Έφτασε η ετήσια λίστα με τα καλύτερα τραγούδια του 2022 από την Apple Music

Η Apple Music κυκλοφόρησε τη λίστα με τα τραγούδια με τα περισσότερα τραγούδια που ακούστηκαν παγκοσμίως στην πλατφόρμα ροής το 2022, με το The Kid LAROI και τη μεγάλη επιτυχία του 2021 «Stay» του Justin Bieber να έρχεται στην κορυφή.

Το «Stay» κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του περασμένου έτους ως το βασικό σινγκλ από το mixtape των LAROI «*F*ck Love 3: Over You». Αφού έκανε το ντεμπούτο του στο νούμερο τρία στο Billboard Hot 100, τελικά έφτασε στο νούμερο ένα και παρέμεινε στην πρώτη θέση για τέσσερις συνεχόμενες εβδομάδες.

Στη δεύτερη υψηλότερη θέση στη λίστα με τα κορυφαία τραγούδια του 2022 της Apple Music βρίσκεται το «As It Was» του Harry Styles, ενώ το «WAIT FOR U» του Future και το «WAIT FOR U» με τη βοήθεια του Tems βρέθηκαν στην τρίτη θέση. Το «Super Gremlin» της Kodak Black ήρθε στο νούμερο τέσσερα, με το «Easy On Me» της Adele στο πέντε.

Άλλα κομμάτια που μπήκαν στο top 10 περιλαμβάνουν το “Heat Waves” των Glass Animals, το ρεμίξ PNAU με το “Cold Heart” των Elton John & Dua Lipa (νούμερο ένα στο πιο Shamazed chart) το “First Class” του Jack Harlow », του Bad Bunny και του Chencho Corleone «Me Porto Bonito» και το «acbdefu» της GAYLE.

Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν τα μισά από τα κομμάτια που αποτελούν τη λίστα των 10 κορυφαίων δεν κυκλοφόρησαν στην πραγματικότητα το 2022. Τα “Stay”, “Easy On Me” και “Cold Heart” κυκλοφόρησαν όλα το 2021, ενώ το “Heat Waves” έφτασε τον Ιούνιο του 2020.

Κάτι παρόμοιο συνέβη πέρυσι όταν το σινγκλ του 2020 των BTS «Dynamite» αποκαλύφθηκε ως το τραγούδι με τις περισσότερες ροές της Apple Music για το 2021. To «Positions» της Ariana Grande και η συνεργασία του Pop Smoke, Lil Baby και DaBaby «For the Night» έγιναν και τα δύο τα κορυφαία περσινά τραγουδία και κυκλοφόρησαν και τα δύο το 2020. Το πέμπτο τραγούδι με τις περισσότερες μεταδόσεις στο Apple Music πέρυσι ήταν το «Blinding Lights» του The Weeknd, το οποίο κυκλοφόρησε το 2019.

Από άποψη είδους, το χιπ-χοπ ήταν το στυλ της μουσικής που εκπροσωπήθηκε περισσότερο στο παγκόσμιο top 100, με 32 τραγούδια. 23 από τα 100 κορυφαία αναγνωρίστηκαν ως ποπ και 11 ως R&B/soul. Το φετινό chart δείχνει μια αύξηση στον αριθμό των τραγουδιών σε άλλη γλώσσα εκτός από τα αγγλικά. 21 μη αγγλικά τραγούδια μπήκαν στα 100 του φετινού παγκόσμιου κορυφαίου, το οποίο είναι υπερδιπλάσιο σε σχέση με το περσινό.

Η κυκλοφορία των 100 κορυφαίων chart της Apple Music συμπίπτει με την πλατφόρμα ροής που λανσάρει τη φετινή λειτουργία Apple Music Replay, επιτρέποντας στους χρήστες να δουν ποιοι ήταν οι αγαπημένοι τους καλλιτέχνες, τραγούδια και άλμπουμ φέτος. Ο ανταγωνιστής Spotify δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει την έκδοσή του – Spotify Wrapped – αλλά πρόσφατα είπε ότι η λειτουργία είναι καθ’ οδόν.

🗓️ 30 Nov 2022

Related Articles