Η Beyoncé κυκλοφορεί το «Grown Woman» σε streaming για τη 10η επέτειο του ομότιτλου άλμπουμ

Το κομμάτι κυκλοφόρησε στις πλατφόρμες ροής χθες (13 Δεκεμβρίου), το οποίο συμπλήρωσε δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρωτοποριακού άλμπουμ της Beyoncé. Σχεδιασμένο ως οπτικό άλμπουμ, το «Beyoncé» κυκλοφόρησε-έκπληξη στις 13 Δεκεμβρίου 2013 με ένα συνοδευτικό μουσικό βίντεο για κάθε ένα από τα 14 κομμάτια του. Ωστόσο, το «Grown Woman» επισυνάπτεται επίσης στο άλμπουμ ως «μπόνους βίντεο», παρόλο που δεν συμπεριλήφθηκε στην επίσημη λίστα του.

Το βίντεο, σε σκηνοθεσία Jake Nava, ανέβηκε τελικά στο YouTube τον Νοέμβριο του 2014 για να τιμήσει την επέτειο ενός έτους της «Beyoncé». Περιείχε αρχειακό υλικό της ποπ σταρ να ερμηνεύει και να κάνει πρόβες στο παιδικό της σπίτι, με το στόμα της να τραγουδάει τους στίχους του τραγουδιού.

Το «Grown Woman» είχε την πρώτη του μεγάλης κλίμακας δημόσια προεπισκόπηση σε μια διαφήμιση της Pepsi το 2013, η οποία κυκλοφόρησε μήνες μετά την εμφάνιση της Beyoncé στο Super Bowl Halftime Show εκείνης της χρονιάς. Η διαφήμιση διάρκειας ενός λεπτού ήταν μια αναδρομική ματιά στην καριέρα της, απεικονίζοντας τα ρούχα της από τα χρόνια του Destiny’s Child μέχρι την τρέχουσα εμφάνισή της.

Την κυκλοφορία του κομματιού στις πλατφόρμες ροής συνοδεύει ένα νέο βίντεο που δημοσίευσε η τραγουδίστρια στη σελίδα της στο Instagram. Το μοντάζ συγκεντρώνει αποσπάσματα από τα μουσικά βίντεο της «Beyoncé» και πλάνα από τα παρασκήνια της εποχής, με μια νέα φωνή. «Ακόμα φοβάμαι πριν από κάθε κυκλοφορία άλμπουμ», παραδέχτηκε. «Ψάχνω συνεχώς για τον βαθύτερο σκοπό με την τέχνη μου. Σκέψεις για τη ζωή, τα όνειρά μου ή τις φαντασιώσεις μου».

Αργότερα στο κλιπ, αναφέρεται στην ιδιαίτερα αντισυμβατική κυκλοφορία του άλμπουμ, όπου το άλμπουμ κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο iTunes τις πρώτες πρωινές ώρες της 13ης Δεκεμβρίου 2013 χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση ή προώθηση. Η ίδια αφηγείται: «Δεν θέλω να δώσει κανείς το μήνυμα για το πότε θα κυκλοφορήσει το άλμπουμ μου. Θέλω απλώς να βγει όταν είναι έτοιμο και από εμένα στους θαυμαστές μου».

Στο τέλος του, λέει: «Αυτό το άλμπουμ είναι η αντι-τελειότητα. Ευτυχισμένη 10η επέτειος.”

Μετά την κυκλοφορία του, το NME απένειμε στην Beyoncé τέσσερα αστέρια. Σε μια λαμπερή κριτική, ο Al Horner επαίνεσε την καλλιτεχνική ωριμότητα της Beyoncé, γράφοντας: «Αντίθετα, η χαμηλών τόνων, κυκλοθυμική παραγωγή ρίχνει το προσκήνιο στις λέξεις και τις εικόνες που έφερε η Beyonce ως σοβαρός καλλιτέχνης άλμπουμ, που περιλαμβάνει τη βουλιμία, τη μεταγεννητική κατάθλιψη όπως και τους φόβους και τις ανασφάλειες του γάμου και της μητρότητας, και το πολύ σεξ».

Η Beyoncé κυκλοφόρησε πρόσφατα το Renaissance: A Film By Beyoncé, μια ταινία που κατέγραψε την ρεκόρ περιοδείας της «Renaissance». Η Taylor Swift παρακολούθησε την πρεμιέρα της στο Λονδίνο στα τέλη Νοεμβρίου, αντικατοπτρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο η Beyoncé παρακολούθησε την πρεμιέρα της ταινίας συναυλίας της περιοδείας «Eras» της Swift τον Οκτώβριο.

Στη συνέντευξη της Swift στο περιοδικό TIME μετά την ανακήρυξή της ως Πρόσωπο της Χρονιάς, σχολίασε τις συγκρίσεις που έγιναν μεταξύ των περιοδειών τους, δηλώνοντας: «Σαφώς είναι πολύ προσοδοφόρο για τα μέσα ενημέρωσης και την κουλτούρα των stan να φέρνουν δύο γυναίκες η μία εναντίον της άλλης, ακόμη και όταν αυτοί οι δύο καλλιτέχνες αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτή τη συζήτηση».

🗓️ 14 Dec 2023

Related Articles