμενη δημόσια αναγνώριση των κορυφαίων ζωντανών εμφανίσεων της Björk!»

Τα βραβεία θα απονεμηθούν στο Roundhouse του Λονδίνου στις 26 Σεπτεμβρίου. Η τελετή θα γιορτάσει την 50ή επέτειο του hip-hop, μια επέτειο που έχει γιορταστεί σε πολυάριθμα βραβεία ήδη φέτος. Το τμήμα, που υποστηρίζεται από το BBC 1Xtra, θα αναγνωρίσει την επιρροή του hip-hop και τη διαρκή επίδρασή του στην ανάδυση της jungle, του grime και του drum & bass.

🗓️ 24 Aug 2023

Related Articles