Η Björk αποκαλύπτει την ιστορία του νέου single «Oral» σε συνεργασία με τη Rosalía

Η τραγουδίστρια ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί με την Ισπανή σούπερ σταρ τον Οκτώβριο για να πολεμήσει την ιχθυοκαλλιέργεια στην Ισλανδία. Σε μια νέα συνέντευξη στο Rolling Stone, η Björk έχει επεκταθεί στην προέλευση του τραγουδιού.

«Το ηχογράφησα μεταξύ του «Homogenic» του [1997] και του «Vespertine» του [2001]», είπε. «Ήταν τόσο διαφορετικό. Δεν ταίριαζε με κανέναν άλλον δίσκο. Αλλά δεν το ξέχασα ποτέ. Πάντα το είχα στο μυαλό μου».

Εκείνη την εποχή, το τραγούδι ήταν σε αναλογική, φυσική κασέτα, που σημαίνει ότι ήταν πολύ δύσκολο να εντοπιστεί. Για χρόνια, παρέμεινε απαρατήρητο, μέχρι τον Μάρτιο του 2023.

«Υπήρχε αυτός ο αριστοκράτης, όπως στην οικονομική περιοχή, που είχε ένα σεξουαλικό σκάνδαλο ή κάτι τέτοιο, και υπήρχε μια δικαστική υπόθεση για αυτόν και τους δύο γιους του», εξήγησε η Björk.

«Εκείνη την εποχή έκανα περιοδεία στην Αυστραλία και έβλεπα το CNN. Στην επικεφαλίδα στο κάτω μέρος της οθόνης, έγραφε, “Προφορικά ή όχι προφορικά;” Όπως, “Ήταν προφορικό ή όχι από το στόμα;”

«Ήμουν σαν, «Ουάου, αυτό είναι το όνομα του τραγουδιού: «Oral». Και έστειλα μήνυμα στον διευθυντή μου και είπα, «Μπορείς να ψάξεις στα αναλογικά multitrack και να βρεις το τραγούδι που ονομάζεται «Oral» και το βρήκε. . Τρεις μέρες αργότερα, μου το έστειλε με email.

«Αυτό που είναι περίεργο είναι ότι το τραγούδι ήταν ακριβώς όπως το θυμόμουν. Μου άρεσε το τραγούδι, αλλά ήταν το δικό του μικρό πράγμα που δεν ταιριάζει σε κανένα άλμπουμ. Και τότε προέκυψε όλο αυτό το θέμα της ιχθυοκαλλιέργειας ανοιχτής θάλασσας, και είπα: «Α, θα το δώσω στον ακτιβισμό».

Η Björk εμβάθυνε στο νόημα του τραγουδιού, το οποίο προφανώς δεν έχει καμία σχέση με την ίδια την ιχθυοκαλλιέργεια. Είπε ότι το τραγούδι εντόπισε «εκείνη τη στιγμή που έχεις γνωρίσει κάποιον και δεν ξέρεις αν είναι φιλία ή κάτι περισσότερο.

«Έτσι, υποθέτω, διεγείρεσαι», συνέχισε. «Και συνειδητοποιείς πολύ τα χείλη σου. Ίσως γι’ αυτό ονόμασα το τραγούδι “ORAL”. Δεν ξέρετε ποιες είναι οι συνέπειες αν ενεργήσετε. Μερικές φορές η φαντασία μπορεί να είναι εκπληκτική, και αυτό είναι αρκετό. δεν χρειάζεται επίσης να κάνετε πράγματα». «Αλλά είναι πολύ παιχνιδιάρικο. Δεν είναι καθόλου επώδυνο τραγούδι. Και παρόλο που προφανώς δεν έγραψα αυτό το τραγούδι για σολομούς, μου αρέσει το γεγονός ότι είναι ένα χαρούμενο τραγούδι».

Το «Oral» είναι η νεότερη μουσική του Björk από το άλμπουμ «Fossora» του 2022, το οποίο το NME βαθμολόγησε με τέσσερα αστέρια: «Ίσως, όπως σκέφτηκε η Björk σε μια πρόσφατη συνέντευξη, ο κόσμος είναι πραγματικά έτοιμος για τη «matriarch music». Σε αυτή τη φόρμα, ακούγεται σαν να είναι έτοιμη να εισπράξει τις οφειλές της και να ηγηθεί της χρέωσης.

🗓️ 06 Nov 2023

Related Articles