Bad Bunny: Τον μηνύει η πρώην σύντροφος του επειδή χρησιμοποίησε τη φωνή της χωρίς άδεια

Ο Bad Bunny μηνύθηκε από την πρώην κοπέλα του για την υποτιθέμενη μη εξουσιοδοτημένη χρήση μιας από τις ηχογραφήσεις της φωνής της στη μουσική του, όπως αναφέρθηκε.Σύμφωνα με το Pitchfork, το εν λόγω ηχητικό κλιπ εμφανίζεται στο σινγκλ του Πορτορικανού καλλιτέχνη το 2016 «Pa Ti», καθώς και στο τραγούδι «Dos Mil 16» από το τέταρτο και τελευταίο στούντιο άλμπουμ του, «Un Verano Sin Ti» (2022).

Το ηχητικό ακούει την πρώην σύντροφο του Bunny Carliz De La Cruz Hernández να λέει «Bad Bunny, μωρό μου». Η De La Cruz φέρεται να κατέθεσε μήνυση εναντίον του ράπερ/τραγουδιστή αυτόν τον μήνα σε δικαστήριο του Πουέρτο Ρίκο. Ισχυρίζεται ότι τόσο η φωνή της όσο και η φράση – την οποία φέρεται να σκέφτηκε – χρησιμοποιούνταν χωρίς την άδειά της. Σύμφωνα με το Pitchfork, η De La Cruz ζητά αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων (£33 εκατομμύρια). Η μετάφραση της αγωγής λέει: «Χιλιάδες άνθρωποι έχουν σχολιάσει απευθείας στα δίκτυα κοινωνικών μέσων της Carliz, καθώς και κάθε φορά που πηγαίνει σε δημόσιο χώρο, για το «Bad Bunny, baby».

«Αυτό έχει προκαλέσει, και αυτή τη στιγμή προκαλεί στην De La Cruz να αισθάνεται ανησυχία, αγωνία, εκφοβισμό, συντριβή και άγχος». Μηνύθηκε επίσης και η εταιρεία του Bad Bunny Rimas Entertainment και ο μάνατζέρ του, Noah Kamil Assad Byrne. Ο Bad Bunny και η De La Cruz λέγεται ότι ήταν μαζί μεταξύ 2011 και 2017. Η μήνυση υποστηρίζει ότι η φράση “Bad Bunny, baby” εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2015, με τον σταρ να ζητά αργότερα από τη De La Cruz να ηχογραφήσει τον εαυτό της να την λέει.

Λέγεται ότι ο Bad Bunny ζητούσε συχνά τη συμβολή της De La Cruz ενώ έγραφε τραγούδια κατά τη διάρκεια της σχέσης τους. Επιπλέον, η αγωγή ισχυρίζεται ότι η πρώην του ήταν υπεύθυνη για τη φροντίδα των τιμολογίων, τη διαχείριση συμβολαίων και τον προγραμματισμό εκδηλώσεων του.

Η De La Cruz ισχυρίστηκε ότι ένας εκπρόσωπος του Bad Bunny είχε προηγουμένως επικοινωνήσει μαζί της σε μια προσπάθεια να λάβει άδεια να χρησιμοποιήσει την ηχογράφηση της φωνής της σε ένα κομμάτι. Η καταγγελία αναφέρει ότι αρνήθηκε μια προσφορά 2.000 δολαρίων για να αγοράσει το κλιπ και ζήτησε να συζητήσουν ένα συμβόλαιο για την αδειοδότηση της φωνής της.

«Η De La Cruz επανέλαβε ότι ο μόνος τρόπος για να επισημοποιηθεί μια συμφωνία είναι αν αυτό γίνει γραπτώς», αναφέρεται στην αγωγή.Ισχυρίζεται ότι αυτή και ο εκπρόσωπος συναντήθηκαν για να ακούσουν το κομμάτι, αλλά αρνήθηκε για άλλη μια φορά να εξουσιοδοτήσει τη χρήση του σημειώματος. Η De La Cruz φέρεται ότι δεν ένιωθε άνετα με την εμφάνιση στο τραγούδι.

Μια ημέρα πριν από την κυκλοφορία του «Un Verano Sin Ti» τον περασμένο Μάιο, ο εκπρόσωπος έστειλε στην πρώην του Bad Bunny ένα συμβόλαιο που ήταν «υπερβολικά ολοκληρωμένο, οπότε ένιωθε εξαπατημένη», σύμφωνα με τη μήνυση. Ένας άλλος υπάλληλος της Rimas φέρεται να έστειλε ένα διαφορετικό συμβόλαιο ζητώντας να εμφανιστεί για να χρησιμοποιήσει το φωνητικό μήνυμα στο «Dos Mil 16» και αναδρομικά το «Pa Ti» λίγες ώρες πριν από την κυκλοφορία του πιο πρόσφατου άλμπουμ του Bad Bunny. Η καταγγελία ισχυρίζεται ότι το Un Verano Sin Ti κυκλοφόρησε μια μέρα αργότερα με το μη εξουσιοδοτημένο φωνητικό υπόμνημα.

Η μετάφραση της αγωγής αναφέρει: «Εφόσον η De La Cruz κατέστησε σαφές ότι δεν συναινούσε στη χρήση της, η δημοσίευσή της αποτελούσε πράξη βαριάς αμέλειας, κακής πίστης και, ακόμη χειρότερα, επίθεση στην ιδιωτική της ζωή, τα ήθη και την αξιοπρέπεια της, δεδομένου ότι όλα τα μέρη είχαν και εξακολουθούν να γνωρίζουν αυτά τα γεγονότα και ακόμη κι έτσι αποφάσισαν να είναι απερίσκεπτα και να παραβιάσουν το νόμο. Ομοίως, η δημοσίευση του τραγουδιού «Dos Mil 16» χωρίς τη συγκατάθεση της Carliz έγινε σκόπιμα, κακόπιστα και για κέρδος». Οι εκπρόσωποι του Bad Bunny δεν έχουν ανταποκριθεί ακόμη στο αίτημα του Pitchfork για το σχόλιο.

Τον περασμένο μήνα ο Bad Bunny πήρε το βραβείο Καλύτερης Μουσικής Urbana Album για το “Un Verano Sin Ti” στα Grammys 2023. Άνοιξε επίσης την τελετή με μια ζωντανή απόδοση δύο τραγουδιών από το δίσκο: “El apagón” και “Después de la playa’. Ο Bad Bunny πρόκειται να ανοίξει το φεστιβάλ του Coachella 2023 μαζί με το K-POP group BLACKPINK και τον Frank Ocean.

🗓️ 23 Mar 2023

Related Articles