Η Björk κάνει πρεμιέρα μουσικού βίντεο κινουμένων σχεδίων για το «Victimhood»

Το κλιπ, σε σκηνοθεσία Gabríela Friðriksdóttir & Pierre-Alain Giraud, έκανε πρεμιέρα κατά τη διάρκεια της περιοδείας του Ισλανδού τραγουδιστή «Cornucopia» στη Λισαβόνα την Παρασκευή (1 Σεπτεμβρίου).

Μιλώντας για το βίντεο, ο Friðriksdóttir είπε: «Με γοήτευσε απόλυτα το τραγούδι. Δεν μπορούσα να το ξεχάσω, είχα και κάποια όνειρα γι ‘αυτό. Ήταν μια βαθιά σύνδεση από την πρώτη φορά που το άκουσα. Το τραγούδι πραγματεύεται πράγματα που σκέφτομαι συχνά, είναι η αυτολύπηση και το πόσο γελοίος ήσουν ή πόσο αστείος ήσουν σε μια κατάσταση, ή σε ένα περίεργο μέρος όπου πέρασες δύσκολες στιγμές και μετά βλέπεις τον εαυτό σου.

«Αντί να δείχνεις κάποιον άλλο συνεχώς, είναι πολύ ωραίο να ανακαλύπτεις ξανά τον εαυτό σου. Να σπάσω τη συγκεκριμένη μάσκα ενός συγκεκριμένου συναισθήματος σε μια συγκεκριμένη στιγμή. Νομίζω ότι στους ίδιους τους στίχους υπάρχει αυτή η ποίηση για μια ανθρώπινη κατάσταση που είναι πραγματικά φιλόξενη για όλους, νομίζω ότι όλοι μπορούν να την καταλάβουν».

Εν τω μεταξύ, η Björk πρόσθεσε: «Έχω κατά κάποιο τρόπο αυτή την ψευδαίσθηση ότι είμαι τέτοιος αισιόδοξος. Αλλά πρέπει να είσαι ειλικρινής. Είναι πιο δύσκολο να πιάσεις την ουρά της αυτολύπησης για έναν αισιόδοξο.

Μερικές φορές είναι ο ρόλος των γυναικών, σε δύσκολες καταστάσεις να αναλάβουν την κάθαρση και τη συναισθηματική εργασία, και αν υπάρχουν κάποιες σκοτεινές σκιές ή δυνάμεις σε μια κατάσταση, θα τη μετατρέψουμε σε ένα είδος καλής ενέργειας, για άλλα μέλη της οικογένειας, έτσι δεν χρειάζεται, θα το φροντίσουμε.

«Είναι κι αυτό ένα περίεργο είδος καπέλου θυμάτων, επιλέγεις να το κάνεις, κανείς δεν σου το ζήτησε. Ίσως εκεί μπαίνει το χιούμορ. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Απλώς μου αρέσει πολύ αυτός ο πίνακας. Αυτοί οι χαρακτήρες είναι τόσο μαγικοί, απλά έχουν τόσο βαθύ, βαθύ νόημα για μένα».

Τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε ότι η Björk κέρδισε το βραβείο Καλύτερης Ζωντανής Ερμηνεύτριας στα Βραβεία της Ένωσης Ανεξάρτητων Μουσικών Βραβείων 2023 (AIM). Θα λάβει το βραβείο σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί αργότερα αυτό το μήνα.

Το βραβείο έρχεται επίσης υπό το φως του 10ου και τελευταίου στούντιο άλμπουμ της, «Fossora», που έφτασε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

🗓️ 06 Sep 2023

Related Articles