Η Billie Eilish έλαβε το BRIT Billion Award

Η Billie Eilish έγινε η 20η καλλιτέχνιδα που έλαβε Βραβείο BRIT Billion από το BPI. Το βραβείο απονέμεται σε όσους έχουν ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ροές καριέρας στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως υπολογίζεται από την εταιρεία επίσημων γραφημάτων. Το βραβευμένο με Grammy του Eilish “Bad Guy” έχει περισσότερες από 300 εκατομμύρια ροές στο Ηνωμένο Βασίλειο, με άλλα έξι κομμάτια της Eilish να ξεπερνούν τα 100 εκατομμύρια streams στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Η Eilish κατέκτησε τη δεύτερη Νο. 1 επιτυχία της στο επίσημο τσαρτ Singles του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή την εβδομάδα με το “What Was I Made For?” από το soundtrack της ταινίας Barbie: The Album. Το πρώτο της Νο. 1 στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν επίσης ένα κινηματογραφικό τραγούδι, “No Time to Die” από την ομώνυμη ταινία. Η Eilish είχε επίσης δύο Νο. 1 άλμπουμ στο επίσημο τσαρτ άλμπουμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Ήταν μόλις 17 ετών όταν έφτασε στην κορυφή αυτού του chart για πρώτη φορά με το ντεμπούτο της, When We All Fall Sleep, Where Do We Go?, που την έκανε τη νεότερη γυναίκα καλλιτέχνη που έφτασε στην κορυφή αυτού του chart.

Η Eilish κέρδισε τα BRIT Awards σε τρία συνεχόμενα χρόνια. Ψηφίστηκε διεθνής γυναίκα σόλο καλλιτέχνης (2020, 2021) και διεθνής καλλιτέχνης της χρονιάς (2022). Η Eilish, 21 ετών, συνεχίζει να σημειώνει ρεκόρ “πιο νεότερων”. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, έγινε η νεότερη καλλιτέχνιδα που ξεπέρασε τους λογαριασμούς στα φεστιβάλ Reading και Leeds.

Billie Eilish receives BRIT Billion Award.Polydor – Billboard

Το πρώτο κύμα 13 καλλιτεχνών που έλαβαν το βραβείο BRIT Billion, το οποίο ξεκίνησε στις 4 Μαΐου, αποτελούνταν από τα παγκόσμια εικονίδια ABBA, Coldplay, Mariah Carey και Whitney Houston. Πρωτοπόροι καλλιτέχνες ραπ και χιπ-χοπ AJ Tracey και Headie One όπως και ποπ καλλιτέχνες και τραγουδιστές-τραγουδοποιοί που κατακτούν τα charts Anne-Marie, Ellie Goulding, George Ezra, Lewis Capaldi, RAYE, Rita Ora και Sam Smith.

Οι πρόσφατοι αποδέκτες περιλαμβάνουν την Olivia Rodrigo (η οποία στα 20 είναι η νεότερη παραλήπτρια μέχρι σήμερα), η Lana Del Rey, η Queen, η Wizkid, η Becky Hill και ο James Arthur.

Το βραβείο αντικατοπτρίζει τον βαθμό στον οποίο το streaming έχει μεταμορφώσει το μουσικό τοπίο την τελευταία δεκαετία. Περισσότερο από το 85% της ηχογραφημένης κατανάλωσης μουσικής στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποιείται πλέον μέσω ροής. Το 2022, σημειώθηκαν ρεκόρ 160 δισεκατομμυρίων ροών ήχου στο Ηνωμένο Βασίλειο.

🗓️ 31 Aug 2023

Related Articles