Η αφίσα της Demi Lovato «Holy Fvck» απαγορεύτηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο επειδή ήταν προσβλητική για τους χριστιανούς

Demi-Lovato-HOLY-FVCK-15623803529-1068x712-1

Οι αφίσες που προωθούν το νεότερο άλμπουμ της Demi Lovato, Holy Fvck, έχουν απαγορευτεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με το προκλητικό οπτικό να θεωρείται δυνητικά προσβλητικό για τους Χριστιανούς.

Η Αρχή Προτύπων Διαφήμισης της Μεγάλης Βρετανίας ανακοίνωσε την απόφαση την Τετάρτη (11 Ιανουαρίου), αφού ξεκίνησε έρευνα για το διαφημιστικό υλικό που άρχισε να εμφανίζεται σε όλο το Λονδίνο.

Τέσσερα άτομα παραπονέθηκαν τελικά στην ομάδα παρακολούθησης για το περιεχόμενο των αφισών, οι οποίες περιείχαν το ανατρεπτικό εξώφυλλο του άλμπουμ, σύμφωνα με μια αναφορά του CNN.

«Θεωρήσαμε ότι η εικόνα της κας Lovato δεμένη με μια στολή σε στυλ δουλοπαροικίας, ενώ ήταν ξαπλωμένη σε ένα στρώμα σε σχήμα σταυρού, σε μια θέση με τα πόδια δεμένα στη μία πλευρά που θύμιζε Χριστό στο σταυρό, μαζί με το η αναφορά στο «ιερό fvck», το οποίο σε αυτό το πλαίσιο ήταν πιθανό να θεωρηθεί ότι συνδέει τη σεξουαλικότητα με το ιερό σύμβολο του σταυρού και της σταύρωσης, ήταν πιθανό να προκαλέσει σοβαρή προσβολή στους χριστιανούς», ανέφερε η ASA σε ανακοίνωσή της για την απόφασή της.

Η ίδια η τραγουδίστρια είχε αναρωτηθεί στο παρελθόν πώς θα μπορούσε να προωθηθεί το άλμπουμ στο ραδιόφωνο και στον Τύπο όταν επέλεξε το όνομα του άλμπουμ. «Θυμάμαι ότι ήμουν αυτός που έκανε ερωτήσεις, όπως «Θα μπορώ να το πω αυτό;» Και τι λέω αντ’ αυτού;» θυμήθηκε η τραγουδίστρια σε συνέντευξή της τον Ιούλιο στο SiriusXM. «Και είναι ακριβώς όπως, κοίτα, είναι το f-king rock n’ roll. Θα σας κάνουν bleep αν χρειαστεί και, όπως, αν δεν το κάνουν, ακόμα καλύτερα».

Την εποχή της κυκλοφορίας του, το Holy Fvck έκανε το ντεμπούτο του στο Νο. 7 του Billboard 200 και έχει δημιουργήσει τα σινγκλ «Skin of My Teeth», «Substance» και «29». Υποκλίθηκε επίσης στο Νο. 1 στα Top Rock & Alternative Albums, Top Rock Albums και Top Alternative Albums, κερδίζοντας στη Lovato το πρώτο της χατ τρικ στην κορυφή των chart σε αυτούς τους τρεις καταλογισμούς.

🗓️ 13 Jan 2023

Related Articles