Η Becky G κάνει το ντεμπούτο της στην πρώτη πεντάδα στο τοπικό chart του Μεξικού με το «Esquinas»

Η Becky G κάνει το ντεμπούτο της στο Νο. 3 του Billboard’s Regional Mexican Albums chart (με ημερομηνία 14 Σεπτεμβρίου) με τον Esquinas. Το άλμπουμ παραγωγής του Edgar Barrera είναι η πρώτη συμμετοχή της Becky G στην κατάταξη των Περιφερειακών Μεξικανικών Άλμπουμ, μετά από προηγούμενες συμμετοχές στις κατατάξεις Latin Pop Albums και Latin Rhythm Albums του Billboard. Το νέο σετ ταυτόχρονα κάνει το ντεμπούτο του στο Νο. 7 στο συνολικό chart Top Latin Albums.

Το Esquinas κυκλοφόρησε στις 28 Σεπτεμβρίου μέσω της Kemosabe/RCA και κυκλοφορεί στο Νο. 3 στα Regional Mexican Albums με 11.000 ισοδύναμες μονάδες άλμπουμ που κερδήθηκαν την εβδομάδα παρακολούθησης που έληξε στις 5 Οκτωβρίου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το Luminate. Το streaming τροφοδοτεί σχεδόν όλη την πρώτη εβδομάδα του άλμπουμ, με 10.000 από αυτές να προέρχονται από τη μέθοδο κατανάλωσης. Αυτό ισοδυναμεί με 14,1 εκατομμύρια επίσημες ροές κατ’ απαίτηση για τα τραγούδια του άλμπουμ.

Το Esquinas είναι το τρίτο ολοκληρωμένο άλμπουμ της Becky G και η πρώτη εμφάνιση στα Regional Mexican Albums. Ο τίτλος του σετ 13 κομματιών, που μεταφράζεται σε “γωνίες”, αναφέρεται στη διασταύρωση μεταξύ του αμερικανικού στυλ της με τις μεξικανικές ρίζες της. Περιλαμβάνει συνεργασίες των Peso Pluma, Ivan Cornejo, Gabito Ballesteros, Yahritza y Su Esencia, Chiquis και DannyLux. Το εξώφυλλο του άλμπουμ αποκαλύφθηκε μέσω του λογαριασμού της Becky G στο Instagram στις 12 Σεπτεμβρίου: «Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο ενθουσιασμένη που μοιράζομαι το εξώφυλλο του νέου μου άλμπουμ Esquinas…» δημοσίευσε με μια φωτογραφία της όταν ήταν μικρή με πλεξούδες, σομπρέρο και μια κόκκινη μπαντάνα.

Το Esquinas βρίσκει την 26χρονη καλλιτέχνιδα σε ένα σταυροδρόμι δύο πολιτισμών, ένα σκίτσο που δείχνει όλη την καριέρα της στο Billboard που εκτείνεται σε πάνω από μια δεκαετία. Το άλμπουμ δίνει επίσης στον Becky G δύο κορυφαία 10 άλμπουμ μετά το ρυθμικό Mala Santa (Νο. 3 ψηλά στα Top Latin Albums και Latin Rhythm Albums, 2019) που περιελάμβανε ομάδες με τους Bad Bunny, Sech, Natti Natasha και άλλους.

Όπως αναφέρθηκε, το Esquinas υποκλίνεται επίσης στο Νο. 7 στα Top Latin Albums, αφού έκανε το ντεμπούτο του και έφτασε στο Νο. 5 τον Μάιο του 2022. Παράλληλα, κερδίζει την τρίτη της εμφάνιση στο συνολικό Billboard 200, στο Νο. 109.

Καθώς το Esquinas προσγειώνεται, δύο τραγούδια κάνουν το ντεμπούτο τους στα λατινικά τσαρτ: το “2do Chance”, με τον Ivan Cornejo, ένα από τα δύο ποπ τραγούδια του άλμπουμ, βγαίνει στο Νο. 34 του πολυμετρικού καταλόγου Hot Latin Songs, τροφοδοτούμενο από τη ροή με καταγραφή 2,7 εκατομμύρια κλικ στις ΗΠΑ κατά την ίδια εβδομάδα παρακολούθησης.

🗓️ 12 Oct 2023

Related Articles