Η Billie Eilish βραβεύτηκε από την Universal Music για την «πράσινη» περιοδεία της

Με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μουσικοί που περιοδεύουν σε αυτόν τον κόσμο μετά την πανδημία, η φιλικότητα προς το περιβάλλον μπορεί να μην είναι η πρώτη προτεραιότητα για πολλούς. Ωστόσο, η περιοδεία έχει τεράστιο αντίκτυπο στο περιβάλλον και μουσικοί όπως οι Billie Eilish, Dave Matthews, Jack Johnson, Lorde, Harry Styles, Guster και πολλοί άλλοι έχουν υποστηρίξει ενεργά και ειλικρινά τις πράσινες πρωτοβουλίες στις περιοδείες τους.


Στην έκθεση Grammy Week το περασμένο Σάββατο, η Universal Music Group ανακοίνωσε την επέκταση της συνεργασίας της με την Reverb, έναν κορυφαίο μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συνεργάζεται με καλλιτέχνες, φεστιβάλ και χώρους για να αυξήσει τη βιωσιμότητα και να μειώσει το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα. Αυτή η επέκταση περιλαμβάνει το πρώτο βραβείο Universal Music Group x Reverb Amplifier Award, το οποίο αναγνωρίζει τον καλλιτέχνη «που αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα της δέσμευσης και της επίτευξης μετρήσιμων βημάτων για τη μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος και την υποστήριξη μη κερδοσκοπικών σκοπών μέσω της άμεσης συμμετοχής θαυμαστών σε παραστάσεις, στο διαδίκτυο και πέρα .»


Η Billie Eilish ονομάστηκε η εναρκτήρια παραλήπτρια, «για την πρωτοποριακή της υπεράσπιση για τη βιωσιμότητα και το περιβαλλοντικό κίνημα», αναφέρει η ανακοίνωση. «Η Eilish χρησιμοποίησε την πλατφόρμα της για να μεγεθύνει και να επιστήσει την προσοχή στο έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών σε όλο τον κόσμο, ενώ παράλληλα εμπνέει τους θαυμαστές της και τη μουσική βιομηχανία σε ουσιαστική δράση για τις κλιματικές αλλαγές».


Η κίνηση συνδυάζεται με παρόμοιες προσπάθειες της AEG, του Live Nation και του National Independent Venue Association καθώς και πολλών φεστιβάλ – ιδιαίτερα ευρωπαϊκών όπως το Oya Festival της Νορβηγίας – για να αυξηθεί η βιωσιμότητα μέσω επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών, ανακύκλωσης, μείωσης CO2, κομποστοποίησης και άλλων προσπαθειών. Στην Eilish απονεμήθηκε το βραβείο από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της UMG Lucian Grainge, τον συνιδρυτή της Reverb Adam Gardner και τη διευθύντρια βιώσιμων περιοδειών της Lara Seaver.


Η Eilish ξεκίνησε το σχόλιο της λέγοντας για το βάρος του βραβείου, «Ουάου, αυτό είναι πολύ βαρύ», προτού πει ότι ένιωθε τιμή και προνόμιο και ευχαρίστησε τη μητέρα της — η οποία έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στις περιβαλλοντικές προσπάθειες της Eilish — Grainge, Reverb και άλλοι.


«Κάνω ό,τι μπορώ», συνέχισε, «Ξέρω ότι μπορώ πάντα να κάνω περισσότερα, και νιώθω πραγματικά εντυπωσιασμένη και ενθουσιασμένη που εσείς το κάνετε αυτό ως προτεραιότητα και κάνετε τον ρόλο σας. Ξοδεύω πολύ χρόνο νιώθοντας πραγματικά άγχος για το γεγονός ότι… Νιώθω ότι πολλοί άνθρωποι, και ειδικά πολλοί άνθρωποι στην μουσική βιομηχανία, δεν νοιάζονται πολύ [για τη βιωσιμότητα]. Όλοι σε αυτό το δωμάτιο, και όλοι εμείς, μπορούμε να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, και ξέρω ότι πολλοί από εσάς έχετε κάποια χρήματα στις τσέπες σας», γέλασε, «άρα ίσως να τα χρησιμοποιήσετε για καλά πράγματα, όχι για ανόητα πράγματα. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις αυτό να συμβαίνει».


Κατά την παρουσίαση του βραβείου, ο Grainge είπε: «Το αστρικό σας παράδειγμα και η ενεργή ηγεσία σας μας ενέπνευσαν να μεταμορφώσουμε τις δικές μας εκδηλώσεις ως εταιρεία. Όλα όσα κάνει η UMG αυτό το Σαββατοκύριακο έχουν σχεδιαστεί τόσο για να μειώσουν τον περιβαλλοντικό μας αντίκτυπο όσο και για να αυξήσουν τη συμμετοχή της κοινότητας στο θέμα. Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που είσαι η πρώτη παραλήπτρια αυτού του βραβείου, ένα βραβείο που σου αξίζει τόσο πολύ».


Για το σκοπό αυτό, η εκδήλωση του Σαββάτου περιελάμβανε όλα τα φυτικά και τοπικά τρόφιμα (τα οποία μειώνουν τις εκπομπές άνθρακα), τα ανακυκλωμένα υλικά και τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, μεταξύ άλλων προσπαθειών, που η εταιρεία είπε ότι θα χρησιμεύσει ως πρότυπο για μελλοντικές εκδηλώσεις.


Η ανακοίνωση του βραβείου περιελάμβανε επίσης μια δήλωση από τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια Gavin Newsom: «Σε μια εποχή που ο κόσμος αντιμετωπίζει τις τρομερές συνέπειες της κλιματικής κρίσης, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για όλους μας να αναλάβουμε δράση για να μειώσουμε περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Γι’ αυτό επαινώ την Universal Music Group για τις τολμηρές προσπάθειές τους να δώσουν το παράδειγμα και να δείξουν σε εμάς τους υπόλοιπους πώς τα καταφέρνουν. Αυτή είναι η συλλογική μας ευθύνη και είναι υποχρέωση να εργαστούμε μαζί για την οικοδόμηση ενός πιο βιώσιμου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές».


Η Susan Mazo, EVP της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, εκδηλώσεων και ειδικών έργων του UMG, δήλωσε σχετικά με την πρωτοβουλία: «Είμαστε περήφανοι που οικοδομούμε τη σχέση μας με τη Reverb συνεργαζόμενοι μαζί τους σε δύο από τις εμβληματικές εκδηλώσεις μας φέτος. Με όλα τα βλέμματα στραμμένα στη μουσική βιομηχανία στο Λος Άντζελες αυτή την εβδομάδα, αυτή η συνεργασία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας να παράγουμε πιο φιλικές προς το περιβάλλον εκδηλώσεις, προκειμένου να θέσουμε ένα νέο και βιώσιμο πρότυπο σε όλη τη βιομηχανία. Είμαστε περήφανοι που παρουσιάζουν τη βιωσιμότητα στη δράση, ενώ υποστηρίζουν επίσης πολλούς από τους άλλους φιλανθρωπικούς μας εταίρους».

🗓️ 07 Feb 2023

Related Articles