A$AP Rocky: Ξανά εμφανίζεται στο δικαστήριο για υπόθεση επίθεσης με όπλο

Ο A$AP Rocky επέστρεψε στο δικαστήριο του Λος Άντζελες την περασμένηΤετάρτη και συμφώνησε για επανεξετασης της υποθεσης του. Ο Rocky κατηγορειτε για υπόθεση κακουργηματικής επίθεσης με όπλο.

Στην πρωινή ακρόαση, οι δικηγόροι του A$AP προσπάθησαν να διαφυλάξουν το δικαίωμά του να ανακρίνει πιθανούς μάρτυρες σχετικά με την ανακάλυψη της υπόθεσης που επικεντρώθηκε στους ισχυρισμούς ότι πυροβόλησε τον πρώην φίλο του στο χέρι κατά τη διάρκεια μιας διαμάχης το περασμενο χρόνο.

Ο Rocky, του οποίου το πραγματικό όνομα είναι Rakim Mayers, μπήκε στην αίθουσα του δικαστηρίου με δύο σωματοφύλακες και την τριάδα των ισχυρών δικηγόρων του: Joseph Tacopina, Sara L. Caplan και Chad Seigel. Ο μεγαλωμένος στο Χάρλεμ ράπερ, ο οποίος πρόσφατα καλωσόρισε ένα μωρό με τη σύντροφό του τη Rihanna, μίλησε μόνο όταν ρωτήθηκε αν συμφωνούσε να μετατεθεί η αρχική του ακρόαση αποδεικτικών στοιχείων μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου το 2023. Είχε το δικαίωμα να απαιτήσει να ξεκινήσει η ακρόαση – η οποία θα ελέγχε αν οι εισαγγελείς είχαν αρκετά στοιχεία για να δικαιολογήσουν την δίκη.

Λίγο αφότου ο δικαστής όρισε την 13η Ιανουαρίου ως την επόμενη ημερομηνία δικαστηρίου στην υπόθεση, ο Tacopina εξέφρασε ανησυχία σχετικά με την προστατευτική εντολή που ζητούσαν οι εισαγγελείς σχετικά με την ανταλλαγή αποδεικτικών στοιχείων. Ο συνήγορος υπεράσπισης είπε ότι δεν είχε κανένα πρόβλημα να συμφωνήσει ότι τα στοιχεία δεν πρέπει να αντιγραφούν και να σταλούν σε τρίτους, αλλά ανησυχεί ότι οι εισαγγελείς αναζητούν κάτι περισσότερο.

«Συμφωνούμε ότι υπάρχει ευαισθησία στη διάδοση των αποδεικτικών στοιχειών. Αυτό δεν είναι πρόβλημα. Το θέμα που έχουμε είναι με τη γλώσσα – να μπορούμε να αποκαλύπτουμε (λεπτομέρειες σε μάρτυρες). Μπορεί να υπάρχει κάτι στην υποθεση που πρέπει να συζητήσουμε μαζι τους. Αυτό ήταν το πρόβλημά μου», είπε ο Tacopina στο δικαστήριο. Μετά από λίγο, ο αναπληρωτής εισαγγελέας Φρεντ Ένγκελ συμφώνησε στα πρακτικά ότι η προτεινόμενη προστατευτική εντολή δεν εμπόδιζε την υπεράσπιση να συζητήσει με τους μάρτυρες. Με τη συμφωνία σε ισχύ, η εντολή υπογράφηκε και οι εισαγγελείς παρέδωσαν έναν σκληρό δίσκο.

Ο Mayers, 34 ετών, δήλωσε αθώος σε δύο κατηγορίες για χρήση ημιαυτόματου πυροβόλου όπλου για επίθεση στον Terell Ephron, ένα πρώιμο μέλος του A$AP Mob γνωστό ως A$AP Relli, κατά τη διάρκεια μιας υποτιθέμενης διαμάχης τον Νοέμβριο του 2021.

Ο Relli, το πραγματικό όνομα Terell Ephron, είναι πρώην φίλος του Mayers, αλλά υπέβαλε μήνυση εναντίον του τον Αύγουστο. Σε νομικά έγγραφα που έλαβε το πρακτορείο ειδήσεων PA, οι δικηγόροι του Relli είπαν ότι η συμπεριφορά του Mayer ήταν «ακραία και εξωφρενική» και είχε προκαλέσει τον πελάτη τους σε «ακραία συναισθηματική αγωνία». «Ο εναγόμενος (Mayers) σκόπιμα ή με απερίσκεπτη περιφρόνηση κρότησε παράνομα ένα πυροβόλο όπλο προς τον ενάγοντα (Ephron)», ανέφεραν τα έγγραφα.

«Επιπλέον, ο εναγόμενος σκόπιμα ή με απερίσκεπτη αδιαφορία προκάλεσε ένα βλήμα/θραύσμα σφαίρας να χτυπήσει τον ενάγοντα. «Και στις δύο περιπτώσεις, η συμπεριφορά του κατηγορουμένου ήταν παράνομη ή με άλλο τρόπο ακραία και εξωφρενική». Στην κατάθεση προστίθεται: «Ο κατηγορούμενος παραβίασε το άρθρο 245 του Ποινικού Κώδικα όταν στόχευσε παράνομα ένα γεμάτο πυροβόλο όπλο και το έστρεψε προς την κατεύθυνση του ενάγοντα.

«Αυτή η ενέργεια ήταν ένας ουσιαστικός παράγοντας που προκάλεσε στον ενάγοντα σωματική, ψυχική και συναισθηματική βλάβη». Ο Έφρον ζήτησε αποζημίωση 25.000 δολαρίων (£20.600) για το περιστατικό, καθώς και πρόσθετες αποζημιώσεις για να καλύψει τους ιατρικούς του λογαριασμούς. Η δικαστής Victoria B Wilson εξέδωσε προηγουμένως στον Mayers μια περιοριστική εντολή, η οποία αναφέρει ότι πρέπει να μείνει 100 γιάρδες μακριά από τον Ephron ανά πάσα στιγμή. Η εγγύηση του Mayers ορίστηκε στα 550.000 $ (456.500 £), τα οποία κατέβαλε.

🗓️ 03 Nov 2022

Related Articles