«Δεν ήταν πια υγιές»: Ο Shawn Mendes μιλάει για τη συντριπτική πίεση να δημιουργεί συνεχώς

f5b4d5406d2af3ee2854516d6f0eb8ff

Ο Shawn Mendes ακύρωσε το υπόλοιπο της παγκόσμιας περιοδείας του «Wonder World Tour» τον Ιούλιο του 2022 για να επικεντρωθεί στην ψυχική υγεία του. Ο 24χρονος τραγουδιστής σε μια πρόσφατη του συνέντευξη μοιράζεται τώρα για όσα έχει μάθει από τότε που έκανε ένα διάλειμμα από την καριέρα του και αποκαλύπτει το πού θα ήθελα να πάει στη συνέχεια.

Ο Shawn Mendes μίλησε μαζί με τον Tommy Hilfiger στο Rolling Stone για τη νέα βιώσιμη capsule συλλογή τους και εξομολογήθηκε ότι ένιωθε εξαντλημένος δημιουργικά. «Νομίζω ότι αισθανόμουν έτσι για πολύ καιρό», ανέφερε για τις συνθήκες που οδήγησαν στην ακύρωση της περιοδείας του «Wonder World Tour». «Κυρίως τα δύο τελευταία χρόνια ήταν όταν σταμάτησα πραγματικά το τρένο στο οποίο βρισκόμουν. Έλεγα: “Ακούστε, αυτός δεν είναι ο δρόμος για τη δημιουργικότητα. Για εμένα δεν είναι η καλύτερη επιλογή για την τέχνη”», δήλωσε.

«Πιστεύω ότι μπορείς να δημιουργήσεις τέχνη, πάντα. Αλλά δεν θέλω να αποδυναμώσω την τέχνη μου», πρόσθεσε. Όσο για το «τρένο» στο οποίο αναφέρθηκε ο Mendes, διευκρίνισε: «Αυτό που δεν λειτουργούσε για εμένα ήταν η συνεχής πίεση που λάμβανα για να δημιουργήσω κάτι καινούργιο και να πρέπει να το κυκλοφορήσω σε λίγους μήνες. Ήταν σαν να υπήρχε μία αίσθηση ανταγωνισμού».

«Νομίζω ότι υπάρχει σίγουρα ένας υγιής ανταγωνισμός που υφίσταται ξεκάθαρα σε όλους τους κλάδους, αλλά για εμένα, όταν ο ανταγωνισμός με έκανε να επισπεύδω την τέχνη, τότε ήταν που δεν ήταν πια υγιές», πρόσθεσε. «Ήμουν λίγο εργασιομανής στο παρελθόν και παρατήρησα ότι όταν εργάζομαι συνεχώς, μπορεί να εμποδίζω τον εαυτό μου να λαμβάνει έμπνευση από τη ζωή», δήλωσε.

Ο Shawn Menes μάλιστα, τόνισε ότι τώρα είναι πιο αυστηρός και «επιτρέπει στον εαυτό του να ζει τη ζωή του λίγο περισσότερο, γιατί πραγματικά αντλεί έμπνευση από τις αναμνήσεις του». «Θα σας ενημερώσω πώς θα πάει αυτό», πρόσθεσε ο τραγουδιστής.

Ο Tommy Hilfiger, ο οποίος συμπληρώνει 40 χρόνια καριέρας στον χώρο της μόδας, συμβουλεύει τον Shawn Mendes να συνεχίσει να είναι ο εαυτός του. «Να παραμείνεις πιστός σε αυτό που είσαι. Μερικές φορές είναι δελεαστικό να απομακρυνθείς από αυτό που είσαι. Και έχω πολλούς νέους σχεδιαστές που θέλουν να κάνουν κάτι πολύ διαφορετικό. Αλλά πρέπει να μείνω πιστός στο brand μου και σε αυτό που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής. Τότε η δουλειά μου είναι πιο σημαντική – όταν μένω πιστός στη μάρκα και στον εαυτό μου», σχολίασε ο 71χρονος σχεδιαστής μόδας.

🗓️ 24 Mar 2023

Related Articles