Η Beyoncé έσπασε το ρεκόρ για τα περισσότερα Grammy όλων των εποχών

Η Beyoncé έσπασε το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες Grammy όλων των εποχών, αφού κέρδισε τέσσερα βραβεία από την Ακαδημία Ηχογράφησης για το 2023. Το βραβείο που την έβαλε στην κορυφή ήταν μια νίκη για το καλύτερο χορευτικό/ηλεκτρονικό άλμπουμ για το “Renaissance”. Η Beyoncé ήταν έτοιμη στην αρένα για να το δεχτεί, σε αντίθεση με νωρίτερα στην τηλεοπτική μετάδοση του CBS, όταν δεν ήταν ακόμη στις εγκαταστάσεις για τη νίκη που την είχε φέρει ισοπαλία, όταν το “Cuff It” πήρε το καλύτερο τραγούδι R&B και κέρδισε.

«Προσπαθώ να μην είμαι πολύ συναισθηματική και προσπαθώ να λάβω αυτή τη βραδιά», είπε, αφού έσπασε το ρεκόρ λίγο περισσότερο από δύο ώρες μετά την πρώτη μετάδοση των βραβείων. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Θεό που με προστάτεψε. … Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον θείο μου Τζόνι, που δεν είναι εδώ, αλλά είναι εδώ το πνεύμα του». Ευχαρίστησε τους γονείς, τον σύζυγό της και τα τρία παιδιά της προτού καταλήξει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την queer κοινότητα για την αγάπη σας και για την εφεύρεση αυτού του είδους». Δύο από τα βραβεία της απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της μη τηλεοπτικής τελετής Πρεμιέρας το απόγευμα, και στη συνέχεια επέλεξε άλλα δύο κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής στην prime-time, με τρεις κατηγορίες να απομένουν για τις οποίες ήταν υποψήφια.

Τα δύο βραβεία που ανακοινώθηκαν για την Beyoncé στην προ-τηλεοπτική διαδικασία ήταν για την καλύτερη χορευτική/ηλεκτρονική ηχογράφηση για το «Break My Soul» και την καλύτερη παραδοσιακή ερμηνεία R&B για το «Plastic Off the Sofa» (τα δύο τελευταία κομμάτια από το άλμπουμ της «Renaissance») . Το ρεκόρ της Beyoncé δεν θα ηρεμήσει εντελώς τους θαυμαστές που πιστεύουν ότι θα έπρεπε να είχε κερδίσει το άλμπουμ της χρονιάς ή το δίσκο της χρονιάς μέχρι τώρα. Το βράδυ της Κυριακής, αυτά τα βραβεία πήγαν στον Harry Styles και στη Lizzo, αντίστοιχα. Το τραγούδι της χρονιάς, το οποίο έχει κερδίσει μόνο μία φορά στο παρελθόν, όταν ήταν ακόμη μέλος των Destiny’s Child, πήγε στην Bonnie Raitt. Πριν από τα Grammy 2023, το ρεκόρ για τις περισσότερες νίκες Grammy (31) που διεκδίκησε η φιγούρα της κλασικής μουσικής Γκέοργκ Σόλτι — σημείο αναφοράς που τέθηκε από το 1997 όταν κέρδισε το τελευταίο του βραβείο, για την καλύτερη ηχογράφηση όπερας. Ο Σόλτι πέθανε την ίδια χρονιά.

Η Beyonce ηγήθηκε των υποψηφιοτήτων του 2023 με εννέα, φέρνοντάς την σε ισοπαλία για υποψηφιότητες για Grammy όλων των εποχών με τον σύζυγό της, Jay-Z – 88 η καθεμία. Ο απολογισμός της Beyoncé περιλαμβάνει την προ-σόλο δουλειά της ως μέλος των Destiny’s Child. Στα βραβεία της Κυριακής, είχε κερδίσει 28 Grammy, καθιστώντας την ήδη την πιο βραβευμένη γυναίκα καλλιτέχνη στην ιστορία των βραβείων. Ο Jay έχει κερδίσει 24 Grammy. Προηγουμένως είχε τον τίτλο με τις περισσότερες υποψηφιότητες, με 83 υποψηφιότητες πριν από το 2023.

Φέτος σηματοδότησε τις πρώτες υποψηφιότητες της Beyoncé στις χορευτικές/ηλεκτρονικές κατηγορίες. Η κυκλοφορία της “Renaissance” υποβλήθηκε στο καλύτερο dance/ηλεκτρονικό άλμπουμ αντί να διεκδικήσει το καλύτερο R&B άλμπουμ.

🗓️ 07 Feb 2023

Related Articles